Annonce
Odder

Jobcenterchef beklager, at Simpson-Strong Tie forlader kommunen: Vi har nydt godt af deres sociale ansvar

Flygtninge, syge og andre har fået en chance hos Simpson Strong-Tie. Derfor håber jobcenterchef Ole Stounbjerg at kunne fortsætte samarbejdet, selv om virksomheden flytter til Horsens Kommune. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Ole Stounbjerg kommer til at savne Boulstrup-virksomheden, som gennem årene har hjulpet mange borgere i job. Han håber dog på et fortsat samarbejde henover kommunegrænsen.

Boulstrup: Det er kedeligt at sige farvel til en stor og solid arbejdsplads. Specielt en virksomhed, som gerne vil hjælpe folk, der har brug for en hånd for at komme i gang med et arbejde.

- Vi har ikke mange produktionsvirksomheder tilbage, slet ikke mandskabstunge virksomheder som Simpson Strong-Tie. De hjælper med at løse nogle udfordringer, der er svære at løse på andre arbejdspladser, siger Ole Stounbjerg.

Han er chef på kommunens jobcenter, der i mange år har stukket hovederne sammen med Simpson-Strong Tie. Og han frygtede, at virksomheden ville flytte til Gedved, sådan som den nu har meldt ud.

Annonce

- Vi ved, at rigtigt mange medarbejdere er bundet til lokalområdet og har svært ved at flytte sig. Det er også borgere uden uddannelse, der kan få et arbejde hos dem. Og den største udfordring, vi har som jobcenter, er borgere uden uddannelse. De har sværest ved at komme ind på arbejdsmarkedet, siger Ole Stounbjerg.

Mister samspiller

Samarbejdet mellem kommunen og den private virksomhed har fungeret godt.

- Vi har arbejdet tæt sammen med deres hr-afdeling og værkførere og lignende i forhold til praktik, flygtninge, sygepraktik mv. Det har været et rigtigt godt og åbent sted, og mange er blevet derude. Det er en rigtig god samspiller, vi mister, siger Ole Stounbjerg.


De hjælper med at løse nogle udfordringer, der er svære at løse på andre arbejdspladser.

Ole Stounbjerg, jobcenterchef


Boulstrup-firmaet er tidligere blevet kåret som årets rummelige arbejdsplads i Odder Kommune, og hvis det står til jobcenteret, så fortsætter samarbejdet selv om Simpson-Strong Tie flytter til Gedved.

- Generelt går det fint med beskæftigelse og arbejdsmarked i Odder. I det store perspektiv  har vi overlevet mange virksomhedslukninger, og den her overlever Odder Kommune nok også. Men i forhold til indbyggertal er vi en af de kommuner, der har færrest arbejdspladser, vi er jo en pendlerkommune, siger Ole Stounbjerg.

Annonce
Horsens For abonnenter

Langt fra første gang: 35-årig sendte dickpics og truede piger til at sende nøgenbilleder, mens han var i behandlingsdom for tilsvarende kriminalitet

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kasper Würtz trækker Christian Bitz i retten i ny sag: - Jeg er nødt til at gå hele vejen, ellers har det hele været forgæves

Horsens For abonnenter

Se visualiseringerne af omstridt omfartsvej: Stor landskabsbro på otte søjler gennem naturskøn ådal er på tegnebrættet

Horsens

Nyt svar fra ministerium: Bådvraget i fjorden kan få lov at blive liggende

Hedensted For abonnenter

Bliver dit nabolag også tilgodeset? Se listen over ekstraordinært mange nye byggegrunde

Brædstrup

Udvidelse af hal, julebelysning og en skovtrold: Budgetforlig kastede lidt af hvert af sig

Nyhedsbrev For abonnenter

Dagens overblik: Få styr på de vigtigste lokale historier på fem minutter

Horsens

Dement beboer gik hjemmefra og blev fundet død: Alle procedurer er fulgt både før og efter, han forlod plejehjemmet

Kultur

Lidende Elton John udskyder dele af den farvel-turné, der skal forbi Horsens i 2022

Erhverv

Stjerneadvokat afsløret: Skal betale millionbeløb tilbage

Sport

Drømmen om OL lever: Dramatisk kollision i kapsejlads var et stort antiklimaks for Horsens-sejler

HH Elite For abonnenter

HH Elite i vild optur: Jan Leslie forvandlede døde høns til et vinderhold med stærke keepere og blev belønnet med en sejr

Horsens

Beboere skal genhuses efter brand i villa

Annonce