Annonce
Horsens

Jobprojekt har skabt større livskvalitet for psykisk sårbare

90 procent af borgerne, der var med i projektet "Job, job, job - uden omvej", har vurderet, at deres livskvalitet er blevet højere i forbindelse med projektet. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Horsens Kommune har de seneste tre år arbejdet med et jobprojekt, der har skullet lette vejen til arbejdsmarkedet for psykisk sårbare og sindslidende. Resultaterne er gode, og metoderne bliver taget med videre.

Horsens: Vejen til arbejdsmarkedet kan være spækket med bump og ujævnheder, hvis man har ondt i sjælen eller bærer rundt på en psykisk lidelse.

De seneste tre år har et jobprojekt i Horsens Kommune arbejdet med at lette vejen til arbejdsmarkedet for psykisk sårbare og sindslidende.

I 2016 modtog man 4,6 millioner kroner fra puljen Initiativer for personer med handicap til projektet "Job, job, job - uden omvej", der er sat i søen for at integrere og fastholde målgruppen i arbejde eller uddannelse.

Projektet blev afsluttet i april - med positive resultater. Det er blevet afviklet i et samarbejde mellem tre afdelinger i kommunen: Jobcenter Horsens, Handicap- og Ældrerådgivningen og Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte (HPS),

- 48 procent er stadig i job eller i gang med uddannelse, så man må sige, at det er lykkedes, siger Ellen T. Schmidt (S), formand for velfærd- og sundhedsudvalget, der vendte resultaterne på udvalgets møde sidste uge.

Projektets målsætning var, at halvdelen af deltagerne skulle være i job eller uddannelse et år efter projektforløbets start.

Annonce

En af hovedårsagerne var, at de unge mennesker er blevet matchet med de rigtige virksomheder, og i stedet for at være der i en prøveperiode, var man fastansat fra dag ét.

Ellen T. Schmidt (S), formand for Velfærds- og Sundhedsudvalget i Horsens Kommune

Højere livskvalitet

Testgruppen omfattede 81 horsensianere under 30 år. Evalueringer viser, at 90 procent af deltagerne havde oplevet, at deres livskvalitet var blevet større i forbindelse med projektet.

- En af hovedårsagerne er, at de unge er blevet matchet med de rigtige virksomheder, og i stedet for at være der i en prøveperiode var man fastansat fra dag ét, forklarer Ellen T. Schmidt.

Hun fortæller, at det nu er meningen, at erfaringerne skal tages med videre, og der nu skal arbejdes med nye langtidsmål for borgerne i målgruppen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Erhverv

Frygt for corona-virus: Horsens-virksomhed aflyser messebesøg og indfører besøgs-karantæne på Kometvej

Annonce