Annonce
Hedensted

Juelsminde gav 310.000 kr. til Knæk Cancer

Tina Uldum Bruun og en håndfuld andre ildsjæle fik rigtig god opbakning til gallamiddagen til fordel for Knæk Cancer. Arkivfoto

Gallamiddagen på Hotel Juelsminde Strand til fordel for Knæk Cancer blev en overvældende succes, fortæller arrangørerne, der vil gentage indsamlingen næste år. Gerne med hjælp fra flere foreninger.

Juelsminde: 310.000 kr. Så meget kunne Tina Uldum Bruun lørdag aften ringe ind og meddele, at Juelsminde havde samlet ind til TV2s store indsamlingsshow til fordel for kampen mod kræft, Knæk Cancer.

- Vi kan slet ikke få armene ned. Det er gået over al forventning, og vi har fået så meget ros for aftenen, siger Tina Uldum Bruun, der er talsmand for de seks-otte ildsjæle, der siden sommerferien har arbejdet på at få arrangementet op at stå.

I forvejen havde ildsjælene 20.000 kr., som stammede fra et foredrag med Sepp Piontek og en gourmetaften, som Lions Club stod for. De 110 deltagere i lørdagens gallamiddag bidrog med 33.000 kr. i entreprisen, mens resten kom ind via den auktion, som kørte i løbet af gallamiddagen blandt gæsterne.

- I forvejen havde vi små 20 ting til auktionen, et kroophold, en palleløfter og tøj, men undervejs i løbet af aftenen blev der smidt flere ting ind i auktionen, så vi samlet set endte på 310.000 kr., fortæller Tina Uldum Bruun.

Annonce

Knæk Cancer

I syv år har TV2 vist et indsamlingshow, hvis formål er at give penge til forskning i kræft og støtte til kræftramte.

De projekter, som støttes med 2018-indsamlingen, handler bl.a. om etablering af to nationale forskningscentre, støtte til unge forskere, hjælp til pårørende, støtte til Børnecancerfonden samt forskellige forebyggende initiativer, herunder kampagnen "De 7 Tegn".

I år blev der samlet i alt 141,9 mio. kr ind ved showet i år. Penge kommer fra både borgere, erhvervslivet og foreninger.

Vil gentage gallamiddag

Hun ringede selvfølgelig ind til TV2 og kom også igennem, men det var lige et par minutter for sent i forhold til liveudsendelsen.

Det lægger dog ikke en dæmper på glæden over det vellykkede arrangement.

- Der var sådan en god stemning. Selvfølgelig var folk med på, hvorfor vi var der, og vi rejste os også på et tidspunkt i respekt for dem, der kæmper med sygdommen. Men vi holdt fokus på, at vi også skulle have en sjov aften, siger Tina Uldum Bruun.

Det er første gang, der har været en gallamiddag for at samle ind til Knæk Cancer i Juelsminde, men i følge Tina Uldum Bruun bliver det ikke den sidste.

- Nu skal vi i gang med at planlægge, hvad vi gør næste år. Der er i hvert fald ingen grund til ikke at gentage gallamiddagen. Men vi vil også gerne have flere foreninger og de omkringliggende byer till at være med. Det kunne være fedt, hvis vi kunne samles om det her på kryds og tværs, og på den måde også få sat Juelsminde på landkortet, fortæller Tina Uldum Bruun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce