Annonce
Horsens

Jobcentrets fortjeneste: Søgte og fik 1,3 millioner på vegne af fyrede slagteri-ansatte

Jobcenter Horsens har søgt og modtaget 1,3 millioner kroner fra varslingspuljemidlerne på vegne af 123 afskedigede ansatte på Danish Crown. Foto: Morten Pape
Det er Jobcenter Horsens, der står bag ansøgningen på de 1,3 millioner kroner fra varslingspuljemidlerne, der skal hjælpe 123 fyrede ansatte på Danish Crown videre. Tillidsmand undrer sig over pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet.
Annonce

Horsens: Det er Jobcenter Horsens' fortjeneste, at 123 afskedigede medarbejdere på Danish Crown kan se frem til en økonomisk håndsrækning på 1,3 millioner kroner fra Beskæftigelsesministeriet.

Det er nemlig det lokale jobcenter, der på vegne af de 123 medarbejdere har søgt pengene, der skal gå til opkvalificering og jobsøgningskurser for de opsagte medarbejdere.

Det forklarer Bjarke Hilding Thomsen, beskæftigelseschef hos Jobcenter Horsens.

- Det er penge, vi har søgt fra varslingspuljemidlerne, som skal bruges på tiltag, mens de endnu er i ansættelse. Tiltag, der gerne skal føre til, at de ikke ender hos os, siger han.

Med bevillingen har jobcentret mulighed for at gå ind og hjælpe de berørte medarbejdere, inden loven påbyder dem at gøre det, ligesom man kan hjælpe de medarbejdere, der ikke er bosat i Horsens Kommune, således at det er Jobcenter Horsens, der organiserer den samlede indsats for at hjælpe de 123 medarbejdere videre.

Beskæftigelseschefen fortæller desuden, at bevillingen fra Beskæftigelsesministeriet ikke er usædvanlig.

- Det er meget normalt, når der er så store afskedigelser, for det åbner for muligheden for at søge midler, siger Bjarke Hilding Thomsen.

Annonce

Ikke noget odiøst i det

På Danish Crown i Horsens har tillidsmand Morten Grau været med til at søge midlerne til sine fyrede kolleger.

- Det er, så vidt jeg ved, sket på samme vis i flere tilfælde før, blandt andet i Fåborg og i Ringsted. Og efter hvad jeg kan forstå, er der ikke noget odiøst i det, men tale om formaliteter, så jeg står lidt uforstående over for, at ministeriet sender en pressemeddelelse ud, hvor det fremstår som usædvanligt, siger han.

- Men jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at vi har fået godkendt ansøgningen, så mine kolleger kan hjælpes godt videre, fastslår tillidsmanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

HFS rystede topholdet

Annonce