Annonce
Kultur

Jonathans jul led et knæk, da bedstefædre døde – nu mindes han med koncert

Musikeren Jonathan Ingemann Jensen har varme minder om sine bedstefædre, som han stod nær. Tabet af dem har gjort ondt, men gennem musikken og det at turde tale om savnet er han kommet videre. Foto: Jakob Hedegaard-Høgh
27-årig vil samle folk om musikken. Slip tankerne om gaver og julesul en times tid og send tanker til dem, du har elsket og mistet.
Annonce

Horsens: Det gør ondt at miste mennesker, man elsker, og minderne om dem dukker ofte op, når fødselsdage, familiefester og højtider banker på.

Det ved den 27-årige musiker Jonathan Ingemann Jensen fra Horsens alt om. Og netop sorg og savn er grunden til, at han torsdag eftermiddag går på scenen med en særlig julekoncert i sin hjemby.

Stedet er Klosterkirken, hvor Jonathan Ingemann Jensen optræder sammen med sangerinden Anne Mette Skovby, som nogle i Horsens nok husker som deltager i MGP 2011 under navnet Anne Noa.

Baggrunden er Jonathan Ingemann Jensens tab af sine bedstefædre, der gik bort i henholdsvis 2013 og 2016. Savnet af de to, som han stod nær og elskede højt, satte sig spor i hans oplevelse af julen i de år.

- Det var virkelig hårdt for mig at miste dem, og den første jul uden dem, følte jeg ikke, at der var noget som helst at fejre. Der var tomme sæder ved bordet, hvor de skulle have siddet, og vi manglede dem at holde i hånden, når vi gik rundt om træet. Det var et stort tomrum ikke at have dem at dele glæden ved julen med, forklarer han om den triste forhistorie til jule-mindekoncerten.

Personligt synes jeg, det er ærgerligt, at mange holder sorgen inde, ikke vil tale om den og oplever, at det er noget, man selv skal komme igennem. For mig var det en stor gave, at jeg gav mig selv lov til at tale om de her ting. Der var en befrielse i det, og det dulmede sorgen.

Jonathan Ingemann Jensen

Annonce

Sorgen blev dulmet

Blandt andet gennem musikken har Jonathan Ingemann Jensen efterhånden landet savnet af bedstefædrene. Han håber derfor, at mange andre - også i musikkens tegn - nu vil være med til at glemme jule-sul og gaveræs en times tid torsdag eftermiddag og i stedet i kirken mindes personer, de har mistet - og måske tænker særligt meget på op til jul.

- Det må gerne blive en bevægende oplevelse, siger musikeren og peger på, at det at sætte ord på savnet var en stor hjælp for ham selv i sorgen efter bedstefædrenes død.

- Personligt synes jeg, det er ærgerligt, at mange holder sorgen inde, ikke vil tale om den og oplever, at det er noget, man selv skal komme igennem. For mig var det en stor gave, at jeg gav mig selv lov til at tale om de her ting. Der var en befrielse i det, og det dulmede sorgen, siger han om ideen bag koncerten, som dog ikke kun handler om at huske og tale om afdøde.

Annonce

Håber der kommer mange

- Det er også en mulighed for at vise, at vi sætter pris på dem, vi har omkring os i dag, som vi elsker og holder af. Og en mulighed for at vise taknemmelighed for alt det gode, vi har i vores liv, siger musikeren, som ved koncerten står for toner og akkorder, mens Anne Mette Skovby synger - blandt andet sammen med Klosterkirkens kor.

Det er ikke første gang, kirken lægger scene til en mindekoncert. Tidligere har afdøde Kim Larsen været et tema ved en meget velbesøgt begivenhed, og Jonathan Ingemann Jensen håber, at der også vil komme mange denne gang.

Koncerten finder sted torsdag kl. 17-18. Dørene åbner kl. 16.30.

Jonathan Ingemann Jensen har i de senere år gjort sig bemærket som musiker i adskillige sammenhænge. Han havde et mindre hit med sangen "Sleepless Nights" som del af duoen Gotta Go, og sidste år stak han næsen frem som en del af Delay. Nu gælder det musik i en helt anden sammenhæng - en mindekoncert i Klosterkirken. Foto: Jakob Hedegaard-Høgh
Julen har ikke været den samme for Johannes Ingemann, siden han mistede sine bedstefædre. Derfor rækker han nu med musik ud mod andre, der også savner afdøde elskede. Foto: Jakob Hedegaard-Høgh
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Brand på Søndergade blev seværdighed: Der har været tilskuere nok, men de kom ikke for tæt på

Horsens

Borgmester: Smittetallet stiger i Horsens - husk nu corona-retningslinjerne

Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Annonce