Annonce
Horsens

Julen er på plads: Her bliver der alternativ gudstjeneste for 500

Det er to år siden, den nye hal på Elbæk Efterskole blev indviet. Nu skal den danne rammen for årets julegudstjeneste. Arkivfoto: Jens Amtoft
Julegudstjenesterne i Søvind og Gangsted flytter til Elbæk Efterskole, fortæller sognepræst Troels Bering.
Annonce

Elbæk: Corona-restriktionerne er en udfordring for årets julegudstjenester. Derfor skal der tænkes alternativt, og nu er rammen for årets julegudstjenester i Søvind og Gangsted faldet på plads.

Der bliver som tidligere omtalt i Horsens Folkeblad optaget en julegudstjeneste i Gangsted Kirke, der bliver sendt på TV Horsens og også vil kunne findes på Youtube.

Her deltager foruden sognepræst i Søvind og Gangsted Troels Bering hans kolleger i Voer Herreds pastorat, Anne Marie Vrang Poulsen og Jane Fronberg.

Derudover er de fysiske rammer for årets julegudstjenester på plads, fortæller Troels Bering

- Vi rykker årets julegudstjenester fra Søvind og Gangsted til Elbæk Efterskole. Vi holder juleaftensgudstjeneste kl. 10 og kl. 13.30, fortæller sognepræsten.

Ifølge de nuværende coronarestriktioner vil der kunne være omkring 250 deltagere pr. gudstjeneste på Elbæk Efterskole. Hvis der bliver fyldt til begge gudstjenester, bliver der således i alt plads til 500 deltagere.

- Det synes jeg faktisk er okay. Det er selvfølgelig med det forbehold, at der ikke bliver ændringer i de nuværende restriktioner. Antallet er beregnet ud fra antal kvadratmeter og opsætning af siddepladserne osv. Elbæk Efterskole har jo faktisk tre haller, og den nye hal er med tribune og troldtekt-plader til at dæmpe lyden, foruden at der er et fantastisk lydanlæg, fortæller Troels Bering.

Annonce

Rigeligt med plads

Ifølge sognepræsten er der typisk 110-120 deltagere til julegudstjeneste i Gangsted Kirke. I Søvind plejer der at være to gudstjenester med hhv. 80-90 og 150-160 deltagere.

- Så vi burde have rigeligt med pladser i Elbæk. Jeg ved, der er flere kirker i lokalområdet, hvor der bliver holdt gudstjenester, men med begrænset deltagerantal. Så hvis der bliver for mange de pågældende steder, kan det være, de tager til Elbæk i stedet. Det vil vi også gerne, for vi fylder nok ikke det hele op selv, siger Troels Bering.


Jeg ved, der er flere kirker i lokalområdet, hvor der bliver holdt gudstjenester, men med begrænset deltagerantal. Så hvis der bliver for mange de pågældende steder, kan det være, de tager til Elbæk i stedet.

Troels Bering, sognepræst


Sognepræst i Søvind og Gangsted Troels Bering er ved at have juleplanen klar. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

På Elbæk Efterskole er der juleafslutning nogle dage i forvejen. Derefter lader eleverne stolene blive stående, så de er klar til julegudstjenesterne.

- Vi prøver at smide så meget jul i gudstjenesten som muligt. Jeg har ikke planlagt gudstjenestens udformning endnu, men jeg har 10 ideer, og alle 10 ideer er i spil. Vi skal have fundet ud af, hvordan vi får gjort en sportshal julet og hyggelig, så folk har lyst til at komme. Udgangspunktet er, at vi skal have gjort Elbæk Efterskole til - måske ikke en kirke - men noget i den retning, siger sognepræst Troels Bering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Frederik Rønnow skadet

Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Annonce