Annonce
Navne

Johan døde efter kort tids sygdom: Han bisættes fra sin barndomsby

Tidligere færdselsbetjent Johan Schultz er død efter kort tids sygdom. Arkivfoto
Johan Schultz fik en spændende karriere som både betjent og turistbuschauffør, men han holdt fast i glæde ved landbruget og bisættes fra den by, hvor det hele startede for ham og hustruen Tove.

Mindeord: Vagn Folkmann Schultz skriver disse mindeord som sin svoger Johan Schultz, der døde på Vejle Sygehus natten mellem onsdag og torsdag 15. juli efter kort tids sygdom. Johan Shultz blev 84 år.

Johan blev født og opvoksede på gården Fromsminde i Aller nær Christiansfeld, som den yngste af tre brødre. Efter fire år i Aller Skole kom han på realskolen i Christiansfeld. Både i Aller og på realskolen gik han to klasser over Tove, som senere blev hans hustru. Johans far var aktiv i kommunalrådsarbejdet og var i en årrække sognerådsformand.

Efter skoleforløbet fortsatte Johan Schultz i landbruget og tjente på flere gårde. Han aftjente sin værnepligt ved livgarden og var hele sit liv aktiv i garderforeningen.

Annonce

Tove og Johan fik med tiden et godt øje til hinanden og efter en forlovelsesperiode blev de gift i Aller Kirke den 25. juli 1959. De flyttede herefter ind på en mindre gård i Frørup, vest for Christiansfeld. Her kom deres to første børn Troels og Birgitte til verden.

Tiderne i landbruget var ikke gunstige i 60'erne, så Johan måtte tage ekstra arbejde blandt andet på nabogården.

Fik et nyt liv på Amager

Johan Schultz øjnede en mulighed for at søge ind til politiet og blev optaget. Gården blev afhændet, og familien pakkede bilen og rejste til hovedstaden. Et nyt liv begyndte i Tårnby på Amager. Også her supplerede Johan sin gang på politiskolen med ekstra arbejde. En senere periode blev de viceværter på Nørrebro for til sidst at ende i Rødovre, hvor de havde købt et ældre hus. Her blev deres tredje barn, Søren, født i 1967. Johan Schultz valgte at arbejde inden for Rigspolitiets Færdselsafdeling og kørte ud fra Frederiksberg.

Længslen tilbage til Jylland sad dybt i hele familien og i 1969 kunne de rykke teltpælene op og igen drage mod vest. Johan Schultz blev tilknyttet Vejle Politi, men fortsat under Rigspolitiets Færdselsafdeling, som blev hans arbejdsområde resten af tiden i politiet. Først en række år på motorcykel og senere i patruljevogn.

Annonce

Havde stadig lyst til landbrug

Efter to år i Grejs købte de en Gård i Gl. Sole. Lysten til landbruget var intakt. Men det betød selvsagt nogle lange arbejdsdage for hele familien. Johan Schultz fik oparbejdet en fin so-besætning. Den skulle passes fra tidlig morgen før turen til Vejle Politigård. Men ud over arbejdet hjemme på gården og i politiet blev der også tid i høsten til at køre ud med mejetærskeren for andre. Det blev et veldrevet landbrug og nye bygninger kom til. Haven bar præg af Toves flid og sans for det grønne.

Familien trivedes rigtig godt i den lille landsby, hvor de var aktive og fik mange gode venner. Sideløbende gjorde Johan sammen med gode kolleger sit til, at folk på landevejene opførte sig korrekt. Hvis det ikke var tilfældet, blev det påpeget med myndig røst. På sine utallige ture i patruljevognen havde Johan en fantastisk evne til opleve årets gang i naturen omkring sig. Hans viden og interesse for det historiske i nærmiljøet var et helt særligt kapitel. Det kom også til udtryk i hans aldrig svigtende interesse for barndomsbyen Aller og omegn.

Annonce

Johan efterlader et tomrum

Inden Johan Schultz gik på pension hos politiet, havde han været i forbindelse med Papuga Bus. Og i en lang årrække efter årene hos politiet kørte han som chauffør for Papuga, hovedsagelig indenlands. Han blev en meget afholdt chauffør.

I 2019 kunne Tove og Johan så fejre deres diamantbryllup efter et langt og usædvanligt godt ægteskab.

Børn og børnebørnenes ve og vel kærede Johan sig meget om, og hjælp fra far og bedstefar skulle aldrig mangle.

Mindet om Johan efterlader et billede af et utroligt flittigt menneske med en meget stor trang til at hjælpe familie og venner. Han efterlader et stort tomrum.

Æret være Johans minde.

Bisættelsen finder sted fra Aller kirke lørdag 24. juli klokken 11.

Annonce
Horsens For abonnenter

Grønt lys til lovligt gaderæs: Horsens Kommune afsætter 1,2 millioner kroner til etablering af streetracebane

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

To er blevet fyret: Kommunalt ansatte snagede i 300 personers følsomme oplysninger

Horsens For abonnenter

Det er endnu uvist, om der er PFOS-forurening i Horsens, men "der er ikke risiko for mennesker eller grundvandet"

Sport

Han sprang ud som HIC's nye guldfugl: Angrebsspillet fungerede næsten til perfektion i premieren, men det er ikke nødvendigvis kun positivt

Erhverv For abonnenter

Sengeproducent leverer million-resultat: I vores mest optimistiske scenarier havde vi ikke forudset en så voldsom vækst

AC Horsens

Stolt AC Horsens-træner oven på pokaltriumf: Hvor mange kan skifte ni mand ud og så vinde over et superligamandskab?

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Horsens

23-årig slog alarm om drab i Køge fra lejlighed i Horsens: Nu sidder han selv på anklagebænken tiltalt for drabet

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Hedensted

Havde gang i 50 wienerschnitzler: Forpagter måtte sadle hurtigt om efter brand

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AC Horsens

Se videoanalyse: AC Horsens tævede Silkeborg og nu venter ærkerivalerne fra VB i 1/8-finalen

Horsens For abonnenter

Bilister har svært ved at komme ud på landevej: Her kan der komme en rundkørsel

Horsens

80-årig kvinde måtte reddes op: Faldt ned ad skrænt

Annonce