Annonce
Hedensted

Juletid på Glud Museum

Engang var det ikke alle, der havde råd til et juletræ, så man måtte bruge det, man havde til rådighed.
Annonce

Glud: Kom med på en tidsrejse gennem 250 års julehistorie, når Glud Museum inviterer til juletid søndag 29. november og 6. december klokken 10-13, tirsdag 1. december og torsdag 3. december klokken 15-17.

Den traditionelle jul, som vi kender den i dag med juletræ, småkager og julemænd, er ikke mere en 150 år gammel, men julen har rødder tilbage til tiden før kristendommen.

Til juletid på Glud Museum kan man opleve juletiden omkring år 1700, hvor julebukken var en skræmmende figur, som fortalte alle gæsternes hemmeligheder, indtil den fik nok æbleskiver og øl til at tilfredsstille den. Man kan også se, hvordan krige har ændret jul og julepynt efter 1864, og hvordan de fattige fejrede julen omkring år 1900, når der ikke var råd til juletræ, og fantasien måtte bruges, når julepynten skulle laves.

Her er juletræet lavet af det man havde i køkkenhaven, og dekoreret med ting fra naturen.     Og endelig kan man besøge vores oldeforældres jul, hvor juletræet troner i storstuen, og julestemningen breder sig i køkken og stue.

Entré på museet er gratis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce