Annonce
Horsens

Julens program for Horsens er klar: Mange aktiviteter i igloen og en julemand på overarbejde

Julemanden og Horsens Musical Teater var på scenen, da julen blev skudt i gang sidste år. I år bliver det ikke til et stort anlagt show i forbindelse med tænding af julelyset, men der vil stadig være rig mulighed for at opleve begge. Horsens Musical Teater opfører "Julehjertet" i igloen i løbet af december. Arkivfoto: Mette Mørk
Skøjtebanen er gledet ud af årets juleprogram for Horsens midtby, men til gengæld foregår der en masse andet.

Horsens: Det seneste par år har renovering af gågaden sat sine spor i juleaktiviteterne i Horsens midtby, men i år er der endelig plads til igen at bruge alle kvadratmeter.

Og det er nødvendigt, for i år er det coronavirus, der sætter begrænsninger op. Mærk Byen, Horsens Kommunes bylivsindsats, har i selskab med CityHorsens og en lang række samarbejdspartnere sammensat et juleprogram, der skal glæde alle byens handlende - ikke mindst børnene.

Der er fuld fokus på afstand og afspritning, fremgår det af oplysningerne i årets juleprogram, som blandt andet har en stor opgave i at opveje for den manglende skøjtebane, som på grund af smitterisiko er gledet ud af planerne denne vinter.

Annonce

Hele programmet findes som katalog i flere af byens butikker eller på Horsens Kommunes hjemmeside under jul.horsens.dk. Her skal man også forbi for at købe eller bestille billet til mange af arrangementerne. Flere af dem er gratis, men for at kunne holde styr på antallet af deltagere er en billet påkrævet.

Avisen har her samlet et udpluk af aktiviteterne:

1 Juletoget kræver mundbind

Toget kommer man ikke udenom i Horsens. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Juletoget kører næsten hele december, og faktisk starter det allerede 28. november med den første tur.

Tre mandage, 30. november, 7. og 14. december, holder toget pause, men ellers bliver gågadens nye belægning testet godt og grundigt frem til 23. december.

Toget starter klokken 10 og stopper turene klokken 15 i weekender, 17.30 på fredage og 17 på andre hverdage.

Der er afgang fra en lille perron på Torvet. Betaling for en tur afregnes med chaufføren.

Der skal bæres mundbind hele tiden, også når man sidder ned under turen, og der må maksimalt stå 10 mennesker i kø på perronen, så længe der i hvert fald er forbud mod større forsamlinger end det.

2 Igloen byder på julehygge

Igloen flytter på Torvet i år. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Sidste år introducerede Horsens Kommune en iglo til julehyggen. Den vender tilbage og er i år at finde på Torvet i en endnu større udgave end sidste års version ved Kuben. I to boder kan man købe mad og drikke, og ellers er der siddemuligheder.

Igloen er ikke opvarmet, så varmt tøj anbefales, og tæpper må man gerne medbringe.

Ligesom med juletoget er der åbent fra 28. november med undtagelse af de tre mandage 30. november, 7. og 14. december. Åbningstiderne er primært klokken 10 til 16 i weekenderne og 10 til 17.30 i hverdagene, men tættere mod juleaften udvides der på hverdage til klokken 19 - dog 23. december klokken 18.

Enkelte tidspunkter inden for de ovenstående tidspunkter vil der ikke være adgang til igloen på grund af arrangementer, som kræver billet.

Det gælder blandt andet, når julemanden fortæller historier, eller når der på onsdage er risengrød og juleforestillingen “Grinchen stjæler julen”. Begge arrangementer er gratis og holdes løbende gennem december, men på grund af corona er der krav om billet, så der ikke lukkes for mange ind.

3 Reduceret plads i karrusellen

Ved Kuben kommer der til at stå en karrusel, som man gratis og uden billetbestilling kan tage en tur med. Der er plads til 12 børn ad gangen, da Mærk Byen har sikret sig, at der er corona-afstand.

Ligesom med juletoget må maksimalt 10 mennesker stå i kø, hvis forsamlingsforbuddet ikke lempes hen over julen.

Karrusellen er åben fra 28. november til 23. december. Første tur er klokken 10, og så er lukketiderne forskellige. Klokken 17.30 på hverdage og 16 i weekender, men ligesom med igloen er der udvidede åbningstid den sidste uge inden jul.

