Annonce
Hedensted

Juelsminde er med i tysk kærlighedsroman: Jeg tager udgangspunkt i steder, jeg kender

66-årige Hanna Meyer er fra Tyskland og bor i Verden nær Bremen. Hun har holdt ferie i Juelsminde omkring 20 gange sammen med sin mand, og byen er lokationen i hendes nyeste bog "Eine Liebe in Dänemark". Foto: Søren Gylling

Tyske Hanna Meyer har skrevet en kærlighedsroman, hvor handlingen finder sted i Juelsminde. Forfatteren er kommet i byen i mange år og har derved fået inspiration derfra.

Juelsminde: 50-årige tyske Gesa har været enke i fem år. Hun længes efter en mand, men samtidig er hun bange for at binde sig. Hendes far og børn har dog planer om at bringe hende sammen med danske Mads Sørensen, der er ven af familien.

I august 2016 rejser Gesa derfor til sit sommerhus i Juelsminde, som hun har arvet af sin danske familie. Her møder hun Mads Sørensen, som hun cykler ture med, men på en tur til Aarhus støder hun ind i Paul Richardsen, en mand hun engang havde en kærlighedsaffære med. Hvem skal Gesa nu vælge?

66-årige Hanna Meyer fra Tyskland udgav i 2017 bogen "Eine Liebe in Dänemark", som handler om Gesas kærlighedshistorie. Bogens handling finder sted i Juelsminde, men også As Vig, Palsgaard og Aarhus.

- Jeg kan rigtig godt lide Juelsminde, og jeg har holdt ferie i byen omkring 20 gange sammen med min mand. Når jeg skriver, tager jeg udgangspunkt i steder, jeg kender, og derfor var Juelsminde nærliggende for mig, fortæller Hanna Meyer.

Annonce

Hanna Meyer

66 år.Gift med Heinz Gerhard på 73 år.

Bor i Verden nær Bremen i Tyskland.

Er pensionist nu, men arbejdede før som gymnasielærer med fagene tysk og politik.

Har skrevet bøgerne:

Jenseits der Flut - Eine Liebe in Prag, 2015.

Eine Liebe in Dänemark, 2017.

Bøgerne findes både i fysisk form og som e-bøger.

I Hanna Meyers kærlighedsroman bliver man bl.a. taget til Odelsgade, havnen og pælesidning i Juelsminde, As Vig, Palsgaard, Vejle og Aarhus. Foto: Søren Gylling

Taget billeder af byen

Selvom Hanna Meyer har været i Juelsminde flere gange, har hun været på researchtur rundt i byen og ved de omkringliggende steder for at tage notater og billeder, så hun kunne kigge på dem, når hun skrev.

- Jeg vidste meget om byen inden, men det var vigtigt for mig lige at genopfriske det, så jeg kunne beskrive det præcist i bogen. Det gjorde det lettere for mig at skrive, siger hun.

Før bogen "Eine Liebe in Dänemark" skrev Hanna Meyer et par år forinden bogen "Jenseits der Flut - Eine Liebe in Prag". Hun fortæller, at hendes sidste bog ikke er en fortsættelse af den første, men nogle af hovedpersonerne går dog igen. Foto: Søren Gylling

Tysk turists perspektiv

Hanna Meyer fortæller, at bogens karakterer er fiktive, og hun beskriver sin roman som en, man kan sidde i solen og læse om sommeren.

"Eine Liebe in Dänemark" er kun udgivet på tysk, og forfatteren vil med bogen gerne have, at tyskerne får et større kendskab til Danmark.

- Der er få tyske noveller, som finder sted i Danmark. I min roman kan man læse en tysk turists perspektiv på Juelsminde og turistattraktionerne, men også om dansk kultur. Ud fra hvad jeg har oplevet, er danskere meget søde mennesker, som ikke er helt lette at komme ind på livet af. Men når først man er kommet det, er de bare så åbne og venlige, siger Hanna Meyer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce