Annonce
Horsens

Jubel på botilbud på Ane Stauningsvej: Det var en festdag, da vi blev vaccineret

Lørdag 2. januar blev de første borgere i Horsens Kommune vaccineret mod covid-19. Dagen efter fik Randi Nielsen og de øvrige beboere på Ane Stauningsvej også første dosis. Hun er lykkelig for at være blandt de første. Foto: Mette Graugaard
Randi Nielsen er en af de ni beboere i botilbuddet på Ane Stauningsvej i Horsens, som blev ramt af corona. Hun er taknemmelig for, at alle beboere nu er vaccineret mod covid-19.
Annonce

Horsens: - Jeg er så glad for, at vi var så heldige, at vi var nogle af de første, der blev vaccineret. Og jeg kan godt fortælle dig, at den søndag var en festdag på Ane Stauningsvej, lyder det glad fra Randi Nielsen.

Hun bor i en af de 47 lejligheder i botilbuddet Ane Stauningsvej, som hører under det kommunale Center for Handicap, som i december oplevede, at ni beboere blev testet positive for covid-19.

En af dem var Randi Nielsen, og det kom helt bag på hende, at hun var positiv. Hun var sammen med sin mor blevet testet i testcentret ved Forum Horsens fredag 4. december. Bagefter var de en tur nede i byen, hyggede sig i caféen hos Frellsen, og senere var hun på julegaveindkøb med sin lillesøster. Lørdag var der svar på testen: Hun var positiv.

- Jeg blev da ked af det. Jeg anede jo ikke, at jeg var smittet, for jeg havde ingen symptomer.

Til gengæld blev hverken hendes mor eller søster smittet.

Annonce

Blev passet godt på

Heldigvis oplevede hun ingen symptomer på covid-19, men hun skulle en uge i selvisolation i lejligheden.


Personalet kom ind ind til mig mange gange i løbet af de dage. De havde mundbind, forklæde og handsker på. De var simpelthen så gode.

Randi Nielsen


- Personalet kom ind ind til mig mange gange i løbet af de dage. De havde mundbind, forklæde og handsker på. De var simpelthen så gode. De kom med mad til mig, og jeg fik små gaver, fortæller Randi Nielsen, som fortæller om en hyggelig uge i lejligheden med juletræ, nisser og fjernsyn med disneychannel.

Og så glæder hun sig over, at der heller ikke var nogle af de andre smittede beboere i hendes hus, som blev dårlige af covid-19.

Annonce

Pædagogisk udfordring

Også medarbejderne i huset, hvor Randi Nielsen bor, blev ramt af covid-19. For Jan Filbært, der er pædagogisk assistent i huset, betød det fire ugers sygefravær. Men han er tilbage på arbejde på Ane Stauningsvej, hvor han har arbejdet siden august sidste år.

Han ser coronaen som en faglig udfordring i sit arbejde.

- Jeg har ikke været træt af det. Det er fagligt spændende at skulle udføre sine opgaver på en anden måde. Det betyder, at vi skal tænke os om, fordi meget skal gøres anderledes, lyder det positive syn fra ham, før han tilføjer, at hver medarbejder har sin oplevelse af coronaens indflydelse på arbejdet.

Midt i det hele bliver han også rørt over rosen til personalet fra Randi Nielsen, som på eget initiativ ringede til Folkebladet for at fortælle om sin glæde ved at være blandt de først vaccinerede og oplevelse af at være i rigtig gode hænder på Ane Stauningsvej trods coronaens indtrængen.

Annonce

Vi skal passe på hinanden

Selv om Randi Nielsen har fået den første vaccinationen, holder hun fast i de gode vaner.

- Vi skal alligevel passe på hinanden, men vi skal ikke være bange, siger den 41-årige beboer, som er glad for, at hun nu igen kan passe sit arbejde i Kræmmerhuset på Vejlevej, og at forårets nedlukning, hvor der var helt lukket for besøg i en periode, er overstået.

For det var ikke sjovt.

Efter en uges isolation fik hun lørdag 12. december atter lov at mødes med de andre beboere på gangen. Det var skønt.

Randi Nielsen var i godt selskab i sin lejlighed med både disneychannel, akvariefisk og en imponerende samling nisser, da hun var i selvisolation i december. Foto: Mette Graugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

En tung byrde: Fedme er global

Annonce