Annonce
Horsens

Kæmpeinstitution deles op i etaper: I første omgang bliver der 30 nye pladser i Egebjerg

Dagtilbuddet i Egebjerg bliver ikke udvidet med 220 pladser som planlagt. I stedet bliver der lavet 30 nye pladser hos daginstitutionen Kaskelotten (billedet) allerede om et år. I 2022 følger yderligere 130 pladser. Arkivfoto: Mette Mørk
Horsens Kommunes planer om en kæmpeinstitution til 220 børn i Egebjerg er skudt til hjørne. I stedet er projektet delt op, så der først bliver plads til 30 nye børn næste år og 130 flere i 2022.

Egebjerg: Børnene i daginstitutionen Kaskelotten i Egebjerg kan se frem til 30 nye legekammerater fordelt på to nye vuggestuegrupper allerede om et år. Planerne om en storinstitution til 220 børn i Egebjerg er nemlig blevet ændret til nu at omfatte to mindre etaper i stedet for ét stort nybyggeri.

Ændringen skyldes blandt andet, at der i kommuneplanen ikke er udlagt arealer til for eksempel institutionsbyggeri i området omkring Skovgården, og at etableringen af en ny daginstitution på Skovgården forudsætter landzonetilladelse og lokalplan. Derfor bliver tidsperspektivet for en udbygning af Skovgården et år til halvandet længere.

Derudover vurderer administrationen, at arealet ved Skovgården blandt andet på grund af terrænforhold ikke egner sig til en institution, der er helt så stor som ønsket.

Dog har det ikke været muligt blot at udskyde byggeriet, da børnene og behovet er der nu. Derfor skal der handles, lyder det fra formanden for børne- og uddannelsesudvalget, Lone Ørsted (S).

- Vi kunne se, at det trak ud, og vi står med et akut behov. Så det er en god løsning at få udbygget Kaskelotten og skabt 30 nye pladser relativt hurtigt, siger hun.

Annonce

Vi kunne se, at det trak ud, og vi står med et akut behov. Så det er en god løsning at få udbygget Kaskelotten og skabt 30 nye pladser relativt hurtigt.

Lone Ørsted, formand for børne- og uddannelsesudvalget

160 børn i 2022

I stedet for en kæmpeinstitution til 220 børn som først besluttet bliver udvidelsen af dagtilbuddet i Egebjerg altså delt op. Første etape kommer til at omfatte omkring 130 kvadratmeter ombygning og 210 kvadratmeter ombygning og tilbygning, nye kryberum og flere parkeringspladser. Alt sammen til en anslået pris af 8,3 millioner kroner.

Den nye om- og tilbygning skal ud over flere vuggestuepladser også sikre en bedre sammenhæng i institutionen, forklarer direktør for uddannelse og arbejdsmarked, Tanja Nyborg.

- Med ombygningen af det eksisterende og tilbygning af nyt vil bygningerne blive bygget sammen, så der skabes en sammenhæng, som bliver til én stor bygning - ikke to separate, forklarer hun.

Anden etape, altså den helt nye institution, ligger lidt længere ude i fremtiden, men planen er, at den skal have plads til 130 børn fordelt på seks grupperum.

Dermed vil de to nye projekter samlet set bestå af otte grupperum svarende til omkring 160 nye børnehavepladser i Egebjerg. Det forventes, at den nye institution kan stå færdig ved udgangen af 2022.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Det kan ramme andre at tage barnet ud for at holde ekstra ferie

Er det i orden at tage sit barn ud af skolen uden for skoleferierne, fordi det passer forældrene bedst at rejse på "skæve" tidspunkter? Tja, hvis Horsens Folkeblads følgere på Facebook er en rettesnor, er det helt op til forældrene. Omvendt slår lokale skoleledere fast, at det altså betyder noget at komme i skole hver dag - ikke mindst for klassens trivsel. Jeg kan godt forstå, at mange jagter en ski- eller solferie uden for de hundedyre rejseuger. En familie sparer mange penge ved at rykke afgangen en uge eller to. En anden anfører, at det for eksempelvis en sygeplejerske ikke er et ta' selv-bord at vælge ferie. Også et validt argument. I det hele taget lever mange i dag et arbejdsliv, hvor ferieugerne langt fra er skåret i granit. Traditionerne har flyttet sig gevaldigt på det punkt i de seneste generationer. Men der er også ting, der trækker alvorligt den anden vej: Antallet af forældre, der beder om fri på børnenes vegne, er stigende i Horsens Kommune. Det sker flere end 2000 gange på et skoleår - mod godt 1600 for bare tre år siden. En enkelt fridag til moster Odas begravelse tæller ikke med her. Vi taler om minimum fem dage inden for en kalendermåned, så i praksis handler det om ferierejser. Fortsætter den tendens, ender vi med klasser, hvor der i nogle uger bliver langt mellem eleverne. En skoleforsker i Politiken har også en pointe med følgende udmelding: - Danske forældre har en forbrugeragtig holdning til skolen. Forstået på den måde, at de ser det som skolens opgave at levere et godt tilbud til eleverne. Men deres egen indsats tænker de måske ikke så meget på at prioritere. Nej, et barn mister ikke vigtig læring af at være væk en uge eller fire i løbet af folkeskoleårene. Men handlinger har konsekvenser for andre: Lærere, skoleledere og ikke mindst klassekammeraterne. - Det er ren egoisme at tage barnet ud, lød det fra en forælder i Folkebladet. Så langt vil jeg ikke gå, for den enkelte kan have gode grunde til at bede om fri. Men tænk over signalet, der sendes: Det bør ikke være noget, "man bare lige gør".

Horsens For abonnenter

Anders har fire hektar jord under vand: Flaskehals på Gudenåen gør hans marker værdiløse

Horsens

Vandet er faldet 30 cm: Vi har været meget heldige

Annonce