Annonce
Hedensted

Jysk-udvidelse skærer år af grusgravens grønne gendannelse

Konturerne til et 26 hektar stort rekreativt område i Remmerslund tegner sig allerede. Og nu planerne blevet fremskyndet et år. Arkivfoto: Morten Pape
En nærmest eksorbitant mængde jord bliver disse dage kørt fra Uldum til Remmerslund, hvor arbejdet med et 26 hektar stort rekreativt område derfor nu kan fremskyndes.
Annonce

Remmerslund: Forbindelsen mellem en udvidelse af Jysks centrallager i Uldum og et kommende rekreativt område i Remmerslund kan ved første øjekast være svær at spotte.

Alligevel hænger de to dele i øjeblikket sammen som ærtehalm. Behovet for ekstra lagerplads er nemlig medvirkende til, at den planlagte grønne oase, som skal pryde den i fremtiden forladte grusgrav, nu kan fremskyndes med godt et år.

Det skyldes, at der fra Uldum skal bortkøres ca. 100.000 kubikmeter jord, svarende til 4000 læs lastbiler over en periode på ca. 10 uger. Den jord kan bruges til at forme skråningen ned mod den sø, grusgraven efterlader.

- Vi har i årevis formet området med den jord, der er kommet ind, men her er tale om en helt enorm mængde for ét projekt, så nu kan vi minimum skære et år af det afsluttende arbejde med at skabe en flot natur, siger direktør Flemming Laursen fra entreprenørfirmaet Ejvind Laursen.

Grusgraven bliver efterladt ca. i denne grønne forfatning. Illustration: Hedensted Kommune
Annonce

Konjunkturer styrer tidsplan

Endnu kan han ikke love, præcis hvornår området er klar til brug, men det bliver under alle omstændigheder først efter, grusgraven i 2027 forventes udtømt. Altsammen afhænger også af konjunkturerne, da det er katalysatoren for, hvor hurtigt der graves i Remmerslund, og hvor hurtigt jorden kommer den anden vej.

Planerne var dog en del af aftalen med Hedensted Kommune allerede da tilladelsen til at hente fortrinsvis stabilgrus i Remmerslund blev givet for ca. 20 år siden.

Deraf fremgår det, at det 26 hektar store hul skal indeholde flere små og store søer, grøn beplantning, adgangsgivende stier og et spirende dyreliv. Det betyder samtidig, at eksempelvis skydebanen og genbrugsstationen kan blive liggende.

Endnu kan Flemming Laursen fra entreprenørfirmaet Ejvind Laursen ikke love en eksakt tidsplan. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Forstå kravet om mundbind i Horsens: Hvor skal man have dem på? Hvem kan slippe for dem? Må man bruge et af stof?

Annonce