Annonce
Kultur

Jubilæumskoncert er blevet til en julekoncert

Brande Amatør Orkester var senest i aktion på egen hånd i forbindelse med forårskoncerten i 2019, hvor dette foto stammer fra, og orkesteret har ikke været på scenen, siden det medvirkede ved musikskolen nytårskoncerter for snart to år siden. Arkivfoto: Mikael Lund
Brande Amatør Orkester holder en jubi-julekoncert 25. november.

Brande: Da Brande Amatør Orkesters traditionsrige forårskoncert var på programmet i april 2020, skulle koncerten samtidig bruges til at markere orkesterets 40-års jubilæum, men på grund af corona-restriktionerne lod det sig ikke gøre.

Siden har orkesteret i en længere periode ligget i dvale, og jubilæumsmarkeringen har ladet vente på sig, men nu skal det være: Torsdag 25. november skal Remisen i Brande fyldes med muntre toner under overskriften ”Jubi-julekoncert”.

I modsætning til forårskoncerterne udgøres det meste af repertoiret, som orkesteret har arbejdet benhårdt på at indøve siden 1. september, for størstedelens vedkommende – meget naturligt – af julesange, især i den lidt lettere genre. ”Snevalsen” får således selskab af flere numre fra musicals og Disney-tegnefilm samt klassikere som ”White Christmas”, ”Jingle Bell Rock” og ”Santa Claus is Coming to Town”.

Annonce

Trioen af solister fra den seneste forårskoncert i 2019, Jeanett Hollænder Larsen, Sebastian Glud Østergaard og Børge Toft, har fået genvalg, og de får vokal opbakning af koret Brande Swing Singers, der ligesom Brande Amatør Orkester ledes og dirigeres af Jan Glud Østergaard.

Han har også haft lidt at se til: Eftersom Brande Amatør Orkester aldrig har givet julekoncert i Brande før, har alle numrene skullet arrangeres fra bunden, forklarer han. I forhold til koret har opgaven været lidt lettere: Her er en del af repertoiret ”kendt stof”.

Har aldrig været flere

Efter genstarten har Jan G. Østergaard i øvrigt oplevet en pæn tilstrømning til amatørorkesteret, så det nu ikke kun er orkesterets alder, der har passeret 40 – det samme har antallet af musikere, og faktisk har man aldrig været flere end nu, oplyser kor- og orkesterlederen. De nyest tilkomne er primært blæsere, og geografisk set har orkesteret musikere fra en radius af omkring 30 kilometer omkring Brande, blandt andet fra Herning, Ikast, Give, Grindsted og Nørre Snede.

Jan Østergaard taler selv om ”André Rieu-effekten”, som ikke kun tiltrækker et bredt publikum til koncerterne, men også musikere til orkesteret. Udover repertoiret af ”glad musik” er også stemningen i orkesteret – det sociale liv – noget af det, der lokker folk til Brande for at spille musik, vurderer han.

Som noget nyt er Brande Amatør Orkester blevet lagt ind under Jan G. Østergaards tidligere arbejdsplads, Ikast-Brande Musikskole, der også står som medarrangør af jubi-julekoncerten, men orkesteret har bibeholdt sin egen bestyrelse.

– Vi har et rigtig godt samarbejde, fastslår orkesterlederen, som blandt andet peger på alt det tekniske omkring koncerten (lyd og lys) og omkring øvelokaler. Samarbejdet betyder også, at musikskolens elever – kvit og frit – kan få lov til at spille med i orkesteret for at se, om det er noget for dem.

Jubi-julekoncerten er Brande Amatør Orkesters første koncert, siden de medvirkede ved musikskolens nytårskoncerter i januar 2020, så det kribler gevaldigt for at komme på scenen igen:

- Vi håber, vi får det fyret af, siger Jan G. Østergaard – når det sidste ekstranummer er spillet, sender han orkesteret på juleferie.

Annonce
Horsens For abonnenter

Nyvalgt politiker udfordrede den gode tone i byrådssalen på det første møde: Beskyldte byrådskollega for at 'rage udvalgsposter til sig'

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Brædstrup For abonnenter

Efter vild politiaktion i Nim: Beboere blev vækket af ung mand, der var i fare og bad om hjælp

Sport

HIC-comeback lurede mod mestrene, men gled ud af hænderne: - Det er frustrerende at have fem sæt øjne på mig, hver gang jeg modtager bolden

Horsens

De praktiserende læger må nu vaccinere mod covid-19 - fra fredag kan du se, om din egen læge tilbyder vaccine

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Horsens For abonnenter

VIA står til at miste mindst 900 studerende - nu er der sat navn på de seks uddannelser, der skal lukke

Horsens

Omfattende aktion er slut efter fire timer: Mand forskansede sig i hus - politiet ledte efter skydevåben

Horsens

45 smittede på én skole på tre uger: Anbefalingerne virker, og vi går ikke længere på samme måde i panik, men tager det som det kommer

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Odder

Odder midtby undgik oversvømmelse: Ny dæmning holdt på vandet

Horsens For abonnenter

DF'er topper listen: Se hvad Horsens-politikerne tjener på deres byrådsarbejde

Horsens

Brandvæsenet tilkaldt til brand i silo - men flammerne havde en helt naturlig forklaring

Annonce