Annonce
Hedensted

Juelsminde jazzede sig igennem forvokset pinseprogram

Jenners Swing Service tyvstartede den femte udgave af Juelsminde Jazz Festival på Odelsgade fredag. Foto: Lennart Kjær Schouborg
Sea-Side Club tyvstartede Juelsminde Jazz Festival en dag før vanligt, og end ikke et mindre skybrud kunne lægge en dæmper på de musikalske festligheder.

Juelsminde: Navne som Jenners Swing Service, Kansa City Stompers og Riverband var flankeret af blandt andre Juelsminde Pigegarde, da Sea-Side Club pinse-weekenden stod bag femte udgave af Juelsminde Jazz Festival.

For første gang i levetiden var fredagen endda blevet inddraget til endnu mere jazz end tidligere - til stor glæde for en lang række lokale, som endte med at sætte sig på Odelsgade og nyde solen og en enkelt genstand til tonerne af Jenners Swing Service, selvom de egentlig blot var på vej forbi.

Festivalen er inspireret af Riverboat Jazz Festival i Silkeborg, hvorfor blandt andre All Time Jazzband lørdag trodsede det knap så henrivende vejr og kom sejlende for fuld musik inden landgang ved lillemolen.

Om det skyldes lighederne, ligger i det uvisse, men ikke desto mindre havde den lokale pendant lokket en gruppe silkeborgensere forbi Juelsminde.

- Vi lærte oprindeligt festivalen at kende, fordi vi havde en båd liggende hernede. Siden er vi holdt ved, men det er egentlig mere på grund af hyggen end musikken. I modsætning til store koncerter har jazz jo en evne til at skabe en afslappende stemning, man rent faktisk kan snakke lidt indover, sagde Jesper Kudsk.

Annonce
Gennem pinsen var Juelmsinde fyldt med jazz-entusiaster i alle afskygninger - både under fredagens strålende solskin, men også trods weekendens knap så tillokkende regnskyl. Foto: Lennart Kjær Schouborg

Mere musik end overskud

Hundredevis jazzede i løbet af de tre dage med på det store pinseprogram.

Det ændrer dog ikke på, at der efter alt at dømme ikke bliver tale om en guldrandet forretning at lave jazzfestival i Juelsminde.

For Sea-Side Club er det da også primært et spørgsmål om at udbrede den musikalske genre til flere personer, der ligger bag.

- Med lidt held kan det måske lige løbe rundt, så det er jo vores fælles interesse i jazz, der bærer det hele. Og kan vi så være med til at sætte Juelsminde lidt på landkortet, er det en ekstra bonus, siger kasserer Svend-Erik Broch Nielsen.

Det ligger endnu ikke fast, hvorvidt næste års festival også bliver i en tre-dages udgave.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce