Annonce
AC Horsens

Jonas Dals mission: Et nyt image til AC Horsens

 Jonas Dal vil gøre op med AC Horsens' image som et kedeligt fodboldhold. Foto: Morten Pape
AC Horsens nye cheftræner er optimistisk forud for premieren i Superligaen. Indsatsen i træningskampene lover godt for kampen om point.
Annonce

Horsens: Jonas Dal debuterer søndag som AC Horsens-træner, når Superligaen bliver genoptaget med en hjemmekamp mod Randers FC.

Og Jonas Dal vil gerne benytte lejligheden til at gøre op med AC Horsens som et hold, der kun spiller hårdt fysisk, har nogle lange indkast og udelukkende spiller på andenbolde.

- Jeg ved godt, at det er lang tid siden, at AC Horsens spillede på den måde, men det er stadig fortællingen om AC Horsens, og det er oplagt at ændre på det billede, når jeg er ny som cheftræner. Det skulle gerne understrege den udvikling holdet var igennem i foråret, siger Jonas Dal med henvisning til, at AC Horsens allerede i forårssæsonen begyndte at blive et hold med højere boldbesiddelse.

Det bliver endnu mere udtalt med Jonas Dals ideer.

- Vi skal have flere dimensioner i vores spil. Det bliver også vigtigt i forhold til at låse Randers FC op. Her skal vi demonstrere en vekselvirkning mellem det korte og det lange spil, siger Jonas Dal.

Han har brugt de seneste træningskampe på at udvikle den del af AC Horsens' nye spillestil, og Jonas Dal er optimistisk.

- Jeg kan se på mit hold, at det kan det, jeg vil. I forhold til Kjellerup og FC Fredericia, hvor jeg også gerne ville spille på den måde, kan jeg se, at spillerne i AC Horsens har noget ekstra, så vi kan gøre det i endnu højere grad, end jeg kunne i de to andre klubber, siger Jonas Dal.

Annonce

Kamp for overlevelse

AC Horsens har siden oprykningen til Superligaen mere eller mindre konstant kæmpet for overlevelse. I en enkelt sæson var holdet med i mesterskabsspillet, men målsætningen har altid været overlevelse.

- Den er jeg med på, men som jeg også sagde, da jeg var træner i Hobro, så handler det om at spille for at opnå noget fremfor at undgå noget.

- AC  Horsens har ikke den største økonomi, men det er stadig 11 mod 11, og AC Horsens har vist, at man kan slå alle i foråret med sejrene over FCK, FC Midtjylland og Brøndby, så vi skal jagte et nyt eventyr, siger Jonas Dal.

Hans optimisme bygger også på det indtryk, som træningskampene har haft. AC Horsens har vundet fire og spillet en uafgjort.

- Resultaterne betyder ingenting, men vi har vundet kampene, fordi vi har spillet godt, og det er vigtigt at tage med ind i Superligaen, siger Jonas Dal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

HFS rystede topholdet

Annonce