Annonce
Erhverv

Juta Ost-indehaver om rygte: Hvor kommer det fra - og hvorfor lige mig og min butik?

Karin Ramskov, der er indehaver af Juta Ost, er siden august blevet konfronteret med et rygte om, at hun vil sælge sin forretning. Det er dog ikke tilfældet, fortæller hun, der er forundret over, hvorfra rygtedannelsen kommer. Arkivfoto: Line Kyed
Siden august har et rygte skabt uro hos Karin Ramskov, der ad flere omgange har oplevet kunder spørge hende og personalet, om det er sandt, at hun sælger sin forretning.

Horsens: Første gang, Karin Ramskov fik fortalt, at hun havde planer om at sælge sin butik, var en dag i august.

Karin Ramskov fra Juta Ost stod i sin butik, da en af hendes ansatte, der lige havde været ved bageren, kom tilbage til hende og fortalte, at hun var blevet mødt med konstateringen: "Nå, så Karin har sat sin forretning til salg".

- Sikke da et rygte. Informationen gjorde stort indtryk, fortæller Karin Ramskov, der ikke forstod, hvorfra det rygte skulle være opstået.

Annonce

- Jeg fandt ud af, at bageren vist havde hørt det fra en af sine kunder. Men hvorfor var det rygte mon i omløb og hvorfor lige mig og min butik. Hvem havde påbegyndt det. Det var der ingen forklaring på, uddyber hun.

Også fra egne kunder

Karin Ramskov spekulerede derefter en del på, om der mon var flere horsensianere, der havde hørt lignende rygte om forretningen. Den spekulation blev hun de efterfølgende dage hurtigt bekræftet i.

For få dage efter første episode kom to kunder, uafhængige af hinanden, ind i Juta Ost og fortalte nogenlunde det samme.

- Nu blev jeg faktisk ret urolig. Den ene kunde tilføjede, mens jeg stod over for ham: "Men der er da kommet en ny til her i forretningen. Der har været generationsskifte, så du har da solgt, ikke”, gengiver Karin Ramskov.

Annonce

Kan "vi" mon være årsagen

Selvom Karin Ramskov som oftest taler i "vi", når hun nævner Juta Ost, vil hun dog gerne, at kunderne ved, hvem der står bag butikken - og at de ved, at der ikke er flere personer med i ejerskabet af Juta Ost.

- Måske har det "vi" skabt forvirring, overvejer hun og tilføjer:

- Jeg har så god hjælp i mine ansatte - og derfor siger jeg ofte "vi", når jeg taler om Juta Ost, selvom butikken jo er min. Det er en lille butik, og selvfølgelig skal folk vide, at jeg er indehaveren. Det har jeg været i 12 år, og det har jeg altså tænkt mig at fortsætte med at være, siger hun, der stadig ikke er kommet et svar nærmere om rygtets tilblivelse, men som også kan se det komiske i situationen.

Annonce

Nu ro på rygter

Efter første bekendtskab med det uønskede rygte, fake news og forvirringen i august har også flere af Karin Ramskovs ansatte hørt det fortalt ude i byen og af egne familiemedlemmer - og så sent som for en uge siden skete det igen.

- Det seneste halve år har jeg godt nok været en del ude i køkkenet for at holde overblik og holde for der, da jeg har fået nye ansatte. Derfor har jeg ikke været så synlig for kunderne. Måske er det derfor, rygtet er opstået. De har ikke set meget til mig, funderer Karin Ramskov, der fra december vil være synlig i forretningen - og at finde mest muligt bag disken.

- Kunderne må helst ikke tro, at det går dårligt, for det gør det rent faktisk slet ikke. Min revisor siger også, at alt er godt, og det er jo et ret godt tegn. Og et salg - det er ikke på tale, fastslår Karin Ramskov.

Annonce

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Hedensted For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Torntoft & Mortensen skal have ny direktør - tidligere topdirektør i milliardforetagende tager over

Horsens For abonnenter

Byggefirma fik nej til dispensation fra lokalplan - og prøvede så at presse kommunen til at betale en del af regningen

Sport

Simon Kjær og Signe Bruun er årets fodboldspillere

Horsens

Taknemmelig for god, lokal service midt i familiens kedelige coronaisolation bag hjemmets fire vægge

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

AC Horsens For abonnenter

Testkamp til topkarakter: Disse store præstationer faldt i øjnene, da AC Horsens nedlagde Randers

Erhverv

Michael Mortensen-selskab køber kæmpe ejendom i Hedensted by

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

Maiken har set flere af sine efterskolevenner sige farvel efter coronaen: - De bliver socialt udmattede, og så vil de hjem

Erhverv

Store skiftedag i vente hos Mr - og nej, der er ikke tale om nyt tøj

Horsens For abonnenter

16 bolighandler er faldet på plads den seneste uge: Se listen her

Horsens

Syv biler i kæmpe harmonikasammenstød på E45: Barn og kvinde sendt på skadestuen

Annonce