4 Lidt for de voksne i igloen

Igloen byder ligesom sidste år på hygge for alle aldre. I år er den både flyttet og vokset. Arkivfoto: Mette Mørk

På torsdage i december kan man, når mørket har lagt sig, tage et smut i Kuben for at opleve lidt mere voksen-orienterede arrangementer.

Første gang er 3. december, når Blæserbanden giver jazzkoncert. Ugen efter er der gospel med The Northern Lights Gospelkor, og 17. december er det Søren Ruby, skuespiller fra Det Kommende Teater, der fortæller historier.

"Oplev de store følelser beskrevet af nogle af de bedste forfattere. For selvom det godt kan blive både sørgmodigt, voldsomt og trist undervejs, så ender det i varme, glæde og håb om en glædelig jul," lyder det i beskrivelsen.

22. december kan man få et skud soul og jazz til julekoncert med The JNR & James Duo.

Alle dage er der tale om to arrangementer for at corona-opdele publikum. Det første klokken 18, og det anden klokken 19.30. Der skal som til så mange andre arrangementer bookes billet via jul.horsens.dk.

5 Komediehuset er på spil

Komediehuset er en stor del af årets juleprogram. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Komediehusets drillenisser vil løbende være at finde i bybilledet gennem hele december, men derudover kan man også opleve Komediehusets forestilling "Den nat julen blev til - en magisk forestilling for hele familien."

Det foregår i Getsemane Kirke fra 4. december. Om fredagen er det klokken 16.30 og lørdage og søndage er det klokken 11.00 og 13.30.

I beskrivelsen af forestillingen står der, at "Komediehuset udforsker og udfordrer kirkerummet og skaber Teater & musik, cirkus og julepoesi omkring publikum."

Billetter købes på Komediehusets hjemmeside.

Det er i øvrigt også Komediehuset, der står bag forestillingen "Grinchen stjæler julen”, som vises i forbindelse med gratis risengrød i igloen.

6 Julemanden på overarbejde

Julemanden plejer at ankomme med skib til stor begejstring. i 2020 skal han ikke møde for mange ad gangen på grund af coronavirus. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Det er måske en overdrivelse at kalde julemandens program i Horsens for overarbejde, når man tænker på, hvor meget han skal nå selve juleaften.

Men om ikke andet får han travlt med de ting, han skal nå i henholdsvis igloen og Bytorv Horsens.

Man kan møde julemanden i tidsrum af to timer i løbet af hele december.

I Bytorv Horsens er det enkelte gange med mulighed for, at børnene kan aflevere deres sutter og få gaver retur. Og i igloen er der et par dage, hvor julemanden sidder i en halv time og fortæller julehistorier til børnene.

Annonce
Horsens

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Horsens For abonnenter

Vidne om øksevoldsmand: Det var ham, der skulle gøre det beskidte arbejde

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
HH Elite

Se videoanalysen og genlæs livebloggen: HH Elite taber en tæt og uskøn affære til slutspilskonkurrenter fra Silkeborg-Voel KFUM

Horsens For abonnenter

Studerende snupper 84-årige Pers parkeringsmulighed: Jeg ved godt, jeg ikke har krav på en p-plads, men jeg er afhængig af min bil

Hedensted

Deltag i debatten: Hvordan løser vi problemet med uro og hærværk i Hedensted?

Østjylland

Se videoen: Så brandhærget er fabrikken i Galten

Ekspert roser planer om nærhospitaler - men savner svar på særligt ét helt afgørende problem

AC Horsens For abonnenter

Outstanding nederlag: Kan man tabe 3-1 til lokalrivalerne og alligevel have æren i behold?

Hedensted

Fakkeltog aflyst i sidste øjeblik: Arrangører er bange for at optrappe konflikt

Horsens

Politiet efter seriehærværk i Brædstrup: Nogen må vide noget

Heunicke om hurtig smittestigning: Flere skal vaccineres nu

Horsens

Vandformand og S-kandidat: V-forslag om hurtig aktion mod forurening af fjorden er helt urealistisk. Vi må slet ikke bruge så mange penge

Horsens For abonnenter

Vejdirektoratet ser intet behov for ny omfartsvej til at opløse trafikprop ved Horsens V-anlæg: Men den er alligevel nødvendig, vurderer kommunen

Skanderborg

Se videoen: Storbrand under kontrol - men der er store skader

Annonce