Annonce
Horsens

Jubel og bobler: Nu er pengene hjemme, og arbejdet med ny hal kan gå i gang

Halgruppen og frivillige bag halprojektet i Gedved skålede i bobler, da resultatet blev gjort op. Privatfoto
Målet var at indsamle 2 mill. kr til en ny hal. Resultatet blev endnu højere.
Annonce

Gedved:  Armene røg i vejret, da arbejdsgruppen bag en ny hal i Gedved onsdag gjorde resultatet af det seneste halve års indsamling op.

Horsens Kommune havde sat 1. juli som deadline, og da viste saldoen på 2,2 mill. kr.. Målet var at indsamle 2 mill. kr.

- Det er en jysk underdrivelse at kalde resultatet for ret flot, fortæller en meget glad Lars Bohlbro, der sidder i arbejdsgruppen for en hal og springgrav i Gedved.

Arbejdsgruppen og en række af de frivillige bag indsamlingen var samlet i forbindelse med opgørelsen, og her var der både overraskelse og glæde over resultatet.

- Vi skålede i et glas bobler, fortæller Lars Bohlbro.

Særlige den seneste måned er der kommet mange penge ind på hal-kontoen.

- Vi har virkelig rykket os op mod deadline. Det har været interessant at opdatere barometeret for indsamlede penge i den periode. Der har været uger, hvor jeg har skullet rykke det med 100.000 kr. ad gangen, fortæller han.


Vi har virkelig rykket os op mod deadline

Lars Bohlbro, halgruppen


Annonce

Udfordret af corona

Indsamlingen har ellers været udfordret af coronakrisen, der lukkede landet ned, netop som hal-gruppen skulle til at sætte slutspurten ind med informationskampagner og flere store arrangementer og events.

- Vi måtte udskyde vores dør til dør event - eller informationskampagne, som vi kalder det. Den gennemførte vi i stedet i juni. I løbet af én weekend indsamlede vi 70.000 kr. Og siden da, er der løbende kommet en god sum ind. Desuden har den nært forestående deadline formentlig også haft en psykologisk betydning, siger Lars Bohlbro.

De 2,2 mill. kroner betyder, at der nu er 16,2 mill. kr. til en ny hal og springgrav.

Udover 2,2 mill kr. har Horsens Kommune afsat 10 mill. kr. til hallen. Dertil kommer, at byrådet for få uger siden gav tilsagn om 4 mill. kr. til hallen, hvis man i Gedved afgav brugsretten til seminariehallen og Gedved Stadion. En forudsætning for de fire millioner kroner var, at der skulle indsamles 2 mill. kr.

- Vi frygtede, at idéen med de fire millioner kunne få nogen til at tænke: nå, men så har de jo rigeligt med penge. Det virker til, at det har haft den modsatte effekt. Det, at politikerne også er gået ind og har støttet vores projekt, har faktisk gjort, at folk gerne vil støtte og byde ind med det her. Vi kan i hvert fald sige, at det de sidste uger er gået stærkt, siger Lars Bohlbro.

Nu kan arbejdsgruppen se frem til, at det egentlige arbejde med hallen kan gå i gang.

Første punkt bliver, at der skal udarbejdes et udbudsmateriale.

Det vil ske, så snart der er en afklaring fra kommunens side vedr. den præcise placering af ungdomsskolen og SFO2.

- Udbudsmaterialet kan måske klargøres i løbet af den sidste halvdel af 2020. Vi forventer, at kunne gå i jorden første halvår 2021. Målsætningen er, at hallen skal stå klar før sommeren 2022, siger Lars Bohlbro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brand på Søndergade blev seværdighed: Der har været tilskuere nok, men de kom ikke for tæt på

Horsens

Efter meterhøje flammer og kæmpe røgudvikling i gågaden: Nu er brand kommet under kontrol

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce