Annonce
Hedensted

Kæmpe sejl-DM i Juelsminde: Her kan alle både være med

53 både mødes i Juelsminde til kapsejlads den kommende weekend. Arkivfoto
Før første gang siden 1990'erne mødes forskellige både til DM i sejlads. I løbet af tre dage skal de 53 både sejle kapsejlads og en længere tur i farvandet ved Juelsminde.

Juelsminde: I den kommende weekend bliver der masser af aktion på havet ud for Juelsminde. 53 sejlbåde af alle typer mødes i havnen for at dyste i det særlige DH-DM, som sejlklubberne fra Juelsminde Snaptun og Horsens arrangerer i samarbejde med Dansk Sejlsportsunion.

- Konceptet har været prøvet i 1990'erne, men nu forsøger vi igen, fordi vi mener, den form for konkurrence mangler, forklarer formand for Juelsminde Sejlklub og stævneansvarlig Martin Frimer.

Flere typer af både

Normalt dyster danske sejlbåde i klasser alt efter bådtyper, men ved dette DM, er det alle mod alle. Bådene får et handicap alt efter størrelse og fart, lidt lige som man kender det fra golfsporten, og det betyder, at alle kan sejle mod alle.

- De senere år der er kommet mange forskellige producenter og typer af både, og det betyder, at nogle bådtyper ikke kan deltage i et DM. Der skal nemlig være 15 både, før det er godkendt som et DM, forklarer Martin Frimer.

Ved at sætte konkurrencen op med handicap kan også de mere specielle både være med i det officielle DM.

Kapsejlads og langdistance

Konkurrencen forløber over fredag, lørdag og søndag. Fredag og søndag bliver der sejlet kapsejlads på en bane mellem havnen i Juelsminde og As Hoved. Lørdag er der langdistance sejlads, der, alt efter vinden, går ud til Endelave, Æbelø eller hele vejen rundt om Endelave.

- Vi lægger banerne så tæt på land, som muligt, så der er noget at se på for publikum. Samtidigt får vi storskærm op, så vi forhåbentlig kan sende live ude fra vandet. Tilskuerne kan være en udfordring, når det gælder sejlsport, men vi gør, hvad vi kan, for at de får en god oplevelse, forklarer Martin Frimer.

Med 53 tilmeldte både er mesterskabet et stort set up, der involverer 50 frivillige, der skal sørge for logistik, sejladsafvikling og forplejning til deltagerne.

Sejlklubberne har sagt ja til at afvikle DH-DM de næste to år også, og Martin Frimer håber, at arrangementet vil vokse sig større og større.

Annonce
Forsiden netop nu
Odder

Digt, drama og dokumentar på Egmont Højskolen: Kunst kan lære unge at blive hørt

Annonce