Annonce
Læserbrev

Julehuse: Det havde nok været småpenge for kommunen at vedligeholde og stille boderne gratis til rådighed

Så udfasningen af de gamle, røde, hyggelige træ-julehuse i Horsens skyldes vel, at de har stået og rådnet op uden vedligehold oppe på fængselsgrunden.

Læserbrev: Julen er over os, julen står for døren, der jules og pyntes i forretninger, indkøbscentre, på gader og vej.

Det er hyggeligt med lysene rundt omkring i den mørke tid, når de lyser op.

Søndergade i Horsens med omkringliggende gader er mere eller mindre pyntet til julen.

Horsens by er ikke så juleagtig som i min barndom. Er det dårligt? Eller er det bare en ny tid, vi lever i, med nye tiltag?

Jeg ser i Horsens Folkeblad 22. november, at julehusene, de små, røde huse, som engang gjorde midtbyen og Frelserkirkens torv til en hyggelig juleby, nu er under udfasning. Som der skrives, er det nok sidste år, de bruges, da de har aftjent deres værnepligt.

Lørdag 24. november var vi i Hamborg. Der jules. Lys og træhuse eller boder er opsat på gader og torve, det samme i Berlin.

Husene og boderne bruges år efter år. De er konstrueret, så de flyttes med gaffeltruck. Flotte træhuse, som er vedligeholdt og bruges år efter år.

Så udfasningen af de gamle, røde, hyggelige træ-julehuse i Horsens skyldes vel, at de har stået og rådnet op uden vedligehold oppe på fængselsgrunden.

Horsens Kommune bruger penge på så meget andet gøgl. Det havde nok været småpenge for kommunen at vedligeholde og stille boderne gratis til rådighed i december for gadesælgere, eller hvem der nu kunne skabe noget julehygge og sælge julestads eller æbleskiver, pandekager og varm julegløgg.

Det ville helt klart varme enhver gammel og barnlig julesjæl.

Med ønsket om en rigtig glædelig og hyggelig jul til alle.

Annonce
Leif Kristensen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Akutlægehelikopterne redder masser af liv

Læserbrev

Hvor skal vi bo, når vi bliver gamle?

Læserbrev: Der kommer flere ældre, og de lever længere. Heldigvis. Det stiller helt nye krav til fremtidens boligmarked, så det matcher seniorerne og de ældres behov. For S er det helt afgørende med gode forhold for alle ældre. Derfor har regeringen med den seneste kommuneaftale tilført kommunerne 1,7 mia. kr. til at holde hånden under velfærden, når der til næste år bliver endnu flere ældre. Men vi skal mere end det. I S er vi optagede af, hvordan vi indretter vores boligmasse, så vi som ældre kan bo et sted, hvor vi kan føle os trygge, have det sociale liv, vi ønsker, og så vi kan betale boligen og samtidig få mad på bordet. Og vi er ikke mindst optagede af, at vi som ældre har mulighed for at få den pleje og omsorg, vi har brug for, dér, hvor vi bor. Når vi går på pension og seniorlivet starter, håber vi på at få mange år med fysisk aktivitet, rejser og socialt samvær med familie og venner. Men vi ved godt, at alt har sin tid. Kræfterne vil blive færre, og man kommer måske til at bo alene, hvis ægtefællen går bort før en selv. Huset eller lejligheden bliver for stor. Pludselig kan muligheden for offentlig transport blive afgørende for dit sociale liv og dine muligheder for at handle ind. Engang forbandt vi alderdommens boliger med plejehjem. Men kun 41.000 danskere over 65 år bor på plejehjem. Det svarer til 3,6 pct. af alle ældre over 65 år. Langt de fleste danskere kommer derfor ikke til at bo på et plejehjem. Men hvor så? Ifølge Vives ældreundersøgelser er der i dag ca. 80.000 ældre, der ønsker at bo i seniorbofællesskab, stigende til 120.000 mod år 2044. Det aktuelle udbud er på 5562 boliger. Det tyder på, at mange ældre ser bofællesskaber som den boligform, der på en og samme tid giver frihed og tryghed. Men det vil være en voldsom stor opgave at bygge så mange nye bofællesskaber og holde dem på et prisniveau, som alle folkepensionister kan betale. De almene boligselskaber kommer også til at spille en vigtig rolle. Med mere end 570.000 almene boliger på det danske boligmarked har de en stærk tradition for at skabe rammer for det gode liv og en høj grad af fleksibilitet. Tænker vi klogt, kan vi også indrette boligmassen, så den offentlige ældrepleje kan få optimale betingelser. Vi ser frem til, at 2020 bliver det år, hvor vi kan rette projektørerne på fremtidens seniorboliger. Vi vil lytte til alle gode forslag, der kommer på bordet, og ser frem til debatten i medierne og på Christiansborg. (Forkortet, red.)

Annonce