Annonce
Hedensted

Juletraditioner gik i corona-vasken: Nu flytter Aale julen på youtube

Aale-Linnerup Kirke har sammen med flere lokale aktører lavet en digital julekalender. Privatfoto
En ny digital julekalender med 25 låger skal i løbet af december skabe fællesskab hver for sig i Aale. Bag kalenderen, der er lavet som små filmklip, står kirken med hjælp fra en række andre lokale aktører.
Annonce

Aale: Hvad er historien bag den næsten 100 år gamle julenisse, der har stået i Aale Brugs?Hvorfor sætter vi engle på juletræet og hvilke lokale juleopskrifter gemmer sig rundt i Aale-boernes kogebøger?

Det er nogle af de spørgsmål, der vil komme svar på i en ny digital julekalender, der fra 1. søndag i advent og herefter fra 1. til 24. december vil udkomme i Aale og omegn.

Initiativet til den digitale julekalender er udsprunget fra Aale og Linnerup Menighedsråd og tager udgangspunkt i tanken om at skabe fællesskab - hver for sig - i en tid, hvor hverdagen grundet corona er forandret.

Se en forsmag på julekalenderen herunder. Artiklen forsætter efter videoen.

- Vi er i Aale og Linnerup Menighedsråd enige om, at vi med denne lokale digitale julekalender vil være i stand til at brede julens tanker om varme, kærlighed, nærhed og godhed ud på bedste måde.

- Når vi ikke kan samles i kirken, som vi plejer, så kan vi åbne de samme kalenderlåger, genkende aktørerne og samtidig lære lidt om vore egne lokale juleforberedelser og traditioner, lyder det fra sognepræst Maria Bech Tuominen.

Annonce

Stor opbakning

Hun er glad og dybt taknemmelig for den store opbakning, menighedsrådet har fået til projektet. Medvirkende i kalenderen er blandt andet Aale-Hjortsvang Børneby, Child Art, Hjortsvang Museum, Blomsterhuset Ramdal, Boghandleren i Tørring, Aale Sogns Lokalhistoriske Forening og en række andre lokale aktører.

Maria Bech Tuominen er sognepræst i Aale-Linnerup. Foto: René Stender Paulsen

Kalenderen vil kunne ses på kirkernes hjemmeside og Facebook-side, Tuknets infokanal og Youtube.

- Vi vil med stor tak og håbet om, at denne lokale digitale julekalender vil blive taget godt i mod, ønske alle en rigtig glædelig juletid, slutter Maria Bech Tuominen.


Når vi ikke kan samles i kirken, som vi plejer, så kan vi åbne de samme kalenderlåger.

Maria Bech Tuominen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Ny meningsmåling ryster posen i byrådet: Hver tredje vælger vil forlade V

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Hedensted For abonnenter

Familiens hund blev kørt ihjel: Nu kræver borger fartbegrænsning

Annonce