Annonce
Hedensted

Kæmpe aktivitetsområde på vej til Lindved: Skal give unge et sted at være

1. Skoven: Her skal være to forskellige forhindringsbaner af mærket "American ninja warrior", gyngestativer, hængekøjer og en ni meter lang rør-rutsjebane. 2. Haven: De unges hæng ud-område med blandt andet bålhytte ligger ud til en stor vej og uden andre naboer end skolen og hallen. 3. Strædet: Her kommer der hængekøjer, vippegynge, kolbøttestænger og fire trampoliner. 4. Arena: Rundt om multibanen skal der være parkour og street workout, stor skaterbane, pannabane samt opholdsområder og hængekøjer.5. Pladsen: Her er der planer om en stor legeplads med bla. klatretårne, rutsjebaner, karruseller, sandkasser og vipper. Foto: Hedensted Kommune/Camilla Bo Krefeld
Parkour- og skaterbane, bålhytte og hængekøjer, kæmpestor legeplads og en udfordrende forhindringsbane skal efter planen ligge klar i Lindved inden næste skoleår. Først skal der dog findes godt tre millioner kroner til projektet.
Annonce

Lindved: Mens de fleste andre ting holder lukket i disse tider, så arbejder en gruppe frivillige i Lindved på højtryk for, at byen kan få en ny, stor legeplads og aktivitetspark - helst inden næste skoleår.

Der er tale om et ambitiøst projekt, der koster på den gode side af tre millioner kroner, og som indeholder både parkourbane og skaterpark, forhindringsbaner og legepladser, og et hæng-ud-område til de unge med blandt andet en stor bålhytte.

Idéen opstod i sin tid i skolebestyrelsen, da Lindved Skole efter en omfattende renovering i 2016 stod uden en legeplads, men den er siden vokset ud af rammerne, og i dag er det en gruppe frivillige nedsat af Lokalrådet, der står for projektet.

- Der er ikke længere blot tale om en legeplads til skolen, men om en stor aktivitetspark, som kan benyttes af alle områdets børn, unge og familier. Det mangler vi i byen, siger Max Matthäi, formand for lokalrådet.

Annonce

Unge skal tage ansvar

Lindved har i forvejen Tingparken, hvor de unge i mangel af bedre har mødtes på weekend-aftener for at hygge sig sammen. Det har imidlertid givet problemer med blandt andet naboer, fordi der er blevet spillet højt musik, og fordi der ikke altid er blevet ryddet op bagefter.

- Det er helt klart, at de unge mangler et sted at være, og området bag skolen er perfekt til det. Her kommer de ikke til at genere nogen med larm, for der er ingen naboer, og det ligger op til en stor vej, siger Max Matthäi.

Han mener, det er vigtigt, at de unge selv føler et ejerskab for stedet, så de også sørger for, at der ser ordentligt ud, når de forlader det.

- Derfor har de unge fået lov til at være med til at bestemme, hvordan det skal se ud, og det er også planen, at de selv skal stå for noget af arbejdet med at etablere det, siger han.


Vi havde tænkt os nogle skaterramper til måske 100.000 kr., men det var vigtigt for de unge at få en egentlig skaterbane. Den koster i stedet 7-800.000, men sådan må det være.

Max Matthäi


Annonce

Pengene er ikke på plads endnu

Aktivitetsgruppen har lagt en plan for, hvornår det hele skal stå klar til brug, og den er næsten lige så ambitiøs som selve projektet.

- Vores helt klare mål er, at det hele skal stå færdigt, når børnene begynder i skole igen efter sommerferien, siger Max Matthäi.

Tegningerne for de mange planer er lavet, priserne er indhentet, og de frivillige har gødet jorden hos lokale virksomheder, foreninger og borgere, samt sendt adskillige ansøgninger ud til forskellige fonde. Indtil videre er der kommet 450.000 kr. i kassen.

- Vi har fået mange forhåndstilkendegivelser og mundtlige tilsagn, men der er stadig et stykke op til de 3,2 millioner kroner. Mange fonde har ansøgningsfrist her i foråret, og så regner vi med, at der sker noget, siger Max Matthäi.

Det er planen, at det store aktivitetsområde, når det er færdigt, skal overdrages til skolen, som så har lovet at stå for drift og vedligehold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Betjente slukkede brand i emhætte

Østjylland

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce