Annonce
Hedensted

Kæmpe-renovering afslørede ledning under vejen - men hvor stammer den fra?

Ledningen blev funder under nogle mursten, der løber langt Horsensvej. Foto: Hedensted Kommune

Horsensvejs undergrund gemte på en større ledning, som både kommune og entreprenør i ugevis har kæmpet for at finde hoved og hale i.

Annonce

Hedensted: De seneste uger har Hedensted Kommune og entreprenør Ejvind Laursen brudt deres hoveder med, hvad de har fundet i jorden under Horsensvej i Hedensted, hvor der i øjeblikket pågår et større renoveringsarbejde.

Langs kanten af vejbanen, en lille håndfuld meter nede, tittede nemlig en større ledning frem, som ikke figurerede på nogen optegnelser. Ingen ledningsejere ville umiddelbart kendes ved den - end ikke hos Forsvaret.

Derfor gik rygterne på, at der var tale om den såkaldte tyskerledning, der under 2. Verdenskrig skulle være lagt mellem Tyskland og Norge - men sandheden viser sig nok at være knap så sindsoprivende.

Sådan så ledningen ud, efter den var skåret over. Foto: Hedensted Kommune
Annonce

Ingen mistede forbindelsen

Efter alt at dømme er det et ældre kommunikationskabel, der løber mellem to centraler langs den gamle landevej, som gennem årene ganske enkelt er blevet glemt.

- Vi har ingen ender på den, så vi kan kun spekulere på, hvor langt den løber. Så nu fjerner vi den, så senere generationer om mange år ikke skal bøvle med den på samme måde som os, siger ingeniør Hans Peder Løkke fra Ejvind Laursen.

Der blev målt aktivitet i ledningen, inden den mandag formiddag blev klippet over. Ingen har dog i den forbindelse henvendt sig med en manglende forbindelse af nogen art.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Jacob Knudsen stopper i Odder

Annonce