Annonce
Horsens

Kæmpeinstitution deles op i etaper: I første omgang bliver der 30 nye pladser i Egebjerg

Dagtilbuddet i Egebjerg bliver ikke udvidet med 220 pladser som planlagt. I stedet bliver der lavet 30 nye pladser hos daginstitutionen Kaskelotten (billedet) allerede om et år. I 2022 følger yderligere 130 pladser. Arkivfoto: Mette Mørk
Horsens Kommunes planer om en kæmpeinstitution til 220 børn i Egebjerg er skudt til hjørne. I stedet er projektet delt op, så der først bliver plads til 30 nye børn næste år og 130 flere i 2022.

Egebjerg: Børnene i daginstitutionen Kaskelotten i Egebjerg kan se frem til 30 nye legekammerater fordelt på to nye vuggestuegrupper allerede om et år. Planerne om en storinstitution til 220 børn i Egebjerg er nemlig blevet ændret til nu at omfatte to mindre etaper i stedet for ét stort nybyggeri.

Ændringen skyldes blandt andet, at der i kommuneplanen ikke er udlagt arealer til for eksempel institutionsbyggeri i området omkring Skovgården, og at etableringen af en ny daginstitution på Skovgården forudsætter landzonetilladelse og lokalplan. Derfor bliver tidsperspektivet for en udbygning af Skovgården et år til halvandet længere.

Derudover vurderer administrationen, at arealet ved Skovgården blandt andet på grund af terrænforhold ikke egner sig til en institution, der er helt så stor som ønsket.

Dog har det ikke været muligt blot at udskyde byggeriet, da børnene og behovet er der nu. Derfor skal der handles, lyder det fra formanden for børne- og uddannelsesudvalget, Lone Ørsted (S).

- Vi kunne se, at det trak ud, og vi står med et akut behov. Så det er en god løsning at få udbygget Kaskelotten og skabt 30 nye pladser relativt hurtigt, siger hun.

Annonce

Vi kunne se, at det trak ud, og vi står med et akut behov. Så det er en god løsning at få udbygget Kaskelotten og skabt 30 nye pladser relativt hurtigt.

Lone Ørsted, formand for børne- og uddannelsesudvalget

160 børn i 2022

I stedet for en kæmpeinstitution til 220 børn som først besluttet bliver udvidelsen af dagtilbuddet i Egebjerg altså delt op. Første etape kommer til at omfatte omkring 130 kvadratmeter ombygning og 210 kvadratmeter ombygning og tilbygning, nye kryberum og flere parkeringspladser. Alt sammen til en anslået pris af 8,3 millioner kroner.

Den nye om- og tilbygning skal ud over flere vuggestuepladser også sikre en bedre sammenhæng i institutionen, forklarer direktør for uddannelse og arbejdsmarked, Tanja Nyborg.

- Med ombygningen af det eksisterende og tilbygning af nyt vil bygningerne blive bygget sammen, så der skabes en sammenhæng, som bliver til én stor bygning - ikke to separate, forklarer hun.

Anden etape, altså den helt nye institution, ligger lidt længere ude i fremtiden, men planen er, at den skal have plads til 130 børn fordelt på seks grupperum.

Dermed vil de to nye projekter samlet set bestå af otte grupperum svarende til omkring 160 nye børnehavepladser i Egebjerg. Det forventes, at den nye institution kan stå færdig ved udgangen af 2022.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Kultur

Panduro advarer mod billethajer: - Svindelfirmaerne går ikke kun efter de store, udenlandske artister

Annonce