Annonce
Horsens

Jubilæum på den store plads: Ekstra tryk på mad og dyr

Sidste år blev madmarkedet introduceret som en del af dyrskuet. Det bliver gerntaget i år. PR-foto
I år er det 150. gang, der er dyrskue i Horsens. Det bliver markeret med et righoldigt program.

Horsens: Forberedelserne til Horsens Dyrskue & Madmarked den 13. og 14. juni er i gang.

I år bliver der ekstra tryk på kedlerne i forbindelse med, at det er dyrskue nummer 150 i rækken.

Formand Peter Mortensen fra foreningen Land & By Østjylland, der står bag skuet, siger i en pressemeddelelse, at han forventer, at årets udstilling kommer til at spænde vidt og favne bredt.

- Naturligvis gentager vi succesen fra sidste år med vores madmarkedsplads, der kommer til at bugne med spændende fødevarer fra gårdbutikker og fødevareproducenter, lyder det fra formanden, der gør opmærksom på, at standudstillere kan tilmelde sig frem til 1. april.

Årets jubilæumsskue vil lige som sidste års skue have fokus på aktiviteter. Arrangørerne lægger stor vægt på de steder på pladsen, hvor børn kan prøve aktiviteter med udgangspunkt i landbrug og fødevarer, og hvor de kan opleve forbindelsen fra jord til bord. Som sidste år vil der blive et decideret børneområde.

Dyrene vil fortsat være et stort trækplaster på pladsen, hvor der bliver mulighed for at se på køer, heste, får, geder, høns og kaniner.

Annonce

Dyrskuet har ændret sig, ligesom alt muligt andet har, men det har stadig stor værdi, når det gælder samfundskontakt, at bygge bro mellem land og by og også som et socialt arrangement.

Peter Mortensen, Foreningen Land og By

Vi skal være stolte

150 års-jubilæet kalder på lidt stolthed.

- Det er super flot og fantastisk, at vi har haft dyrskue i Horsens i så mange år. Det kan både vi og Horsens by være stolte af. Dyrskuet har ændret sig, ligesom alt muligt andet har, men det har stadig stor værdi, når det gælder samfundskontakt at bygge bro mellem land og by og også som et socialt arrangement. For vi landmænd og udstillere er dyrskuet vigtigt, fordi vi kan vise fødevareproduktionen fra jord til bord. Det er noget, vi er stolte af, og noget, vi gerne viser frem og fortæller om, siger Peter Mortensen.

Foreningen Land & By Østjylland har netop holdt generalforsamling, hvor Peter Mortensen blev genvalgt som formand, og Karen Grotkær Katborg blev genvalgt som næstformand. Der var ligeledes genvalg til den øvrige bestyrelse, som består af Morten Mikkelsen, Ole Larsen, Hans Skovgaard, Rikke Rasmussen, Søren Fuglevig Andersen, Jan Bilstrup og Solvej Lemming.

Selv om dyrskuet fornyer sig, så er dyrene stadig en vigtig del af skuet. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

To anholdt ved McDonald's og Jem & Fix: Politiet havde fået tip om udlejningsbil

Læserbrev

Trods corona-krise: Betal dit medlemskontingent!

Læserbrev: Vi står midt i en historisk krise, hvor samfundet mere eller mindre er lukket ned. Det udfordrer os alle - herunder vores foreninger, klubber og alle vores frivillige. Foreningerne i Horsens kommune ligger p.t. øde hen, uden aktivitet, med tomme klubhuse, ingen træninger, ingen kampe og ingen socialt samvær. Det betyder, at vores foreninger er (eller kan blive) udfordret på økonomien i form af manglende indtægter fra stævner, cups, sponsorater, indtægtsgivende arrangementer, kontingenter, m.m. I yderste konsekvens kan det få fatale følger for vores foreninger i form af lukninger. Desværre har jeg den seneste tid hørt fra flere personer, at de overvejer deres medlemskab af den lokale idrætsforening - når nu de ikke ”får noget for pengene”. Det gør mig frustreret at høre disse udmeldinger, for det er netop nu, at vi skal stå sammen, vise samfundssind og bakke op om vores foreninger. Mennesker er sociale væsner der har et fundamentalt behov for at være sammen med andre mennesker. Derfor indgår de fleste af os i fællesskaber i familien, med venner, på jobbet og i foreninger. Jeg ynder at sige, at mennesker er flokdyr, der skal stimuleres socialt. Den nuværende corona-krise gør, at vi skal holde os indendørs og isolere os fra andre mennesker. Det strider direkte mod vores menneskelige natur, hvilket udfordrer os som individer. Derfor tror jeg, at vi mere end nogensinde før har behov for vores foreninger. Når vi kommer ud på den anden side af krisen, har vi i den grad behov for at blive socialt stimuleret og få plejet vores sociale relationer i fællesskabet med andre mennesker. Så min klare opfordring: Betal dit medlemskontingent og støt op om din lokale forening. Så kan vi igen mødes i fællesskabet om den idræt eller foreningsaktivitet, vi brænder så meget for.

Annonce