Annonce
Kultur

Juelsminde lyser op for den gode sag: Motionsløb på farverig og oplyst rute

Light Run i Juelsminde er inspireret af Kolding Light Run, som er populært blandt børnefamilier og foregår i december med flere end 1000 startnumre. Arkivfoto
Løbeklubben i Juelsminde afvikler et oplyst aftenløb, der handler mere om hygge og en god sag end om at løbe hurtigt. Lokale butikker lyser også op.
Annonce

Juelsminde: Der bliver løbet og gået i Juelsminde by fredag aften.

Klokken 20 sætter Juelsminde Runners gang i et motionsløb på en knap en kilometer lang rundstrækning.

Den oplyses med knæklys og andre former for farverigt lys, der gerne skulle give deltagerne en anderledes løbeoplevelse.

- Det er noget, der aldrig har været prøvet i Juelsminde før. I princippet vil vi gerne have det så mørkt som muligt, så vi rigtig kan lyse ruten op. Vi har købt rigtig meget forskelligt lys. Noget kan hænge på båndet, vi spærrer af med, andet bevæger sig og bølger som vand, siger arrangør og løbeklubformand Hans Henrik Rolskov.

Det er et hyggeløb, og præmierne går til dem, som er mest kreative, i stedet for dem, der vinder med hurtigste tid.

Hans Henrik Rolskov, arrangør.

Annonce

Hygge og en god sag

Motionsløbet arrangeres til fordel for Juelsminde Knækker Cancer – det lokale initiativ, der har til formål at sende et så stort beløb som muligt videre til det årlige Knæk Cancer-show i uge 43.

Hans Henrik Rolskov har fået ideen til Light Run fra Kolding, hvor der gennem flere år er blevet arrangeret motionsløb som en del af en lysfestival.

- Da vi som forening blev bedt om at lave noget til Juelsminde Knækker Cancer, tænkte vi, at det kunne være sjovt at prøve i Juelsminde, siger Hans Henrik Rolskov.

Starten går fra Brøndums Torv. Der løbes eller gås enten en, tre, fem eller ti omgange, og deltagerne opfordres til at lade sig inspirere af temaet og møde op i tøj eller med udstyr, som lyser på den ene eller anden måde.

- Det er et hyggeløb, og præmierne går til dem, som er mest kreative, i stedet for dem, der vinder med hurtigste tid, siger Hans Henrik Rolskov.

Annonce

Butikkerne er med

Tidstagning foregår derfor også på en anden måde end under Juelsminde Run.

Light Run havde midt i uge 41 fået tæt på 100 tilmeldinger.

- Det kunne være sjovt, hvis vi kommer op på 200. Folk må melde sig til lige indtil starten, siger Hans Henrik Rolskov.

Han er spændt på, hvordan belysningen på løbestrækningen kommer til at tage sig ud og må indfinde sig med, at han først finder ud af det, når det går løs.

Juelsminde Handelsstandsforening er en del af aftenen.

Butikkerne holder aftenåbent og vil lyse op på forskellige måder.

- Det er en mørk tid, vi går i møde, men butikkerne har åbent hele året. Det vil vi også gerne gøre opmærksom på denne aften, siger Tina Vind Trabjerg, formand, Juelsminde Handelsstandsforening.

Juelsminde Runners arrangerer årligt motionsløb i Juelsminde, men det er første gang, løbeklubben prøver kræfter med et lightrun. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

God vilje, men ingen garanti for flere penge til indkøb i AC Horsens

Horsens

Festligt lag endte med knytnæveslag

Horsens

Tyve afsløret af overvågningskamera, mens de planlagde indbrud

Annonce