Annonce
Hedensted

Justitsminister ind i sag om video-overvågning på Jysk

Video-overvågningen på Jysks hovedlager i Uldum møder hård kritik fra nuværende og tidligere ansatte. Nu skal justitsminister Nick Hækkerup (S) se nærmere på, om overvågningen er ulovlig. Foto: Jysk
Video-overvågningen på Jysk er massiv og misbruges af lederne, lyder kritik fra tidligere områdeleder og ansatte. Nu bringes justitsministeren ind i sagen.

Uldum: Video-overvågningen på Jysks hovedlager i Uldum møder hård kritik fra nuværende og tidligere ansatte. Nu skal justitsminister Nick Hækkerup (S) se nærmere på, om overvågningen er ulovlig.

Det skal ministeren, efter retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) i Folketinget har spurgt ham om, hvorvidt brugen af overvågning i Jysk er i overensstemmelse med databeskyttelsesreglerne. Det skriver Fagbladet 3F.

- Jeg vil gerne vide, om Jysks praksis med overvågning er lovlig. Mit bedste bud er, at det er den ikke, siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

Hun har også spurgt, om han vil sørge for, at Datatilsynet undersøger brugen af overvågning hos Jysk, og undersøger virksomheders overvågning af ansatte generelt.

Annonce

Udtryk for mistillid

Karina Lorentzen Dehnhardt har stillet spørgsmålene i kølvandet på en artikel, hvor tidligere områdeansvarlig på Jysk, 37-årige Mikkel Haun Christiansen, fortæller om, hvordan overvågning og mistro er gået over gevind på Jysks centrallager i Uldum.

Hun mener, at det er vigtigt at få undersøgt området, og kalder det urimeligt, at ansatte skal tåle den slags i deres arbejdsliv.

- Virksomhederne har et stærkt redskab og et enormt potentiale for at overvåge deres medarbejdere. Det synes jeg, er meget uheldigt, siger hun og fortsætter:

- Udgangspunktet er jo mistillid til de ansatte, når man sætter sådan nogle systemer op som på Jysk, hvor det lyder som om, at der kører non-stop overvågning, siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

Annonce

Overvågning hjemmefra

Områdeansvarlig på Jysk, Mikkel Haun Christiansen, har til Fagbladet 3F fortalt om, hvordan lederne misbruger overvågningen. De kan også logge ind og overvåge lageret hjemmefra – selv toiletdørene videoovervåges.

Han kommer også med et eksempel på, hvordan ledere stod samlet om skærmen og afspillede en videoovervågning af en arbejdsulykke og grinede.

Mikkel Haun Christiansen er ikke alene om kritikken. I sidste uge stod Frederik Sigtenbjerggaard på 22 år også frem med kritik af massiv overvågning.

Han blev også overvåget på Facebook i fritiden og måtte også komme en kollega, der blev overvåget på toilettet, til undsætning.

Annonce

Regler indskærpet

Fagbladet 3F har bedt Jysk om en kommentar til, at overvågningen er kommet på dagsorden i Folketinget. Kommunikationsdirektør Rune Jungberg Pedersen svarer følgende på mail:

- Det er fuldstændig korrekt, at der er en række kameraer i vores produktion. De er opsat med det formål at kunne gå tilbage og undersøge årsager til en specifik fejl eller ulykke samt at sikre arbejdspladsen mod tyveri, skriver han og fortsætter:

- Det er vigtigt for Jysk, at de regler, der er i forhold til brug af video, bliver fulgt. Derfor har vi allerede i november, da problematikken blev rejst første gang, indskærpet overfor medarbejdere med adgang til optagelser, hvordan og i hvilke situationer de må bruges.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Borgmester og hele kommuneledelsen i coronaisolation: Kommunen flirter med omsiggribende nedlukningsgrænse

Annonce