Annonce
Horsens

Kæmpe overraskelse: Sønnike tager over i Smedegade

Det bliver i familien. Daniel og Katrine forpagter Tequila Sunrise i Smedegade fra 1. januar. Far og mor, Ramon og Jytte Ubric Lopez, fortsætter i køkkenet. Foto: Søren E. Alwan
Tequila Sunrise skifter ejer - Ramon Ubric Lopez forpagter restaurant til sønnen Daniel og hans kæreste Katrine.

Horsens: Så er det officielt. Fra 1. januar skifter Tequila Sunrise på Smedegade 10 i Horsens hænder.

Restauratørens søn, Daniel Ubric Lopez, og kæresten Katrine Schoelzer Schnohr, forpagter den mexicanske restaurant, og det sker uden at skabe nogen revolution på menukortet.

Ja, faktisk bliver alt som før - indtil videre.

Ejerne gennem 33 år, Ramon og Jytte Ubric Lopez, fortsætter nemlig i køkkenet, så gæsterne får præcis de samme retter som før.

- Det bliver en glidende overgang. Jeg bliver og laver mad og serverer, mens Daniel og Katrine styrer betjeningen af kunderne og selve forretningen. Nu skal de så også i gang med at lære at lave mad, og derfor bliver jeg her, fortæller Ramon Ubric Lopez.

Annonce

Så sagde han "ved du hvad, far, min kæreste og jeg vil gerne overtage din restaurant". Jeg blev totalt overrasket!

Ramon Ubric Lopez, far og indehaver af Tequila Sunrise siden 1986

Totalt overrasket

Den 65-årige restauratør meldte for to år siden ud, at han ville sælge sin restaurant, men den rigtige køber meldte sig ikke, og derfor fortsætter restauranten nu i familieregi.

- Min søn spurgte mig en dag, "far, hvad sker der med din restaurant?", og da jeg havde forhandlet længe med nogle, uden at vi kunne blive enige, sagde jeg, "jamen, jeg går på pension til december", fortæller Ramon Ubric Lopez.

- Så sagde han "ved du hvad, far, min kæreste og jeg vil gerne overtage din restaurant". Jeg blev totalt overrasket! Han havde jo sagt, at han ikke ville overtage restauranten, fortæller den spansk-fødte restauratør, der dog glæder sig over, at det er sønnens egen beslutning.

- Jeg har aldrig villet tvinge min dreng til noget. Det kommer der kun noget skidt ud af. Så jeg glæder mig over, at han og Katrine selv vil det her.

De nye forpagtere er lykkelige for at have fået aftalen om en forpagtning på plads.

- Vi vil så gerne føre mine forældres livsværk videre, og det at arbejde sammen med andre mennesker er vigtigt for os, siger Daniel Ubric Lopez, der er uddannet pædagog og vil fortsætte med at arbejde på Horsens Byskoles afdeling Fussingsvej.

- Det en kæmpe mulighed for os at arbejde med hele den forretningsmæssige udvikling, hvor vi kan være med til at skabe en virksomhed, supplerer Katrine Schoelzer Schnohr, der studerer entrepreneurship på innovationsuddannelsen på VIA i Aarhus.

En skønne dag på Bahamas

Restauratør Ramon Ubric Lopez, der for to år siden i Horsens Posten bekendtgjorde, at han nu ønskede at sælge sin folkekære restaurant, sammenlignede dengang situationen med det at skulle skille sig af med et barn:

- Det er, som når en far skal køre sin datter til kirken og aflevere hende til en anden mand. Det gør han kun, hvis han er sikker på, at han er den rigtige for hende, sagde han dengang.

Og det ser nu sådan ud. Ramon kan ånde lettet op - det bliver i familien.

- Det føles næsten som at at have fået en datter, siger en glad Ramon Ubric Lopez om det, at restauranten bliver på familiens hænder.

Planen er den, at sønnike og kæresten nu skal i lære som kok hos far/svigerfar. Hvor længe må tiden vise.

- Daniel har været med på mine skuldre i køkkenet, fra han var et år. Han har været med, når jeg lavede mad, og han har serveret i restauranten, men nu skal han lære selv at lave mad. Det skal Katrine også. Og når de har lært det, kan jeg en skønne dag tage til Bahamas, og så kan vi overlade det hele til dem, siger en glad Ramon Ubric Lopez og tilføjer:

- Men selvfølgelig, far og mor vil altid komme for at hjælpe, hvis det er nødvendigt...

Der er reception for de nye forpagtere 18. januar.

Aftalen er, at Ramon Ubric Lopez nu lærer Katrine og Daniel op i kunsten at lave mexicansk mad fra bunden. De skal kunne det helt, siger Ramon, før han tør tage til Bahamas og nyde livet med fruen Jytte. Foto: Søren E. Alwan
Stilen fortsætter, som intet var hændt. Dog, har Daniel og Katrine varslet, at regningerne ikke bliver skrevet i hånden mere, sådan som Ramon Ubric Lopez har gjort i 33 år. Foto: Søren E. Alwan
I 33 år har Ramon og Jytte Ubric Lopez drevet Tequila Sunrise i Smedegade. Nu er tiden inde til, at sønnike med frue tager over på forretningen. Det var lidt af en overraskelse, afslører Ramon. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Kultur

Panduro advarer mod billethajer: - Svindelfirmaerne går ikke kun efter de store, udenlandske artister

Annonce