Annonce
Horsens

Justitsministeriet: Bøderamte på Strandpromenaden skal betale

Inden disse skilte kom op på Strandpromenaden, røg en del bilister i fartfælden. Bøderne eftergives ikke. Arkivfoto: Nicolai Skovgård
Bøder fra fartkontrol på Strandpromenaden bliver ikke trukket tilbage, oplyser Justitsministeriet i et svar til Hans Kristian Skibby. Det kritiske folketingsmedlem undrer sig, men må parkere sagen.
Annonce

Horsens: Bilister, der følte sig uretmæssigt bøde-ramt efter en fartkontrol på Strandpromenaden i Horsens i juli, skal ikke forvente, at de slipper for at betale.

I et svar til Dansk Folkepartis folketingsmedlem Hans Kristian Skibby, som har bedt justitsminister Nick Hækkerup (S) forholde sig til kritikken af fartmålingen, der skete på en strækning, hvor fartgrænsen netop var blevet sat ned fra 60 km/t til 50 km/t, henholder ministeriet sig til en redegørelse fra Rigspolitiet.

Rigspolitiet mener ikke, der er grund til at kritisere Sydøstjyllands Politis håndtering af hastighedskontrollen, lyder det. Og samme melding er altså ministeriets svar til Skibby.

Sagen handler i korte træk om, at fartgrænsen på Strandpromenaden i mange år havde været 60 km/t. Det havde en del bilister vænnet sig til, så da kommunen i juni fjernede 60 km/t-skiltene på strækningen og dermed indførte den almindelige fartgrænse i byzone på 50 km/t, gik ændringen ifølge kritiske bilister nogles næse forbi.

Rigspolitiet kan henholde sig til udtalelsen fra Sydøstjyllands Politi og finder på ovennævnte baggrund ikke anledning til at kritisere den af politikredsen udførte hastighedskontrol.

Uddrag af justitsministerens svar til Hans Kristian Skibby

Under den automatiske hastighedskontrol 16. juli kørte de med andre ord i god tro hurtigere end de nu tilladte 50 km/t.

Nogle fik angiveligt bøder på den baggrund, og det satte sindene i kog. Så meget, at Hans Kristian Skibby kørte sagen ind i Folketingets retsudvalg med spørgsmålet om, hvorvidt Nick Hækkerup ville anmode Rigspolitiet om at trække en del af bøderne tilbage.

Men det vil ministeren altså ikke. Baggrunden for beslutningen er en faktuel beskrivelse af hastighedskontrollens forløb fra Sydøstjyllands Politi.

Annonce

Skibby undrer sig

"Rigspolitiet kan henholde sig til udtalelsen fra Sydøstjyllands Politi og finder på ovennævnte baggrund ikke anledning til at kritisere den af politikredsen udførte hastighedskontrol", står der i svaret fra ministeren til Hans Kristian Skibby.

Skibby undrer sig over svaret, som han mener er utilstrækkeligt.

Redegørelsen fra Rigspolitiet ridser kun det faktuelle forløb op, men forholder sig ikke til kernen i sagen, mener han.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) har svaret Hans Kristian Skibby i sagen om de fartbøder, som nogle mener blev uddelt uretmæssigt på Strandpromenaden i Horsens. Arkivfoto: Niels Christian Vilmann, Ritzau Scanpix

Spørgsmålet om hvorvidt tvivlen ikke burde komme de bøde-ramte, som kørte mellem 50 og 60 km/t, til gode, reagerer ministeriet slet ikke på, siger Skibby.

- Hele min argumentation for at prøve sagen af var, at man ændrede en fartgrænse, der havde eksisteret i årevis, uden at gøre opmærksom på det og så relativt kort tid efter gennemførte en hastighedskontrol, siger Hans Kristian Skibby.

Med svaret fra Justitsministeriet parkerer han dog sagen. Formelt kan han som lægmand ikke gøre mere, forklarer DF-medlemmet.

Annonce

209 bøder

Ifølge Rispolitiets redegørelse blev 218 køretøjet blitzet i ATK-målingen på Strandpromenaden.

Heraf blev 45 registreret med en fart på 59 km/t. 29 kørte 60 km/t, mens det store flertal af de registrerede, 144 bilister, kørte 61 km/t eller mere.

Politiet har siden kvalitetssikret målingen, og der er nu uddelt 209 fartbøder i alt. Hvor mange af dem, der ligger i spændet mellem 50 og 60 km/t, fremgår ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Hedensted

Galleri udstiller samlerobjekter

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce