Annonce
Odder

John Rosenhøj: DF-forslag om naturbeskyttelse er fint

Området ved Stampmølledalen er flot, og det er fint, at det er fredet, mener byrådsmedlem John Rosenhøj (DF). Men der er alligevel grund til at modernisere fredningsbestemmelserne, mener han. Foto: Hans Jørgensen

Odder: Det er en god idé at opdatere naturbeskyttelsesloven.

Det mener byrådsmedlem John Rosenhøj (DF), der støtter sine partifæller i Folketinget.

De fremsatte i november sidste år et beslutningsforslag. Hvis det bliver vedtaget, vil det blandt andet betyde, at Danmarks Naturfredningsforening ikke kan foreslå en fredning på egen hånd.

Foreningen skal alliere sig med staten eller en kommune. Desuden skal flere foreninger have samme ret, og så skal lodsejere informeres tidligere i forløbet.

- Det vigtigste er, at de ikke har en alene-ret. For mig er det vigtigste i forslaget, at flere har mulighed for at foreslå en fredning, at andre kan rejse en sag. Og det er fint, at kommunen eller staten skal spørge, siger John Rosenhøj.

- Jeg kan godt have en vis skepsis for, om penge går forud for miljø. Men det er jo et helt byråd, der skal med og ikke kun Venstre. Det er jo tit landbruget, der kolliderer med naturfredning, mener John Rosenhøj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce