Annonce
Horsens

Juletog, julelys og juletræ - Søndergade får det hele trods ombygning

Julebelysningen bliver sat op på Søndergade i Horsens, og den 30. november vil alt være klar til den traditionsrige midtby-markering af, at hjerternes fest venter lige om hjørnet. Foto: Morten Pape

Julemanden ankommer også i vanlig stil trods omfattende renovering.

Horsens: Julen er reddet i Søndergade. Selv om Horsens' gågade i december delvist er omdannet til byggeplads under den store gågaderenovering, bliver der ikke pillet ved traditionerne op til hjerternes fest.

Både julebelysningen over gaden, tændingen af byens store juletræ og julemandens ankomst bliver business as usual, forsikrer event- og marketingkoordinator i handelsstandsforeningen City Horsens, Stephanie Andersen.

- Vi vil være færdige med at sætte julebelysningen op, så alt er klar til den 30. november, når borgmesteren tænder alt julelys på én gang, forklarer hun om den traditionsrige folkefest, der den sidste fredag i november varsler julens komme.

Da ankommer først julemanden i vanlig stil pr. skib til inderhavnen i Horsens Havn kl. 16. Derefter er der optog til gågaden, hvor borgmester Peter Sørensen (S) tænder det store juletræ ved Kuben og samtidig trykker på kontakten, der sætter blus på julelyset i Søndergade.

Annonce

Udvalgte arrangementer på Søndergade


 • Hver weekend: Mød julemanden i Kuben eller Bytorv Horsens.
 • Hver weekend: Juleværksted i Bytorv Horsens.
 • 1. december-23. december: Juletoget kører i midtbyen. Påstigning på Torvet ved Vor Frelsers Kirke.
 • 2. december: Gurli Gris juleshow i Bytorv Horsens.
 • 8. december: Risengrødspisning på gågaden.
 • 8. december: Trylleshow og trylleskole for børn.
 • 9. december: Pyrus-show i Bytorv Horsens.
 • 15. december: Mød julemandens rensdyr m. nisser i midtbyen.
 • 15. december: Live musik i Kuben med "Julepatruljen".
 • 16. december: Kom og mød de kendte "Paw Patrol".
 • 16. december: Julebag med Jesper fra "Den Store Bagedyst" i Bytorv Horsens.
 • 21. december og 22. december: Nizzebanden spiller op til dans i Bytorv Horsens.

Toget kører

- Den eneste forskel fra sidste år er, at vi i år stiller fire-fem af de små, røde juleby-huse, der tidligere har stået ved rådhuset, ned til Kuben, så man får fornemmelsen af en lille julehyggeby. Der kommer også ekstra belysning op dernede for at ramme det ind, forklarer Stephanie Andersen.

I løbet af julemåneden har City Horsens adskillige julearrangementer i butikkerne og i gadebilledet, og traditionen tro kører et juletog også børn og barnlige sjæle rundt gaderne.

Selv om Søndergade delvis er spærret af, vil toget via en brandvej, der er etableret, kunne passere gennem byggeområdet, der strækker sig fra det gamle rådhus til Kuben. Dermed følger toget køreplanen: fra Søndergade til Nørregade, Svanes Torv, Levysgade og Jessensgade og retur.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Horsens

- Far, far, julemanden er her...

Annonce