Annonce
Horsens

Grethe og Erik er fanget på krydstogtskib ud for Marseille: Baren er åben, og vi har det godt

Flere af Costa Cruises krydstogtskibe ligger fredag morgen til kaj uden for Marseille. Grethe og Erik Schmidt fra Juelsminde er om bord på skibet Costa Pacifika. Skibet på billedet er et andet af selskabets skibe, fotograferet, da det var i København 2018. Arkivfoto: Søren Stidsholt Nielsen
Ingen er konstateret syge på skibet, fortæller 77-årige Erik Schmidt, som derfor undrer sig over, at de franske myndigheder ikke vil lade passagererne komme på land. Heldigvis er både restaurant, bar og dansegulv stadig åbent på skibet.
Annonce

Juelsminde: Det var med store forventninger, ægteparret Grethe og Erik Schmidt, begge 77 år og fra Juelsminde, 28. februar begav sig ud på et 22 dage langt krydstogt over Atlanten.

Nu ligger skibet imidlertid stille ud for den sydfranske havneby Marseille, hvor ingen af de omkring 3000 passagerer får lov til at komme i land.

- Vi har været "fanget" på havet i 11 dage nu, og vi har det sådan set fint, men vi vil rigtig gerne hjem til Danmark igen. Vi håber at kunne komme med et fly fra Marseille, men indtil videre vil de franske myndigheder ikke lade os komme i land, og hvis den beslutning ikke er ændret inden kl. 19 i aften, så sejler skibet videre til Genova, fortæller Erik Schmidt.

Der er ifølge hans oplysninger 39 danskere om bord på skibet, og de mødes hver anden time for at udveksle nyheder og lægge slagplan. De har allieret sig med den norske gruppe passagerer, fordi de håber at kunne blive fragtet hjem i et fly sammen.

Grethe og Erik Schmidt fra Juelsminde har det efter omstændighederne godt ombord på skibet, men glæder sig til at komme hjem. Privatfoto
Annonce

Frustrerede passagerer

Lige nu ligger tre af kydstogtselskabet Costa Cruises skibe til kaj i Marseille, og der er forlydener om, at der på det ene har været flere passagerer med coronasmitte. På det skib, hvor Grethe og Erik Schmidt er ombord, er der imidlertid ikke konstateret syge.

- Vi har det fint, og vi må stadig spise i restauranten, gå i baren, danse og spille kort. Der er ikke noget, der tyder på, at mad og drikkevarer er ved at slippe op.

- Eneste forskel er, at personalet nu serverer morgenmad og frokost for os iført handsker - og at vi ikke kan komme i land, siger Erik Schmidt, der også får tiden til at gå med at slikke solskin på dækket.

Alligevel er stemningen ombord trykket.

- Mange er frustrerede og har nerver på. Ingen har lyst til at skulle til Genova, hvor coronaen jo virkelig hersker. Ind i mellem bliver der råbt og skreget mellem passagererne, og i går var der nogen, der var ved at komme op at slås, fortæller Erik Schmidt.

Annonce

God behandling

Han glæder sig over, at rejsen i Sydamerika forløb som planlagt, og at det først var i Europa, der blev givet forbud mod at komme i land.

- Vi har haft mange gode oplevelser, og rejsen har i høj grad levet op til vores forventninger. Selskabet har givet hver enkelt passager 300 euro i kompensation, og det, synes jeg, er fint, taget i betragtning, at rejsen kostede små 15.000 danske kroner. Vi har fået valuta for pengene, siger Erik Schmidt.

Han og hustruen forsøger at få det bedste ud af dagene, men glæder sig til at komme hjem.

- Vi forventer, at vi skal være i isolation i 14 dage, når vi kommer hjem til Juelsminde, så det er såmænd ikke fordi, det er noget at se frem til, men det bliver alligevel rart at være hjemme, siger Erik Schmidt.

Journalist Jens Jørgen Larsen, Juelsminde, har bidraget til denne artikel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Horsens

Dagens corona-tal: På ét punkt ligner Horsens Kommune ikke de andre

Annonce