Annonce
Horsens

Jubel i bokseklub: - Jeg blev megaglad, da jeg så nyheden om et kampsportscenter

Der er jubel i bokseklubben BK Vitus ved udsigten til et kampsportscenter på Langmarksvej. Formand Poul Erik Rasmussen er ubetinget tilhænger. Arkivfoto: René Lind Gammelmark

Et kampsportscenter ved Forum Horsens i 2019. Det er Horsens Kommunes plan, og hos formanden i bokseklubben BK Vitus er der 100 procent opbakning. - En herlig nyhed, lyder hans reaktion.

Annonce

Horsens: Nyheden om et nyt kampsportscenter på Langmarksvej deler vandene, men hos bokseformand Poul Erik Rasmussen fra BK Vitus er der ingen tvivl: Ideen er fremragende.

- Vi har ventet i mange år og glæder os helt vildt. Jeg blev megaglad, da jeg så nyheden i avisen, siger han.

BK Vitus er en af otte foreninger, der har meldt positivt ud i forhold til at slutte sig til centret, der står til at åbne i 2019.

- Vi har træning mandag, tirsdag, torsdag og en gang i weekenden - i alt 16 timer på en uge. Der er mange timer uden aktivitet i lokalerne (på Færøvej 3, red.), og det giver ikke mening, siger Poul Erik Rasmussen.

BK Vitus har pt. ni kampboksere og derudover ca. et halvt hundrede medlemmer, der bokser for træningens skyld. Poul Erik Rasmussen er klar til at klippe en hæl og hugge en tå for at få træningstider og logistik til at gå op i samarbejdet med andre foreninger.

At der bygges sådan et center, er sindssygt flot. Det er det bedste, kommunen har gjort i mange år.

Poul Erik Rasmussen, BK Vitus
Annonce

- De bedste i mange år

- Skal vi overleve på lang sigt, skal vi ind i noget kommunalt. At der bygges sådan et center, er sindssygt flot. Det er det bedste, kommunen har gjort i mange år, siger bokseformanden.

Han peger på, at man i Odense har ca. 70 foreninger samlet i ét center, og Poul Erik Rasmussen vurderer, at de nuværende planer i Horsens kun er starten. Andre vil med tiden se, at det bliver en succes.

- Jeg plejer at sige, at projektet her er som en EFG-uddannelse: Man kan prøve en masse sportsgrene. Hovedformålet for mig er ikke, at de unge bliver boksere. Det vigtigste er, at de går til noget, siger Poul Erik Rasmussen, der føler sig godt inddraget og lyttet til i processen, bl.a. i forhold til arkitektfirmaet Rum, der har tegnet.

- Andre foreninger siger nej til at være med i et center. Hvad mener du om det?

- Jeg ved, at nogle ikke bryder sig om det, men eneste argument er, at de vil have lokalerne for sig selv. Det holder ikke, når man kun træner f.eks. to timer hver tirsdag og torsdag. Man kan godt spørge: Er det så rimeligt at have egne lokaler 24 timer syv dage om ugen, spørger Poul Erik Rasmussen.

BK Vitus-formanden peger på, at der var tanker om et center, allerede da bowlingcentret på Ormhøjgårdvej så dagens lys for ca. 30 år siden, og siden blev ideen ifølge Poul Erik Rasmussen taget op i Jan Trøjborgs borgmestertid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Horsens

Dagens corona-tal: På ét punkt ligner Horsens Kommune ikke de andre

Annonce