Annonce
Østjylland

Jubel i Musikhuset: Tre år med mange gratis koncerter

Her er der masser af plads til udendørs koncerter. Erling Sørensen, direktør for Spar Nord i Aarhus, (til venstre) leverer 900.000 kroner fra fonden over tre år til oplevelser, og direktør i Musikhuset, Jan Christensen, glæder sig. Foto: Axel Schütt
Spar Nord Fonden giver 300.000 kroner om året til udendørs oplevelser.
Annonce

AARHUS: Århusianerne og byens gæster kan glæde sig til masser af gratis koncerter i de kommende tre år - hvis coronaen tillader det. Samtidig kan folk få prøver på, hvordan en ændret Musikhuspark vil fungere.

Jan Christensen, direktør i Musikhuset Aarhus, kan glæde sig over, at han over de næste tre år kan levere oplevelser til borgere i alle aldre. Garanten er Spar Nord Fonden. Direktør Erling Sørensen fra Spar Nord i Aarhus har netop leveret 900.000 kroner på fondens vegne til formålet.

- De penge rækker langt, når vi selv byder ind med personale og udstyr, siger en glad direktør for Musikhuset.

- De foregående tre år, hvor vi havde det tilsvarende beløb, lavede vi 23 koncerter på arealet lige uden for Musikhuset, fortæller Jan Christensen.

Annonce

Parkens fremtid

Han synes også, at koncerterne er med til at bevise, at Musikhusets park kan en masse.

- Og når parken bliver bygget om i de kommende år i forbindelse med kunstmuseet Aros' projekt "The Next Level", har vi allerede en god fornemmelse af, hvad den kan, og publikum det samme, siger Jan Christensen.


De penge rækker langt, når vi selv byder ind med personale og udstyr.

Jan Christensen


- For os er det vigtigt at give oplevelser til folk i alle aldre, og det er en god måde at lære folk stedet her at kende på. Store navne som Jacob Dinesen og Tina Dickow har spillet nogle af deres første koncerter her i det små, siger Erling Sørensen.

Annonce

Stærk fødekæde

Vores koncerter er sammen med Spot Festival en stærk fødekæde for musikken, siger Jan Christensen, der understreger, at fondenes opbakning betyder meget.

Penge fra Spar Nord Fonden var også med til at sikre, at Musikhuset kunne levere gratis take away-koncerter i århusianske gårde samt gratis koncerter indendørs i corona-tiden.

- Tidligere lå Musikhuet stille om sommeren, men med de udendørs koncerter kan vi have aktiviteter hele året og forlænge sæsonen, når coronatiden er ovre, siger Jan Christensen, der også har amfiscenen.

- Men den er kostbar at indrette til koncerter. Der skal stilles scene, overdækning og hegn op, siger han.

Sagen

900.000 kroner over tre år leverer Spar Nord Fonden til koncerter i Musikhuset Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Betjente slukkede brand i emhætte

Østjylland

Her er forklaringen på kaos: Regionen indkalder langt flere end der er vacciner til

Annonce