Annonce
Hedensted

Juelsminde skal have et digelag: Vedtægter kan være klar inden sommer

Der var stor interesse for planerne om et dige, da der i januar var borgermøde i Juelsminde. Nu arbejder en gruppe videre med planerne om et digelag. Arkivfoto: Morten Pape

Efter møde i styregruppe står det klart, at Juelsminde får et digelag. Vedtægter skal nu på plads, inden en stiftende generalforsamling i løbet af efteråret.

Juelsminde: Det bliver et digelag, der kommer til at stå for at sikre Juelsminde mod oversvømmelser.

Det står klart, efter 27 personer onsdag mødtes i en styregruppe. Styregruppen er en udløber af et borgermøde i slutningen af januar, som var første skridt i etableringen af det dige, der skal beskytte 1130 ejendomme mod stormflod og stigende havvandstande.

På et borgermøde 29. januar var to modeller til debat. En model, hvor et digelag står for processen, og en model, hvor kommunen står for processen med støtte fra lokale aktører. Også de to modeller var oppe at vende på mødet i styregruppen, fortæller Peter Hüttel, der deltog i sin egenskab af chef for fritid og fællesskab i Hedensted Kommune.

- Argumentet for at lave et digelag er, at det giver en samlet plan og fremadrettet er lettere at håndtere. Argumentet for, at kommunen skal stå for diget, er, at det er en stor opgave for et digelag, siger Peter Hüttel.

Et flertal i gruppen blev efter en debat om sagen enige om at arbejde videre med digelagsløsningen og gå i gang med at lave et forslag til vedtægterne.

Annonce

De er med i arbejdsgruppen

Keld Viggo Rasmussen, BjørnsknudevejLis Pedersen, Strandengen

Viggo Mortensen, Sandbjerg Strandvej

Thomas Hannibal, havnen

Karl Ole Knudsen, Juelsminde Visionsråd

Johnny Sørensen, Juelsmindehalvøens Almene Boligselskab

Bent Alminde, Kystvej

Maiken Lorensen, Palsgaard

Desuden mangler en repræsentant for Søkær

Ni arbejder videre

En gruppe på i alt ni personer blev nedsat til at arbejde videre med den opgave. Der findes standardvedtægter for digelag, så Peter Hüttel håber, at man kan have et forslag klar til byrådets godkendelse inden sommerferien.

- Derefter skal der være en stiftende generalforsamling i digelaget, hvor vedtægterne også skal godkendes, og der skal vælges en bestyrelse. Derefter bliver det bestyrelsen, der kommer til at stå for det videre projekt, forklarer Peter Hüttel.

Generalforsamlingen kan, hvis planen holder, komme til at foregå i efteråret. Peter Hüttel understreger, at man forsøger at arbejde så hurtigt som muligt.

Kommunen, der også selv bliver en del af digelaget, bistår med hjælp til både den nuværende styregruppe og den kommende bestyrelse.

Spørgsmålet om økonomien blev ikke berørt på mødet, da det er svært at sætte tal på, hvad et dige vil koste, fordi man endnu ikke ved, hvordan det kommer til at se ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Nissens-produktion lagt ned af corona-virus: Vi er taknemmelige for ingen ansatte er smittet

Annonce