Annonce
Hedensted

Journalist trækker i arbejdstøjet: Græsset skal klippes, bladene skal suges op og så er der en bruser, der drypper

Jan Mortensen, forpagter på Juelsminde Strand Camping, sender avisens udsendte afsted på den røde havetraktor. Græsset skal klippes inden, de nye gæster ankommer. Foto: Michael Svenningsen
Mens turisterne nyder det alsidige danske sommervejr, knokler forpagterne af Juelsminde Strand Camping med at holde pladsen klar til de hundredevis af gæster.

Juelsminde: Det er en af den slags sommerdage, hvor solen aldrig kommer ud af sin skal. Den slags sommerdag, der giver lyst til varm kakao og et spil kort.

Men det er højsommer, og de fleste skolebørn og voksne holder ferie. I disse uger bor omkring 600-700 danske og udenlandske turister på Juelsminde Strand Camping enten i campingvogn, autocamper, feriehytte eller på vandrehjem.

Derfor er der næsten fyldt helt op på campingpladsen, der på fjerde sæson er drevet af Jan Mortensen og Ann-Britt Svendgaard, som hver dag over sommeren arbejder fra tidlig morgen til sen aften.

Men hvad kræver det egentlig at få en campingplads til at løbe rundt i højsæsonen? Det vil jeg blive klogere på i løbet af min arbejdsdag på Juelsminde Strand Camping.

Annonce

Tempoet er ikke det samme som Jans, og det volder lidt problemer, at havetraktoren ikke har et rat, men et venstre og højre håndtag, der kan bevæges frem og tilbage. Venstre er fremdrift, højre er styring. Jeg forsøger mig med at få de to til at gå op i en højere enhed, og jeg kører et par runder på plænen, drejer en omgang rundt om mig selv, men så er det pludselig om at komme væk.

Dryp fra oven

Jeg starter dagen udendørs hos Jan Mortensen. Alt udenfor er hans domæne, mens Ann-Britt Svendgaard tager sig af opgaverne indenfor i receptionen. Kunsten for dem begge er, at de helst skal være alle steder på én gang.

- Der kommer noget hele tiden, som Jan Mortensen siger.

Det får jeg at se i løbet af dagen.

Det begynder at dryppe fra oven, og samme problem har Jan Mortensen med en bruser i en af campingpladsens bad- og toiletbygninger. En vvs'er er tilkaldt for at fixe problemet, for Jan Mortensen, der tidligere har arbejdet som tømrer, kan ikke løse det alene.

Det er dog ikke så let, som de ville ønske. Der skal udskiftes en ventil, der først kan skaffes senere, men det betyder ikke, at vi kan holde pause.

Op på havetraktoren

Denne formiddag forlader flere campister nemlig pladsen, og nye venter på at komme ind. Derfor skal der hurtigt slås græs på de forladte pladser, så de står flot til nye gæster.

Jan Mortensen ifører sig høreværn og hopper op på sin røde havetraktor, og afsted går det. I løbet af ingen tid har han slået en plæne på omtrent 30 kvadratmeter. Nu er det min tur til at gøre ham kunsten efter.

Det er en noget større maskine at træde op på end først antaget, og til min forbavselse har havetraktoren intet rat, men et venstre og højre håndtag, der kan bevæges frem og tilbage. Venstre er fremdrift, højre er styring. Jeg forsøger at få de to til at gå op i en højere enhed, og jeg kører et par runder på plænen og drejer en omgang rundt om mig selv.

Til trods for udfordringer med rattet får jeg tæmmet det røde havetraktorlyn, men lige som det kører for mig, er det pludselig om at komme væk fra græsplænen.

En ny campingvogn er på vej ind på den nyklippede plæne. Vi nåede det i sidste øjeblik.

Ud i det blå

  • I løbet af sommeren drager Folkebladets journalister ud i det blå for at møde mennesker, der bor i eller besøger Hedensted Kommune.
  • Vi lader os inspirere af, hvad vi møder på vores vej af overraskende, pudsige eller interessante folk og steder.
  • Har du en god sommerhistorie og lyst til at få besøg af en journalist, så skriv til os på hedensted@hsfo.dk.

Moderne Meyer

Regnen tager til, og ikke mange gæster viser sig på pladsen. 74-årige Karsten Lyngsøe Laursen er én af dem, der trodser regnen, for han har opgaver at løse. Selvom han camperer på pladsen med sin kone, har han valgt at hjælpe til på campingpladsen med blandt andet at køre sorteret affald på genbrugsstationen og bladopsugning. Opgaver han hygger sig med.

Nu er det mig, der skal prøve kræfter med bladopsugningen på campningpladsens minigolfbane.

Jeg tager opsamlingsposen over skulderen og får den tunge undendørsstøvsuger i hænderne. Der er masser af kraft på, og jeg får nemt fat i de nedfaldne blade, der gemmer sig mellem stenene på minigolfbanen. Jeg gør mig umage med ikke at suge golfbolde op på de baner, hvor der er gang i drabelige minigolf-dueller, men sand, småsten og cigaretskodder sørger jeg for at få suget op.

Jeg vil jo nødig risikere, at et slag minigolf bliver afgjort af en drilsk sten.

Mangeårig campist og medhjælper på Juelsminde Strand Camping, Karsten Lyngsøe Laursen, viser hvor, der skal suges blade op på campingpladsens minigolfbane. Foto: Michael Svenningsen

Travlhed i receptionen

Jeg trækker i læ for regnen inde i receptionen, hvor der er en lang kø af nye gæster. De håber at kunne tjekke ind på pladsen en time tidligere end planlagt, men udskiftningen skaber udfordringer for Ann-Britt Svendgaard. To campister har nemlig ikke forladt deres pladser endnu, men de har også lidt tid at løbe på.

Ann-Britt sidder i kontoret bag receptionen og besvarer telefonopkald og forsørger at få kabalen med de få ledige pladser til de nye gæster til at gå op. I mens tager Hanne Refsgaard, som er i fleksjob på pladsen, sig af de nye kunder, der ér plads til.

Ude på pladsen er vvs'eren fra tidligere kommet tilbage med en ny ventil, der løser problemet med den dryppende bruser. Men arbejdsdagen er langt fra slut, for der skal nok komme flere problemer, som skal løses af de to travle forpagtere.

- Gæsterne skal nok komme, når der er noget galt. Det er også godt nok. Vi kan jo ikke lave det, hvis vi ikke ved, der er noget galt, siger Jan Mortensen og sender mig på fyraften.

Avisens udsendte har overskud til et smil midt i en hektisk plæneklipning. I baggrunden er en ny gæst på vej ind på den nyklippede plads. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce