Annonce
Horsens

Jubel i bokseklub: - Jeg blev megaglad, da jeg så nyheden om et kampsportscenter

Der er jubel i bokseklubben BK Vitus ved udsigten til et kampsportscenter på Langmarksvej. Formand Poul Erik Rasmussen er ubetinget tilhænger. Arkivfoto: René Lind Gammelmark

Et kampsportscenter ved Forum Horsens i 2019. Det er Horsens Kommunes plan, og hos formanden i bokseklubben BK Vitus er der 100 procent opbakning. - En herlig nyhed, lyder hans reaktion.

Horsens: Nyheden om et nyt kampsportscenter på Langmarksvej deler vandene, men hos bokseformand Poul Erik Rasmussen fra BK Vitus er der ingen tvivl: Ideen er fremragende.

- Vi har ventet i mange år og glæder os helt vildt. Jeg blev megaglad, da jeg så nyheden i avisen, siger han.

BK Vitus er en af otte foreninger, der har meldt positivt ud i forhold til at slutte sig til centret, der står til at åbne i 2019.

- Vi har træning mandag, tirsdag, torsdag og en gang i weekenden - i alt 16 timer på en uge. Der er mange timer uden aktivitet i lokalerne (på Færøvej 3, red.), og det giver ikke mening, siger Poul Erik Rasmussen.

BK Vitus har pt. ni kampboksere og derudover ca. et halvt hundrede medlemmer, der bokser for træningens skyld. Poul Erik Rasmussen er klar til at klippe en hæl og hugge en tå for at få træningstider og logistik til at gå op i samarbejdet med andre foreninger.

Annonce

At der bygges sådan et center, er sindssygt flot. Det er det bedste, kommunen har gjort i mange år.

Poul Erik Rasmussen, BK Vitus

- De bedste i mange år

- Skal vi overleve på lang sigt, skal vi ind i noget kommunalt. At der bygges sådan et center, er sindssygt flot. Det er det bedste, kommunen har gjort i mange år, siger bokseformanden.

Han peger på, at man i Odense har ca. 70 foreninger samlet i ét center, og Poul Erik Rasmussen vurderer, at de nuværende planer i Horsens kun er starten. Andre vil med tiden se, at det bliver en succes.

- Jeg plejer at sige, at projektet her er som en EFG-uddannelse: Man kan prøve en masse sportsgrene. Hovedformålet for mig er ikke, at de unge bliver boksere. Det vigtigste er, at de går til noget, siger Poul Erik Rasmussen, der føler sig godt inddraget og lyttet til i processen, bl.a. i forhold til arkitektfirmaet Rum, der har tegnet.

- Andre foreninger siger nej til at være med i et center. Hvad mener du om det?

- Jeg ved, at nogle ikke bryder sig om det, men eneste argument er, at de vil have lokalerne for sig selv. Det holder ikke, når man kun træner f.eks. to timer hver tirsdag og torsdag. Man kan godt spørge: Er det så rimeligt at have egne lokaler 24 timer syv dage om ugen, spørger Poul Erik Rasmussen.

BK Vitus-formanden peger på, at der var tanker om et center, allerede da bowlingcentret på Ormhøjgårdvej så dagens lys for ca. 30 år siden, og siden blev ideen ifølge Poul Erik Rasmussen taget op i Jan Trøjborgs borgmestertid.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nu burde det være forbudt at nøjes med at lave korte uddannelsesaftaler

Læserbrev: Når man har fået en læreplads og klaret prøvetiden, får man en uddannelse, hvis man da ikke dummer sig gevaldigt undervejs eller dumper til svendeprøven. Sådan var det altid i de gode gamle dage, da en mester var en mester og tog ansvar for, at unge mennesker blev uddannet i byggefagene. Den slags mestre findes der heldigvis stadig en stor del af. Men der er altså også mange af de andre. Det er især dem med de større og større biler, der råber op om, at lærlinge er alt for dyre. Det er de samme mestre, der klynker over, at de ikke kan få folk nok og derfor må sige nej til opgaver. At de to synspunkter i den grad strider mod hinanden, er åbenbart ikke gået op for dem. Men uden nye svende i fremtiden bliver det jo endnu sværere at skaffe arbejdskraft nok. Alligevel er det den slags mestre, der tager en lærling på en kort lærekontrakt for så at skifte ham/hende ud med en anden, når praktikperioden er gået. Det kan være forståeligt i perioder med lav beskæftigelse, at mestre kan føle sig presset til at tage en lærling, som der måske ikke rigtig er plads til i virksomheden. Men lige nu, midt i en højkonjunktur med noget nær fuld beskæftigelse, gang i alle hjul og sorte tal på langt de fleste bundlinjer, burde det være forbudt at nøjes med at lave korte uddannelsesaftaler. En undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut har påvist, at de korte praktikaftaler skaber usikkerhed hos lærlingen og kan betyde en noget diffus uddannelse, fordi det langtfra er altid, praktiksted nummer to helt ved, hvad praktiksted nummer et har uddannet det unge menneske i. Selv i de tilfælde, hvor en kort praktikaftale virker som en forlænget prøvetid, og praktikken udvides til at omfatte hele forløbet i samme virksomhed, kan den korte uddannelsesaftale have negative følger, fordi den skaber usikkerhed. Nogle gange så stor, at lærlingen helt opgiver uddannelsen, når det nu er så svært at få en rigtig læreplads. Også derfor mener vi, de korte uddannelsesaftaler bør afskaffes. Tre måneders prøvetid må være nok til at finde ud af, om et ansættelsesforhold er rigtigt eller forkert. Indfør til gengæld gerne en uddannelsesbonus i vores næste overenskomst - altså en præmie til mestre for at uddanne til faget. Men kun for et helt og fuldt uddannelsesforløb. Vel vidende at en bonus måske ikke er nok, kunne det være fint, om man på alle uddannelser siger, som det allerede nu er tilfældet inden for malerfaget: En enkelt kort praktikaftale er maksimum - derefter er det fast arbejde resten af uddannelsen. For en uddannelse stykket sammen udelukkende af korte uddannelsesaftaler har sjældent samme kvalitet som et helt sammenhængende uddannelsesforløb.

Annonce