Annonce
Hedensted

Jonas raser mod borgmester efter aflysning: Drømte om lovligt biltræf

Hedensted har i mange år været hjemsted for ulovlige gaderæs, der er foregået på Lundagervej. Denne gang skulle det ifølge arrangøren have været et fredeligt biltræf på Hedensted Centrets parkeringsplads. Nu er det aflyst. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Over 3.000 mennesker havde på Facebook vist interesse for et biltræf i Hedensted, der skulle være foregået på lovlig vis. Nu er arrangementet aflyst. Tilbage sidder arrangøren og er rasende på borgmesteren og byrådet.

Hedensted: På fredag skulle Hedensted Centrets parkeringsplads have været rammen om et stort biltræf. Arrangør Jonas Emil Johansen har haft en drøm om at samle fartglade bilentusiaster om et lovligt arrangement, hvor de kunne mindes de kammerater, de har mistet. Nu har han måttet opgive drømmen. Arrangementet, som 3.000 mennesker havde vist interesse for at deltage i, er blevet aflyst.

Ifølge Jonas Emil Johansen skyldes det, at borgmester Kasper Glyngø (S) har fortalt til Hedensted Centret, at kommunen ikke kan godkende arrangementet. Det har efterladt ham tilbage med skuffelse og raseri i kroppen.

- Når jeg i forvejen ikke har meget til overs for borgmesteren og dem, der sidder i byrådet, og borgmesteren skyder det her arrangement ned uden at forsøge at skabe en dialog, så får jeg bare endnu mere lyst til at stritte imod. Hvis han nu havde ført en dialog med mig og prøvet at spørge ind til det, så kunne jeg måske acceptere, at han var kommet frem til, at det skulle aflyses, siger Jonas Emil Johansen.

Han mener, at politikerne generelt lukker ned for motorsportsarrangementer, fordi de kender for lidt til den verden.

- Det er ligesom, hvis du kun har hørt rockmusik hele dit liv, og så hører du en dag Justin Bieber og tænker, "hvad er det for noget pis?". Politikerne er simpelthen så indelukkede og kun vant til de ting, de kender. Det er en krig hver eneste gang, vi vil lave noget med motorsport, siger han.

Kasper Glyngø afviser, at han og kommunen skulle have noget med aflysningen at gøre. Læs borgmesteren og Hedensted Centrets svar her.

Annonce

Det her event kunne være afholdt i ro og mag. Vi skulle have mindet nogle kammerater og set noget fyrværkeri, og så ville det være stilnet af. Nu kører det over i den anden grøft. Vi bliver set på som en flok ballademagere, men det er også svært at være andet, når vi bliver trængt op i en krog.

Jonas Emil Johansen, arrangør

Skulle være lovligt

Hedensted har i mange år været hjemsted for ulovlige gaderæs, der er foregået på Lundagervej, men den her gang skulle det have været anderledes, forsikrer Jonas Emil Johansen om. Der skulle ikke køres ræs.

Formålet var, at arrangementets deltagere kunne mindes skuespiller og bilentusiast Paul Walker, der døde for fem år siden, samt de kammerater, som de har mistet.

Jonas Emil Johansen havde opgivet at lave et område, hvor der kunne laves "brændere", fordi han ikke kunne få tilladelse, og i stedet arbejdede han på at få stablet et fyrværkerishow på benene.

- Det her event kunne være afholdt i ro og mag. Vi skulle have mindet nogle kammerater og set noget fyrværkeri, og så ville det være stilnet af. Nu kører det over i den anden grøft. Vi bliver set på som en flok ballademagere, men det er også svært at være andet, når vi bliver trængt op i en krog, siger arrangøren.

Ender som ulovligt

Jonas Emil Johansen understreger, at arrangementet skulle foregå på lovlig vis, og at de nødvendige tilladelser hos blandt andet politiet burde være på plads. Hos Sydøstjyllands Politi oplyser man dog, at der ikke er givet tilladelse til at afholde et større arrangement på Hedensted Centrets parkeringsplads fredag aften.

På Facebook har Jonas Emil Johansen skrevet, at der nu vil blive meldt en ny lokation ud på fredag, hvor dem, der stadig er interesserede, kan samles. Han forventer ikke, at det længere kan afholdes på lovlig vis. Blandt andet fordi man som minimum skal anmelde eksempelvis demonstrationer eller andre store forsamlinger af mennesker til politiet.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce