Annonce
Horsens

Julia frygter, at der sker ulykke ved trafikeret kryds - kommunen er på vej med løsning

Julia Mols Harpøth, 2. g-elev på Horsens Gymnasium & HF frygter for den dag, at der sker en trafikulykke på Schüttesvej, fordi eleverne, hun selv inklusive, er utålmodige. Foto: Morten Pape
Gymnasieelever udsætter sig selv og bilister for fare, når de krydser Schüttesvej, oplever gymnasieelev. En løsning er på vej, oplyser Horsens Kommune.

Horsens: "Hvad skal der egentlig til, før vi følger færdselsloven? En ulykke? Vi ved godt, at det er farligt ikke kun for os selv, men også for bilisterne. Vi har hørt det hele før."

Sådan skriver Julia Mols Harpøth, elev på Horsens Gymnasium & HF på Studentervænget, i et læserbrev, som blev bragt i Horsens Folkeblad onsdag 20. januar.

Her beskriver den i øjeblikket hjemsendte 2. g-elev en problematik, som er forbundet med betydelige risici.

En problematik, der bunder i, om man som gymnasieelev vil bruge sit værdifulde frikvarter på at krydse tre fodgængerfelter for at komme frem til Rema 1000 på Bygholm Søpark, eller om man vælger den hurtigere løsning og krydser Schüttesvej på et sted, der ikke er indrettet til fodgængerpassage.

Krydset er nemlig indrettet således, at den direkte vej fra gymnasiet til Rema 1000 er den eneste strækning i krydset, som ikke er belagt med et fodgængerfelt.

- I starten af min gymnasietid tog jeg fodgængerfelterne, men efterhånden som alle andre og også mine venner tog den hurtigere vej, gjorde jeg det også. Det gør de fleste, siger Julia Mols Harpøth.

Det betyder, at de bevæger sig ud på en vejbane, hvor man som bilist ikke forventer at møde en fodgænger, og det fører til farlige situationer. Især fordi eleverne krydser vejen, hvad enten der er grønt eller rødt for bilisterne.

Annonce

Ikke gået galt endnu

I sit læserbrev beskriver Julia Mols Harpøth, hvordan bilister dytter i afmagt, og hvordan vinden fra en lastbil, som suser forbi, mens eleverne står på vejens midterrabat, får deres ben til at dirre.


I starten af min gymnasietid tog jeg fodgængerfelterne, men efterhånden som alle andre og også mine venner tog den hurtigere vej, gjorde jeg det også.

Julia Mols Harpøth, gymnasieelev


- Det er ikke gået galt endnu, men snart skal elever fra to skoler samles på adressen, og det vil føre til, at endnu flere elever skal over vejen, siger Julia Mols Harpøth, der frygter den dag, da der sker en ulykke.

Den 18-årige elev fra Brædstrup er helt opmærksom på, at problemet let kunne løses, hvis blot eleverne benyttede de eksisterende fodgængerfelter og brugte den tid, det tager at komme sikkert over for at købe frokost.

På baggrund af Julia Mols Harpøths læserbrev i Horsens Folkeblad har avisen modtaget et foto fra en læser, som illustrerer problematikken. Privatfoto

Men som ung gymnasieelev følger man flokken, og flokken vælger den hurtige løsning, påpeger hun.

- En løsning kunne være at lave et ekstra fodgængerfelt, siger Julia Mols Harpøth.

Annonce

Løsning på vej

Folkebladet har kontaktet kommunens trafikafdeling for at høre, hvad den mener om en sådan løsning, og her lyder meldingen, at det ikke blot er en god løsning, men også en god løsning, som allerede er på vej.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra afdelingschef Allan Lyng Hansen inden deadline på denne artikel, men på den kommunale hjemmeside horsensvokser.dk fremgår det, at Horsens Kommune i forbindelse med den aktuelle udvidelse af Schüttesvej "etablerer et nyt fodgængerfelt fra hjørnet ved Rema 1000 (syd for Lovbyvej) til hjørnet ved statsskolen. Dette erstatter det eksisterende fodgængerfelt, der lige nu er på den anden side af krydset på nordsiden af Lovbyvej."

Schüttesvej er i øjeblikket ved at blive udvidet, og som led i den proces bliver der etableret et nyt fodgængerfelt ved Lovbyvej, som betyder, at gymnasieelever fremover kun skal krydse et fodgængerfelt for at komme til Rema 1000 på Bygholm Søpark. Foto: Morten Pape

En løsning, som Horsens Gymnasium & HF selv har skubbet på for.

Det fortæller Flemming Steen Jensen, gymnasiets rektor.

- Det (elevernes uhensigtsmæssige færden, red.) er noget, vi har forholdt os til mange gange. Ud over at det er rigtig irriterende for bilisterne, er det også farligt, og det er heldigt, at ingen er kommet til skade.

- Det har vi været i dialog med kommunen om, og jeg er glad for den løsning, som er i vente, siger Flemming Steen Jensen.

Julia Mols Harpøth er i øjeblikket hjemsendt på grund af coronarestriktionerne, men når hun er i skole, går hun flere gange om ugen i Rema 1000 for at købe mad. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Selvtest kan åbne for at sende flere elever tilbage i skole

AC Horsens For abonnenter

Askou har skabt et superligahold: AC Horsens' forvandling fuldbyrdet med dramatisk sejr

Annonce