Annonce
Horsens

John og Esben har kæmpet mod tvungen fjernvarme i flere år - nu får de et skulderklap

John Brogaard til venstre og Esben Hedeager i midten modtager skulderklap og chokolade fra Jonas Rahbek. Foto: Jens Amtoft

Jonas Rahbek har fulgt John Brogaard og Esben Hedegaards indsats mod tvungen fjernvarme. De to har nu modtaget chokolade og tak for indsatsen.

Egebjerg/Hatting: I flere år har der været debat om tvungen fjernvarme i Horsens og omegn.

To af frontkæmperne mod den tvungne fjernvarme er John Brogaard og Esben Hedeager fra henholdsvis Hatting og Egebjerg. De to har nu fået et anerkendende skulderklap fra Jonas Rahbek.

- Jeg vil gerne give dem et skulderklap for kampen mod fjernvarmen i Horsens. De har gjort en stor indsats for de folk, som ønsker at slippe for tvungen fjernvarme her i byen. Det har været en stor hjælp for en lang række borgere, som ikke har kunnet finde rundt i kommunens regler og paragraffer, siger Jonas Rahbek i begrundelsen for, at han nominerede de to.

- Jeg tænker, at de har brugt rigtig meget tid på det her. Jeg har fulgt med fra sidelinjen og på Facebook, og jeg synes, at det er et flot stykke arbejde, de har lavet, siger Jonas Rahbek.

Annonce

De har været en stor hjælp for en lang række borgere, som ikke har kunnet finde rundt i kommunens regler og paragraffer.

Jonas Rahbek om nominering

Julekalender

Giv et skulderklap til én eller flere, der har gjort noget særligt.Det er emnet i årets julekalender fra Horsens Folkeblad.

Har du et godt forslag, så send det til abl@hsfo.dk. Skriv også begrundelsen for dit valg og dit eget navn og telefonnummer.

God jul!

Beæret og stolt

Selv om John Brogaard og Esben Hedeager har arbejdet mod fjernvarmeplanen i flere år og også undervejs har fået ros og enerkendelse, var de begge meget glade, da de modtog anerkendelsen i form af en æske chokolade.

- Jeg er meget beæret. Det er tre år, jeg har brugt på det her, og jeg er kommet vidt omkring. Jeg har brugt meget af min fritid. Det er en god afslutning på hele forløbet, for nu flytter jeg fra kommunen. Men det har dog intet med fjernvarmesagen at gøre. Det handler mere om kærlighed, sagde John Brogaard efter overrækkelsen.

For Esben Hedeagers vedkommende har fjernvarmesagen haft den konsekvens, at han er gået ind i lokalpolitik, og ved kommunalvalget i 2017 sprængte han den konservative liste og kom i byrådet.

- Der er ikke tvivl om, at fjernvarmen har en god del af æren for det, for jeg var ikke noget kendt ansigt i forvejen. Jeg er virkelig stolt over at modtage den her anerkendelse - det er meget overraskende, sagde Esben Hedeager og sendte skulderklappet videre til de mange andre, der har kæmpet mod tvungen fjernvarme i Horsens.

I mandags vedtog byrådet i Horsens Kommune at pålægge de sidste 2100 borgere i Hatting, Lund og Gedved tilslutningspligt til fjernvarme. Esben Hedeager stemte imod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Wengel rejste fra Melbourne til Horsens: Det var den mest syrede tur

Annonce