Annonce
Hedensted

Jubel i lokale butikker: Hvor har vi savnet jer!

Det var med et stort smil inde bag mundbindet, da Mette Sølvbjerg igen kunne slå dørene op til skobutikken Sølvbjerg Shoes i Hedensted. Foto: Sascha Reiffenstein Petersen
Der blev både byttet julegaver og handlet forårsnyheder, da de små detailbutikker fik lov at åbne igen mandag. Nu skal den tabte indtjening fra vinteren hentes ind.

Tørring/Hedensted: Boghandler Birgitte Eriksen skinnede om kap med de ny-afstøvede hylder, da hun mandag kl. 10 slog dørene op til sin butik på Bredgade i Tørring for første gang i mere end to måneder.

De små detailforretninger har været tvangslukkede siden juleaften, men i sidste uge besluttede et flertal i folketinget, at de som en del af genåbningsplanen kunne åbne igen 1. marts.

Og det var en nyhed, der faldt i god jord hos de lokale butikker.

Annonce

Anderledes kundekontakt

- Hold op, hvor har jeg glædet mig til det her. Det er så dejligt at få lov til at møde kunderne igen, siger Birgitte Eriksen, der har brugt de seneste dage på at shine butikken op og stille de nyest hjemhentede skoletasker og puslespil frem på hylderne.

Birgitte Eriksen fra Din Boghandler i Tørring glæder sig rigtig meget til at åbne sin butik fysisk. Arkivfoto

Salget er i januar og februar foregået over Facebook, og så har kunderne kunnet hente varerne på planlagte tidspunkter. Men selvom der har været god opbakning til Din Boghandler i Tørring, så kan det ikke sammenlignes med at holde åbent.

- Slet ikke. Men det har gjort, at jeg har kunnet overleve, og det er jeg taknemlig for. Jeg har også lært nogle kunder at kende på en anden måde, fordi vi har måttet skrive sms'er og snakke i telefon sammen. Alligevel er det noget helt andet, når de nu kommer i butikken igen. Så kan vi snakke bøger og litteratur, og det er det, jeg brænder for, siger Birgitte Eriksen, der både fik travlt med at bytte julegaver og vise forårsnyheder frem mandag formiddag.

Annonce

Sko skal prøves, før de købes

Det samme gjorde Diana Hansen hos Bitte Sko lidt længere nede ad gaden.

Her åbnede butikken mandag med et kæmpe udsalg - dels for at få tømt ud i vintervarerne, men også for at markere genåbning og et års fødselsdag med ny ejer.

- Da jeg købte butikken for et år siden, havde jeg ikke lige forventet, at det første år ville byde på mange udfordringer. Vi har både ansat og fyret personale, og jeg har haft så travlt, at det kun blev til tre dages sommerferie. Men i dag er en festdag, og jeg er så glad for at kunne byde kunderne velkommen igen, siger Diana Hansen.

Bitte Sko har også en webshop, men for mange kræver købet af et nyt par sko, at man også lige kan prøve dem først.

- Vi sælger mange specialsko med indlæg, og det kan vi ikke gøre, uden at folk kommer ind i butikken. Sko skal prøves, før man køber dem, siger Diana Hansen.

Hun har lagt en del sko til side, som kunder har reserveret som julegavebytning, men hun håber, at det store udsalg for alvor kan få ryddet ud i varerne.

- Udsalg giver selvfølgelig ikke så mange penge i kassen, men vi har også lige fået en masse nye varer ind, så vi skal have gang i omsætningen. Og jeg har ikke spor imod det, hvis jeg får så travlt, at der kun bliver tid til tre dages sommerferie igen, smiler Diana Hansen.

- Jeg har ventet, ventet og ventet, siger Karina Jensen, der er den første kunde i Sølvbjerg Shoes klokken 9.30 mandag. Foto: Sascha Reiffenstein Petersen
Annonce

Afværg butiksdøden

Også i skobutikken Sølvbjerg Shoes i Hedensted var Mette Sølvbjerg glad for at møde kunderne igen.

- Det betyder alverden, at vi nu må åbne. Vi jubler og glæder os meget over igen at have kontakt med kunderne i butikken. Jeg tror også, at folk har været kede af at se de lukkede butikker - at de har kunnet se fremtiden med butiksdød i byen. Jeg tror, folk har fået øjnene op for, at det har betydning at handle lokalt. Det betyder noget for byen og for huspriserne, for det er ikke nemt at få folk til at flytte til en by uden handelsliv, siger Mette Sølvbjerg.

Skobutikken i Hedensted har holdt den gående med salg fra webshoppen og livesalg på Facebook, mens Sølvbjerg Shoes i Juelsminde har været helt lukket.

- Det har været vigtigt for os at tænke ud af boksen, så folk ikke glemmer os, og nu glæder vi os til at komme lidt mere tilbage til den hverdag, vi kender, siger Mette Sølvbjerg.

Sølvbjerg Shoes holder ikke tilløbsudsalg, men har i stedet valgt at markere, at butikken i Hedensted fyldte syv år i februar, mens butikken i Juelsminde samtidig fyldte seks år. Derfor kan man finde fødselsdagstilbud fordelt ud på hele ugen i begge butikker

Mette Sølvbjerg regner også med, at der skal byttes nogle julegaver, men hun håber også, at fødselsdagstilbuddene kan få ryddet ud i varerne.

- Uanset om folk skal bytte eller købe nye sko, så ved vi, at det betyder noget, at folk nu kan komme ned og prøve skoene, siger Mette Sølvbjerg.


Da jeg købte butikken for et år siden, havde jeg ikke lige forventet, at det første år ville byde på så mange udfordringer.

Diana Hansen


Annonce
Hedensted For abonnenter

Schæferhunden Buller advarede om nattebrand: Få minutter senere stod Christina på gaden med tre-årige Felix i favnen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce