Annonce
Hedensted

Jytte har været der længere end selve butikken: Jeg skal sparkes ud herfra

Jytte Pedersen er stadig glad for sit arbejde, og hun har ikke planer om at stoppe helt, selvom hun fylder 70 år til september. Foto: Mads Dalegaard
Jytte Pedersen har været ansat i SuperBrugsen i Hedensted siden 1970, og hun havde i mange år "verdens sejeste job" som bestyrer af slik-afdelingen. I dag arbejder hun mest på kontoret, og her vil hun blive, så "længe de vil have mig".
Annonce

Hedensted: Da Jytte Pedersen som 19-årig kom til Hedensted i et sommervikariat i byens største butik, havde hun ikke drømt om, at hun et halvt århundrede senere ville fejre jubilæum samme sted.

Men den er god nok. 50 år er gået, og Jytte Pedersen er her endnu på sin plads på kontoret bag SuperBrugsens nyrenoverede bagerafdeling, hvor hun passer telefonen og ellers er klar, når kollegerne har brug for en hjælpende hånd ved kassen eller på gulvet.

50 år er lang tid, og Jytte Pedersen har da også været her længere end selve butikken. Da hun havde sin første arbejdsdag i SuperBrugsen i Hedensted 1. juni 1970, lå butikken ikke på Bytorvet, som i dag, men på Vesterbrogade, hvor Loop Fitness nu holder til.

- Der er sket så mange ændringer, siden jeg begyndte her. Butikken er bare vokset og vokset, og så er alting blevet digitalt undervejs. I dag ved computeren selv, når der skal bestilles nye varer. Men det har alle år været en fantastisk arbejdsplads med gode kolleger, og det er selvfølgelig også derfor, jeg er her endnu, siger Jytte Pedersen.

De fleste kunder forbinder nok Jytte Pedersen med slik-afdelingen, som hun i mange år har haft ansvaret for. 1. juni kan hun fejre 50 års jubilæum i SuperBrugsen. Foto: Mads Dalegaard
Annonce

Hverdag med vingummi og chokolade

Hun er vokset op i en landmandsfamilie ved Vesterlund tæt på Give, men hun har aldrig været i tvivl om, at hun ville arbejde i købmandsbranchen.

- Jeg ved ikke hvorfor, men det samme gjaldt for mine to søstre, det har altid bare ligget der, siger Jytte Pedersen, der i løbet af de 50 år i SuperBrugsen har prøvet de fleste funktioner i butikken.

Mange kunder forbinder hende nok især med slik-afdelingen, som hun i en lang årrække havde ansvaret for.

- Mine børn syntes, at det var det sejeste job, man kunne få. De fik ikke noget ud af det i form af søde sager, men de kunne prale med det over for kammeraterne, griner Jytte Pedersen, der selv formåede at holde den slanke linje, selvom hendes hverdag var fyldt med vingummi og chokolade.

Annonce

Børn og børnebørn i byen

Da Jytte Pedersen for godt fire år siden fyldte 65, var hun egentlig parat til at gå på pension, men da hun blev tilbudt at fortsætte på jobbet fem timer om ugen, slog hun til. Til september runder hun de 70, men hun har ikke tænkt sig at slippe arbejdet af den grund.

- Jeg nævnte, at jeg nok skulle stoppe, når jeg blev 70, men blev mødt med et "hvorfor dog det". Så nu bliver jeg her, så længe helbredet er til det. De har lovet at sparke mig ud, når tid er, siger Jytte Pedersen.

For tre år siden mistede hun sin mand, John Kofoed, til sygdom, og da var hun glad for, at hun stadig havde jobbet.

- Det har været guld værd, at jeg fik lov til at forsætte. Det giver et fast holdepunkt i hverdagen, og man bevarer kontakten med gode kolleger og kunder. Mange kunder er jo kommet i butikken i årevis, og så lærer man hinanden at kende, siger Jytte Pedersen.

Begge hendes børn, Helle på 38 og Jakob på 33, bor stadig i Hedensted, hvor Jytte Pedersen også har tre børnebørn. Fritiden bruger hun meget med familien, og så nyder hun at gå ture med sin hund, og at deltage i lokale begivenheder.

Der bliver ikke nogen officiel fejring af Jytte Pedersens jubilæum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Højeste antal nye coronatilfælde siden starten af oktober: Statsministeren er bekymret

Annonce