Annonce
Horsens

Jublende citychef: Det bliver som at lukke køerne ud på græs

Det er lige som juleaften, lyder det glad fra City Manager Michael Kongsmark, City Horsens  i en kommentar til den delvise genåbning, der blandt andet åbner op for, at detailhandlen kan åbne på mandag. Arkivfoto: Morten Pape
Fra på mandag kan du igen handle i butikker i Horsens, og den nyhed, der blev præsenteret af tre ministre kl. 11, bliver modtaget med stor glæde hos citychef Michael Kongsmark.

Horsens: Det er glædeligt, at vi kan komme i gang nu. Det er lige som juleaften.

Sådan lyder det fra city manager Michael Kongsmark fra City Horsens i en kommentar til, at butikker under 5000 kvm kan åbne op fra på mandag.

Og butikkerne er klar, bedyrer han.


vi tror, at der kommer en ketchupeffekt, som vi skal forholde os til. Der har ophobet sig en mængde penge hos folk og en lyst at bruge dem, så vi skal have koordineret med kommunen, hvordan vi får skabt en sikker boldbane, så alle kan være med i spillet.

Michael Kongsmark, city manager i City Horsens


- Vi har snakket med flere her i de seneste dage, hvor der har været kraftige indikationer på, at vi kunne åbne fra 1. marts.  Alle ser frem til, at det skal ske. Det er en glæde. Mange er begyndt at vaske vinduer og gøre klar. Det er, som at se køerne komme på græs. Alle er glade for at komme i gang igen, siger han.

Annonce

Vi får en ketchupeffekt

Han er samtidig er spændt på, hvilke restriktioner, der følger i kølvandet med genåbningen.

- Uanset hvad har vi stadig forsamlingsforbud, som vi skal forholde os til. Så må vi se, om det indebærer, at butikkerne skal have en vagt ved døren, eller om det er antallet af kvadratmeter, der afgør, hvor mange personer, der må være i butikken. Uanset hvad, så bare det at kunne slå dørene op, er det allerbedste. Så må vi tage det lavpraktiske bagefter, siger Michael Kongsmark.

Har har løbende drøftet med butikkerne, hvordan det bliver at åbne igen.

-Vi har snakket meget om, hvordan vi gør det sikkert.Om folk er nervøse for komme herind, eller om der kommer en kødrand af mennesker. vi tror, at der kommer en ketchupeffekt, som vi skal forholde os til. Der har ophobet sig en mængde penge hos folk og en lyst at bruge dem, så vi skal have koordineret med kommunen, hvordan vi får skabt en sikker boldbane, så alle kan være med i spillet, siger Michael Kongsmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Bor du i et område med høj eller lav smitte: Find dit sogn på kortet

Annonce