Annonce
Horsens

Kæmpe gymnasie-sammenlægning i Horsens

Arkivfoto
Annonce

Horsens: En enorm gymnasie-fusion er på vej i Horsens.

I en pressemeddelelse oplyses det, at byen får "et nyt stærkt gymnasium", når 1350 elever og 115 årsværk fra Horsens Gymnasium og Horsens Statsskole i 2021 samles på ét gymnasium. Sammenlægningen sker "for at imødegå fremtidige udfordringer og besparelser. Det er rettidig omhu, at sammenlægningen sker nu, i stedet for at vente til der opstår problemer," fremgår det.

"De to gymnasier i Horsens, Horsens Statsskole og Horsens Gymnasium, planlægger at lægge sig sammen, hvis en række forudsætninger kan komme på plads. Det sker for at give de kommende gymnasieelever fra Horsens og Hedensted kommuner de bedste vilkår og rammer for at tage en gymnasial ungdomsuddannelse.

Det nye gymnasium skal hedde Horsens Gymnasium & HF. Navnet, der samler både geografien og det samlede uddannelsesperspektiv, blev besluttet af de to bestyrelser i fællesskab i sidste uge. Det har undervejs været undersøgt, om det er muligt at bygge et helt nyt gymnasium, men den løsning er simpelthen for dyr. Derfor indebærer sammenlægningen, at de to gymnasier flytter sammen på Studentervænget 2 i Horsens. Det sker efter den nuværende plan fra august 2021 eller senest fra årsskiftet 2021-22," står der i pressemeddelelsen.

- Vi skal bruge tiden indtil da på at udvide faciliteterne på Studentervænget, bl.a. for at få plads til lærere og elever fra de to skoler. Sammenlægningen giver os anledning til at forbedre faciliteterne og skabe et moderne læringsmiljø med et endnu stærkere fokus på den gode undervisning, som giver elever og lærere de bedste rammer for undervisningen. Vi får flere studieretninger og valgfag, og indretningen i nybyggeriet skal både rumme traditionelle klasseværelser og fleksible lokaler med fokus på elevaktiverende arbejdsformer, siger rektor på Horsens Statsskole Flemming Steen Jensen.

Annonce

Ansatte er orienteret

Uddannelsesstedet bliver det næststørste i Horsens med en beliggenhed tæt på det nye campusområde i byen. Det vil være attraktivt for elever fra såvel Horsens som dele af Hedensted Kommune, vurderes det.

Jens Skov, rektor på Horsens Gymnasium, forklarer i pressemeddelesen:

- Ved at lægge kræfterne sammen kan vi endnu højere grad opfylde forventningerne til os fra omverdenen. Vi har i forvejen et godt samarbejde med grundskolerne i Horsens og Hedensted, med de øvrige ungdomsuddannelser i byen og med VIA University College samt universiteterne, og det vil kun blive styrket med sammenlægningen, siger han.

Gymnasiernes ansatte er blevet orienteret om fusionen onsdag morgen, og begge institutioner fortsætter indtil videre uden forandringer.

Annonce

Kommunen interesseret i gymnasie-bygninger

Ifølge pressemeddelelsen er Horsens' borgmester Peter Sørensen "glad for gymnasiernes beslutning om en sammenlægning":

-Det er en stor og modig beslutning, de to bestyrelser har truffet og en beslutning, som giver Horsens et nyt stort, stærkt og fremtidssikret gymnasium og styrker Horsens som uddannelsesby. Samtidig er det selvfølgelig mit håb, at placeringen tæt ved Campus også vil medvirke til at styrke de unges muligheder for uddannelse her i Horsens, udtaler førstemanden i kommunen, som har "tilkendegivet en interesse i at købe bygningerne på det nuværende Horsens Gymnasium".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce