Annonce
Odder

Julen varer lige til sommerferien: Butik bliver nødt til at bygge helt ny pakkeshop til de flittige netkøbere

Brugsuddeler Jens Møller Poulsen fra Dagli'Brugsen i Hou gør klar til at udvide. Der skal være plads til flere pakker, og flasketerminalen flyttes. Foto: Hans Jørgensen
Forretning fortsætter med at vokse, så det bliver nødvendigt at bygge om efter sommerferien. Brugsuddeler forventer, at der kommer endnu flere kunder, efterhånden som Hou vokser.

Hou - Sidste års coronanedlukning fik mange til at besøge webbutikker på internettet, og det er de ikke holdt op med. Det er en af grundene til, at Dagli'Brugsen snart begynder at bygge om.

- Vi plejer at have travlt med pakker til jul, men julen er ikke stoppet. Der kommer stadig lige så mange pakker. Folk har fundet ud af, at det er meget bekvemt at sidde derhjemme og shoppe, siger brugsuddeler Jens Møller Poulsen fra Dagli'Brugsen i Hou.


Annonce

Hou er populær.

Jens Møller Poulsen, brugsuddeler


Samtidig med nedlukningen var mange borgere nødt til at arbejde hjemmefra, og det smittede af på, hvor mange kunder, der gik ind i forretningen på Søndergade.

- For vores type butik var det meget gavnligt. Nogle er blevet tvunget til at handle lokalt, og de har fået øjnene op for, at det var ret godt, siger Jens Møller Poulsen.

Ring efter pakken

I dag ringer man på en klokke ved indgangen til lageret, hvis man vil have udleveret en pakke. På den anden side af indgangen er der også varemodtagelse, og området er efterhånden blevet en flaskehals.

Nogle gange er der endda så lidt plads, at det er nødvendigt at sætte paller med varer ind i selve butikken. Noget skulle ske, og Dagli'Brugsen har omsider fået de nødvendige tilladelser på plads.

- Vi laver en pakkeshop bag kasse 1. Samtidig laver vi en låge, som vi kan bruge i spidsbelastninger, hvor kunderne kan hente pakker uden at gå ind i butikken. Og så laver vi en helt ny flaskemodtagelse, forklarer brugsuddeleren.

Sådan ser den nye flaskemodtagelse ud, når man kommer fra Skolegade. Der bliver også adgang fra Søndergade. Illustration: Dagli'Brugsen

Det betyder, at kunderne ikke skal ind i butikken for at sælge tomme ølflasker og dåser. Og at butikken slipper for, at våde ølpletter via fødder bliver slæbt ind i selve butikken.

Annonce

Brug for plads

Ændringerne giver mere lagerplads, og det er nødvendigt i en Dagli'Brugs, der vokser. Sidste år fik forretningen et rekordresultat, og fremgangen fortsætter, selv om mange af kunderne nu kører fra Hou for at møde deres vante kolleger i stedet for at sidde hjemme ved skrivebordet og arbejde og så gå ned i brugsen for at handle.

- På fire år er vi gået fra 16,9 til 21 millioner kroner i omsætning. Første halvår i år har vi en vækst på 800.000 kroner i forhold til samme periode sidste år, siger Jens Møller Poulsen.

Han forventer, at udviklingen vil fortsætte, så omsætningen på sigt kan nå helt op på 28 millioner kroner.

Annonce

Hou er populær

En ny bydel, Færgebyen, er på vej til at blive bygget på selve havneområdet. Desuden er der også et byggeri på vej lige overfor Dagli'Brugsen på den anden side af Søndergade, hvor der i dag ligger to forfaldne huse.

Ejendomsmæglerne får heller ikke sved på panden, når de skal sælge byggegrunde, for efterspørgslen er god.

- Vi får snart 90 nye husstande eller deromkring lige i nærheden af butikken. Hvis de lægger halvdelen af deres omsætning hos mig, så kan vi mærke det. Færgebyen bliver et trækplaster uden lige, det er en fantastisk placering. Der bliver også bygget helt vildt i Hou Strandpark. Hou er populær, konstaterer Jens Møller Poulsen.

Byggeriet af flaskemodtagelse og pakkeshop begynder 2. august, og det skal være færdigt til 10. oktober, som er Dagli'Brugsens fødselsdag.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Borgmester smider bombe i sag om omstridt omfartsvej: Forventer at kunne gå i gang med vejprojekt til december

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Drømmescenariet der blev til virkelighed: Kom med ind i Horsens' nye vartegn

Horsens For abonnenter

Så faldt hammeren i sag om dick pics og blufærdighedskrænkelser: 35-årig dømt til anbringelse på ubestemt tid

Danmark

Ny bog er et forsvar for storbyen: - Større storbyer er vores bedste kort i kampen mod klimakatastrofen

Hedensted For abonnenter

Simon er snart SOSU-assistent: Folk spørger, hvorfor jeg vil tørre andre bagi. Men hvad nu, hvis det var mig selv?

Horsens

Min eksmand synes, vores børn får for meget junkfood hos mig - kan han bestemme over det?

Horsens For abonnenter

Fra Junivej til Agerbakken: 18 boliger har skiftet hænder

Horsens

Se video fra Marys besøg i Horsens: Særligt én studerende havde sommerfugle i maven

Horsens

Se Regitzes smukke buket til kronprinsesse Mary: Jeg blev da lidt starstruck, da jeg fik opgaven

AC Horsens For abonnenter

Nu venter VB i 1/8-finalen: AC Horsens' historiske pokaltriumf kastede disse fem tillægsgevinster af sig

Hedensted

Ny butik: Rune og Jill sælger vin fra Italien fra en ombygget garage i Hedensted

Horsens For abonnenter

Efter pres fra Venstre: Nu bliver det gratis at gå på tønden i midtbyen

Odder

Nye Borgerlige har fundet spidskandidat: Vil skifte livet som sofapolitiker ud med en stol i byrådet

Annonce