Annonce
Hedensted

Johnny Madsen er klar til havnefest: - Det er et fremragende sted at spille

Johnny Madsen er garant for festlige koncerter. Han han været på havnefestplakaten i Juelsminde med to års mellemrum de seneste otte år og er den musiker, der har været booket flest gange af alle. Arkivfoto
Det er ved at være tid til havnefest i Juelsminde. Blandt musiknavnene er Johnny Madsen, der altid glæder sig til at spille i Juelsminde.
Annonce

Juelsminde: I denne uge går det løs med havnefest i Juelsminde.

Johnny Madsen er en af dem, der skal få fællessangen til at bryde ud i teltet Fregatten.

Koncerten bliver hans ottende i havnefest-regi. Det er flere end nogen anden musiker, og det er ingen tilfældighed, fortæller musikansvarlig Tage Friis.

- Det fungerer barer rigtig godt med Johnny Madsen i teltet. Det stråler ud af ham, at han nyder at spille, og han er så god til at få folk med og skabe en festlig og hyggelig stemning. Det passer bare ind i vores koncept, siger han.

Hovedpersonen selv er da heller ikke ked af at skulle til Juelsminde.

- Jeg har det fremragende med at spille til Juelsminde Havnefest. Dels får vi en god behandling og lov til at ryge og sådan noget, og dels er der altid en god stemning inde i teltet. Jeg glæder mig fantastisk meget hver gang, siger Johnny Madsen til Folkebladet.

- Vi sidder altid nede ved havnen i roklubben inden. Man slapper dejligt af, når man kommer ned til vandet. Det er et godt sted at være op til en koncert, fortsætter han.

Det er dejligt at spille ude ved vandet. Jeg glæder mig til det hver gang.

Johnny Madsen

Annonce

Kræver ikke meget

Den 68-årige musiker mener, at der normalt er godt styr på forplejningen i Juelsminde.

- Er det hotdogs, vi plejer at få? Jeg kan ikke huske det, men vi siger aldrig nej til hottere. Et andet sted var vi på et tidspunkt fanget i et frugthelvede. Det var vores manager, der havde skrevet det ind i kontrakten, men jeg sagde: ”få det væk”. Der er ingen grund til at komme med abrikoser, bananer og squash i vores omklædningsrum. Dog har jeg aldrig været i et omklædningsrum, hvor hottere ikke er blevet spist op. En kasse bajere og hotdogs. Så er der grænser for, hvor galt det kan gå, siger Johnny Madsen.

Med sig i Juelsminde har han sit faste band, som bl.a. tæller guitarist Knud Møller fra Hedensted-egnen.

- Knud kender en masse mennesker i området. De kommer jo også fra Horsens og Hedensted for at høre os til havnefesten. Så jeg tror, han føler sig på hjemmebane i Juelsminde, siger Johnny Madsen.

Annonce

Som en gammel bokser

Han og bandet udskifter en tredjedel af sangene på sætlisten for hver turné, men giver altid publikum nogle af de største klassikere som "Griseriet på Bounty" og "Æ Køre O Æ Motorvej". Det bliver også tilfældet i Juelsminde.

For et par måneders tid siden var der bandsamling som optakt til den igangværende sommerturné. Decideret forberedelse er så meget sagt, mener Johnny Madsen.

- Det gik som sædvanlig ikke særlig godt. Så snart vi har øvet tre numre, er der altid nogen, der vil have en bøfsandwich, og så får vi ikke øvet mere de par dage. Men når vi er i ringen, og gongongen lyder, så er vi på. Og det er det afgørende, siger veteranen.

Juelsminde Havnefest

Foregår som altid i uge 28 med start onsdag og afslutning søndag.

Programmet ligner sig selv. Det byder bl.a. på fodbold, bankospil, stand up, kræmmermarked, tivoli og musik.

Torsdag spiller Sussi & Leo. Der er fri entre.

Fredag spiller Johnny Madsen efterfulgt af Mads Langer.

Lørdag spiller Gnags. Decco Band lukker.

Annonce

Glad for sit publikum

Johnny Madsen er booket til 24 koncerter denne sommer.

- Da vi startede for en måned siden, tænkte jeg, hvordan satan jeg skal jeg overleve det. Men når vi først er på landevejen, så er det dejligt at være derude, siger musikeren, der kun glæder sig over, at folk efter så mange år stadig går til koncert med ham og bandet.

Koncerten til Juelsminde Havnefest foregår fredag aften og efterfølges af Mads Langer, som Johnny Madsen ikke rigtig har haft noget med at gøre tidligere, men synes er en dygtig sanger.

Guitarist Knud Møller og bassist Niels Nello Mogensen er med, når Johnny Madsen spiller i Juelsminde. Her ses de tre på scenen ved Jelling Musikfestival tidligere i år. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pandemier. Det er vores egen skyld

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce