Annonce
Kultur

Julen genopstår på lokalt teater, når traditionsrig juleforestilling vender tilbage

I år bliver Den Eventyrlige Julerejse genoplivet på Komediehuset. Billedet her er skuespiller Sabrina Koch i "Den Nat Julen Blev Til" i Getsemane Kirken seneste jul. Arkivfoto: Morten Pape
Da kulturen sidste jul blev korsfæstet af corona og Komediehusets juleforestilling stoppet, var det til stor ærgrelse for teatret. Derfor er forventningsglæden til genopstandelsen af den traditionsrige juleforestilling "Den Eventyrlige Julerejse" altoverskyggende.

Horsens: Denne december vender julen for alvor tilbage til Komediehuset i Skolegade, når Den Eventyrlige Julerejse nok engang er tilbage på programmet.

Sidste år var rammerne for juleforestillingen rykket til Getsemane Kirke i Houmannsgade, og forestillingen blev også en anden end den traditionsrige julerejse. Det blev dog en kort fornøjelse, da forestillingen nøjagtig halvvejs i programmet måtte stoppe. Corona lukkede landet ned.

- Da græd vi nogle juletårer, det føltes enormt uforløst, fortæller skuespiller Sabrina Koch

Annonce

Hun glæder sig i år til at vende tilbage til den traditionsrige juleforestilling i de vante rammer. Det samme gør Thomas Nielsen, som skrev forestillingen tilbage i 2014.

- Det bliver jo lidt noget andet i år, fordi huset ser anderledes ud, efter det er blevet renoveret. Men det er også vigtigt, at forestillingen ikke ændres væsentligt. Det skal være en nostalgisk oplevelse af den gamle jul, fortæller han.

Han og Sabrina Koch har spillet forestillingen mere end 300 gange.

- Men det bliver aldrig kedeligt. Vi er hele tiden nysgerrige, og vi udvikler og retter til efter publikum, så det er aldrig helt det samme og altid spændende, siger Thomas Nielsen.

Rør ikke ved den gamle jul

Netop traditioner og nostalgi har stor betydning i Den Eventyrlige Julerejse.

- Det var fedt at gøre noget andet sidste år, og den forestilling vender nok også tilbage om et par år, siger Thomas Nielsen og fortsætter:

- Men det er bare ikke altid, at det, der er nyt, er bedst. Og lige med julen, der virker det gamle også bare. Det er dejligt at se noget genkendeligt. Jeg har også set den samme Olsen-banden film 824 gange.

Det er dejligt at se noget genkendeligt. Jeg har også set den samme Olsen-banden film 824 gange.

Thomas Nielsen

For Thomas Nielsen hænger julen også sammen med teater.

- Begge dele handler om det levende, det nærværende og det analoge. Det skal ikke være Cartoon Network, men ned i tempo og spænding på en helt anden måde.

Gæsterne vender da også tilbage til forestillingen år efter år. Derfor bliver der også flere offentlige forestillinger i år end tidligere.

- Det er jo ærgerligt, når vi ikke har billetter nok til alle, der gerne vil se forestillingen. Hvis vi bliver helt udsolgt igen, kan vi måske presse et par ekstra forestillinger ind. Men vi laver ikke teater til masserne, og vi lukker heller ikke flere ind til den enkelte forestilling, end at vi er sikre på, at det bliver godt for alle, fortæller Thomas Nielsen.

Sabrina Koch nikker ved siden af.

- December er alt for kort. Vi ville gerne nå meget mere.

Den Eventyrlige Julerejse

  • Thomas Nielsen skrev forestillingen tilbage i 2014. I år er det syvende gang den opføres i Komediehuset.
  • Skuespillerne er i år Andreas Nielsen, Nicolas Aasberg, Sabrina Koch og Thomas Nielsen. De to sidstnævnte har været med alle år.
  • Forestillingen er et vandrestykke, hvor tilskuerne skal opleve seks forskellige rum.
  • Der bliver spillet i alt 42 forestillinger, hvoraf de 13 er offentlige. Resten er for skoler og børnehaver.
  • Forestillingens premiere bliver for en børnehave 30. november kl. 9. Derefter spiller forestillingen flere gange ugentligt frem til sidste spilledag 21. december.
Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet efter drama i Nim: Der kan komme flere sigtelser

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

AC Horsens

Her skal AC Horsens forbedre sig markant: Klubben halter efter de fire øvrige tophold i 1. division på et centralt punkt

Leder For abonnenter

Central gade i Horsens er det uforløste potentiales holdeplads

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Sport For abonnenter

Nederlag udstillede niveauforskel - men muligheder: Derfor kan Horsens IC stadig slå Bakkens Bears og sikre sig sølvtøj senere på sæsonen

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Horsens

Kraftigt uvejr: Kvinde måtte på skadestuen, efter hun blev ramt af væltet træ

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Horsens

Kø-drama i Rema: Politiet måtte tilkaldes da to mænd kom op at slås

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Annonce