Annonce
Hedensted

Juelsminde Havn har gjort klar til pinse: Her kan du parkere bilen

Op mod campingpladsen er en del af parkeringspladserne lavet om til siddepladser med borde og bænke, så dem, der spiser is eller venter, kan sætte sig og ikke blokerer for dem, der skal forbi. Foto: Emil Fibiger
Havnen i Juelsminde har ændret på parkeringsmulighederne og gjort brug af skiltning og markeringer for at sikre, at de mange gæster kan komme omkring uden at gnubbe skuldre.
Annonce

Juelsminde: Kørende gæster på havnen i Juelsminde må også i pinsen indstille sig på, at nogle af de normale parkeringspladser er inddraget.

Over for Havnens Cafe og Isbar er en stribe parkeringsbåse omdannet til siddepladser med borde og bænke med henblik på at skabe mere plads og luft til de mange mennesker, der kan samle sig på havnen på sommerdage.

Længere henne sørger blomsterkasser på vejen for, at bilister drejer om mod Storstranden i stedet for at fortsætte ned forbi bistro og fiskebutik.

Det er dog stadig muligt at køre bagom og komme op ved butik og bistro.

Om sidstnævnte foranstaltning siger havneformand Jonas Nonbo:

- Vi har gjort det førhen om sommeren. Det er for at minimere kaosset med biler og mennesker, der kommer frem og tilbage. Nu henvender området sig kun til dem, der vil om og parkere og ikke dem, der skal ned og vende. Og vi har så lavet plads til motorcyklerne derhenne.

Livet på havnen

  • Avisen vil hen over sommeren skildre livet på og omkring havnen i Juelsminde.
  • Har du en ide til en historie, så skriv til emfi@jfmedier.dk.

Annonce

Storstrand i brug

Havnen vil fortsat gerne have folk til at benytte Storstranden til parkering.

P-skilte ved indkørslen til stranden markerer det, men det er en stor, åben og ujævn plads, som bilisterne kommer ind på.

- Jeg skal ikke kunne sige, om der er enkelte, som synes, det er forvirrende. Men det, vi får tilbage, er, at folk har fundet ud af det. Jeg synes ikke, der har været problemer med det. De får lavet nogle rækker deromme, og det sluger rigtig mange biler, siger Jonas Nonbo.

På selve havneområdet er det cirka 25 parkeringsbåse, der er gået fra.

Jonas Nonbo mener, at der stadig er gode muligheder for at sætte bilen på afmærkede pladser.

- Jeg synes, vi har mange pladser i Juelsminde by. Og ja, man kan ikke holde foran hver butik. Det er surt, men der er stadig nogle stykker på højre side, når man kommer ned på havnen. Der er stadig pladser mellem Møllers og På Havnen, og der er pladser på stormolen og foran fiskebutikken, siger han.

Annonce

Har fået bud på det

Et eventuelt pres på legeplads og krabbebro forsøges forebygget ved inddeling af arealerne i felter. Der er brugt tov på legepladsen og maling på broen. Talrige skilte skal minde om afstand og god hygiejne.

De forskellige tiltag kom på plads allerede op til Kristi himmelfartsferien. De udspringer alle af ønsker eller krav fra Sydøstjyllands Politi og Hedensted Kommune.

Er der flere tiltag på vej?

- Vi skal have mærket noget mere op, så vi kan få folk til at gå mere i samme retning. Og så har vi aftalt med kommune og politi, at vi må holde øje og se, hvordan det går. Der er også det, at der sker lovændringer løbende. Ingen ved, hvor vi er om to måneder, og hvordan det kommer til at se ud i sommerferien, svarer Jonas Nonbo og fortsætter:

- Måske skal vi have en coronavagt til at gå rundt og hjælpe på legepladsen som på Rungsted Havn. Det håber jeg ikke, men vi må være klar på det, hvis det skal til.

Blomsterkasser drejer trafikken om mod Storstranden. Foto: Emil Fibiger
Krabbebroen er udstyret med skilte. Der er malet "Hold afstand" på brædderne. Foto: Emil Fibiger
Der er åbent ind til Storstranden, hvis man skulle mangle en parkeringsplads. Foto: Emil Fibiger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Se alle målene: Rekordmål af Kjær og kanonkugle af Therkildsen knækkede Hobro

Horsens

Efterlyst 22-årig fundet i god behold

Danmark

Kæmpe-slagteri klar til at boykotte Kurt Beier ved dom

Annonce