Annonce
Hedensted

Julehjælps-samarbejde trykker på repeat-knappen: Julekurv på vej til 150 børnefamilier

Igen i år udløser et samarbejde mellem kommunen, enkelte sogne og fem humanitære organisationer julehjælp til 150 økonomisk trængte børnefamilier i Hedensted Kommune. Arkivfoto Michael Svenningsen
Julehjælps-samarbejdet i Hedensted Kommune mellem kommunen, enkelte sogne og diverse humanitære organisationer trykker på repeat-knappen igen i år, hvilket er ensbetydende med julehjælp til 150 økonomisk trængte familier. Der er tale om status quo i forhold til 2019.
Annonce

Hedensted: Julen er en højtid, som rigtig mange familier ser frem til med - nå ja - julelys i øjnene. Men for nogle familier er det en højtid, man ikke nødvendigvis ser frem til med særlig stor glæde og forventning.

Hvis man er på overførselsindkomst, er enlig forsørger, sygdomsramt eller lignende, så kan det være noget af en udfordring at finde penge til både gaver, juleslik og julemad.

Men det er der råd for rundt omkring i landet, idet diverse humanitære organisationer laver et stort stykke arbejde i bestræbelserne på at sprede juleglæde i disse økonomisk trængte familier. Således også i Hedensted Kommune hvor et samarbejde mellem kommunen, fem lokale, humanitære organisationer og to sogne sikrer julehjælp til 150 familier.

Annonce

Erfaren koordinator

Koordinatoren bag det hele hedder Birgit Mathiasen, der til daglig er familierådgiver i afdelingen for Børn og Familier i Hedensted Kommune. En opgave, som hun har siddet med en otte-ni år efterhånden.

- Koordineringsarbejdet foregår på den måde, at vores socialrådgivere spørger de familier, der kunne være relevante. Hvis de takker ja videresender socialrådgiverne ansøgningen til mig, hvorefter jeg formidler navn og adresse til den organisation, som passer rent geografisk i forhold til, hvor familien er bosat, siger Birgit Mathiasen.

De pågældende familier får allerede her i starten af december information om, hvor og hvornår de kan afhente deres julehjælp.

Annonce

Røde Kors-butik kører ud til familierne

- Der er også nogle af organisationerne som selv kører ud til familierne og afleverer julehjælpen. Det gør Røde Kors-butikken i Rask Mølle eksempelvis, fortæller Birgit Mathiasen, og hun fortsætter:

- Vi har et rigtig godt samarbejde med de frivillige organisationer, og det er da mit indtryk, at de er glade for, at de ikke skal vurdere, om folk er værdigt trængende eller ej. Her har vi jo i familieforvaltningen fingeren på pulsen i forhold til hvilke familier, der vitterligt har brug for hjælpen. Og så er det jo en fordel for alle parter, at tingene kører efter en snor. Vi trykker bare på repaet-knappen, og så kører det hele, som det plejer. Ingen er i tvivl om, hvem der gør hvad, siger Birgit Mathiasen, der selv gør en indsats i forbindelse med uddeling af julehjælpen.

- Røde Kors-afdelingen i Juelsminde vil gerne have hjælp til uddelingen af gavekort, så det hjælper jeg dem med i min fritid. Man kan sammenfattende sige, at vi prøver at få det hele til at gå op i en højere enhed, så vi kan få spredt lidt juleglæde ude i de små hjem, fortæller Birgit Mathiasen.

Annonce

Julemad og gavekort

Julehjælpen består typisk af en julekurv med and, flæskesteg, slik og dagligvarer plus et gavekort så der kan købes lidt julegaver til børnene.


Vi har et rigtig godt samarbejde med de frivillige organisationer, og det er da mit indtryk, at de er glade for, at de ikke skal vurdere, om folk er værdigt trængende eller ej.

Birgit Mathiasen, koordinator for julehjælpen i Hedensted Kommune


- Der er mange gengangere blandt dem, der får julehjælp i kommunen. Det er typisk familier, der har været på overførselsindkomst i flere år, men der er også nye familier og enkelte studerende på listen. Hvad de nye familier angår kan det meget vel hænge sammen med, at der er nogle, der har mistet deres job på grund af coronaen, og derfor sidder lidt hårdt i det, siger Birgit Mathiasen.

Annonce

Ekstra julehjælp i Tørring

Fristen for at ansøge om julehjælp via kommunen er overskredet, men der er håb, hvis man kigger i retning af Tørring. Her samarbejder Tørring Handelsstandsforening og Tørring-Hammer Kirker nemlig om en ekstraordinær indsamling til støtte af børnerige familier, enlige forsørgere og sygdomsramte med børn. Hvis man henter et ansøgningsskema i Kirkebakkehuset på Degnevej i Tørring, udfylder skemaet og afleverer det i Kirkebakkehusets postkasse senest 11. december, så har man en god chance for at få et gavekort til de af byens butikker, der er medlem af Tørring Handelsstandsforening.

Julehjælpen i Hedensted Kommune

Hedensted Kommunes Børne- og Familieafdeling samarbejder med følgende fem frivillige, humanitære organisationer og to sogne vedrørende julehjælpen i kommunen:

Dansk Røde Kors-afdelingen i Hedensted, Dansk Røde Kors-afdelingen i Juelsminde, Dansk Røde Kors-afdelingen i Uldum/Rask Mølle, Lions Club-afdelingen i Hedensted, Lions Club-afdelingen i Uldum, menighedsplejen i Hedensted Sogn og menighedsplejen i Løsning-Korning sogne.

Derudover foregår der julehjælp i enkelte sogne, hvor Hedensted Kommune ikke er involveret. Her finder man selv frem til de værdigt trængende familier via ansøgning. Dette foregår blandt andet i Ølsted Sogn.

Endelig kan man som familie søge om julehjælp via direkte henvendelse til organisationer som Blå Kors og Dansk Folkehjælp, og det foregår også helt uden om Hedensted Kommune.

Dansk Folkehjælp oplyser i så henseende, at de har modtaget 100 ansøgninger fra familier i Hedensted Kommune mod 103 ansøgninger sidste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Gammel og mangelfuld gadebelysning i Horsens: - Man burde udskifte det hele i et hug

Horsens

Kraftige anklager om svigt af børn og familier: Ankestyrelsen overvejer tilsynssag mod Horsens Kommune

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce