Annonce
Horsens

Jobbussen har holdt i Sundparken i fem måneder: Så meget er ledigheden faldet

I september 2018 parkerede Jobcenter Horsens en jobbus i Sundparken, hvor et fasttilknyttet tværfagligt team står til rådighed for områdets beboere. Arkivfoto: Morten Pape

Siden april 2018 er antallet af ledige beboere i Sundparken faldet fra 262 til 232. Faldet vidner om, at den målrettede beskæftigelsesindsats i Sundparken er en god idé, vurderer udvalgsformand.

Annonce

Horsens: Der er flere beboere i Sundparken, der står op for at gå på arbejde eller uddannelse nu, end der var for et lille år siden.

Det viser nye tal fra Horsens Kommune, opgjort på baggrund af den målrettede indsats for at få flere Sundparken-beboere i beskæftigelse, som Jobcenter Horsens satte i gang i august 2018.

I april 2018 var der 262 ledige beboere i Sundparken, heraf 200 på dagpenge, kontanthjælp, uddannelseshjælp og integrationsydelse, som er de ydelsesgrupper, den særlige beskæftigelsesindsats er målrettet.

Det tal er i februar 2019 bragt ned på 232, og heraf er 170 blandt de fire ovennævnte ydelsesgrupper.

Det svarer til en reduktion på cirka 11 procent i alt og 15 procent blandt de fire ydelsesgrupper.

Vi hører fra medarbejderne derude (i Sundparken, red.), at de er blevet taget rigtig godt imod, og at der er mange, som kommer forbi af egen drift for at få hjælp og vejledning.

Lisbeth Torfing
Lisbeth Torfing (stående) vurderer, at faldet i antallet af ledige i Sundparken er et udtryk for, at kommunens målrettede beskæftigelsesindsats i Sundparken er en god idé. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

Det rykker reelt noget

Reduceringen af ledige i Sundparken er meget vel hjulpet på vej af jobcentres indsats.

Siden august har et team bestående af socialrådgivere, virksomhedskonsulenter og lægefagligt personale haft særligt fokus på at hjælpe Sundparkens beboere i job eller uddannelse, blandt andet med udgangspunkt i en jobbus, som holder fast i Sundparken. Her har beboerne siden september kunnet lægge vejen forbi for at tage en snak med fasttilknyttede medarbejdere fra Jobcenteret.

Og det har haft effekt, vurderer Lisbeth Torfing (EL), formand for kommunens beskæftigelses- og integrationsudvalg.

- Tallene viser, at den fremskudte indsats er en god idé. Det er et meget bedre tiltag end de ting, der står i regeringens ghettoplan. Den fremskudte indsats rykker reelt noget for nogle mennesker i stedet for eksempelvis at smide dem ud af deres boliger, siger Lisbeth Torfing.

- Vi hører fra medarbejderne derude (i Sundparken, red.), at de er blevet taget rigtig godt imod, og at der er mange, som kommer forbi af egen drift for at få hjælp og vejledning, siger hun.

I jobbussen kan beboere i Sundparken møde socialrådgivere, virksomhedskonsulenter og lægefagligt personale. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

Af ghettolisten i 2021

Horsens Kommune har sat en målsætning om, at Sundparken skal af ghettolisten ved udgangen af 2021.

For at det kan lade sig gøre, skal antallet af ledige i Sundparken falde med yderligere cirka 80 beboere. Det, mener Lisbeth Torfing, kan lade sig gøre.

- Jeg tænker, det er realistisk. Vi har i 2019 afsat en million kroner til den fremskudte indsats i Sundparken, og jeg vil tro, at vi også fortsætter indsatsen efter 2019. En indsats, der skaber nærhed og overskuelighed for beboerne i Sundparken, og som har været med til at opbygge et tillidsforhold mellem beboerne og medarbejderne fra Jobcentret, siger Lisbeth Torfing.

Hun peger samtidig på, at det indflytningsforbud for borgere på kontanthjælp, der fra 1. juli træder i kraft i Sundparken, får betydning for ledighedstallet.

- Jeg synes, indflytningsforbuddet er en dårlig idé, men det vil få en effekt på beskæftigelsen, siger Lisbeth Torfing.

Annonce

Største reduktion blandt unge

Blandt de fire ydelsesgrupper, som beskæftigelsesindsatsen i Sundparken har fokus på, er det gruppen af unge på uddannelseshjælp (kontanthjælp for personer mellem 18 og 30 år), der har oplevet den største reduktion.

I april 2018 var der 45 beboere i Sundparken på uddannelseshjælp, mens antallet i februar 2019 er faldet til 29.

- Det er den gruppe, som jeg næsten er allergladest for at kunne gøre noget for. De har hele livet foran sig, så hvis de kan komme godt i gang, er det både rigtig godt for dem selv og for samfundet, siger Lisbeth Torfing.

Kommunens tal siger ikke noget om, hvordan udviklingen er påvirket af fraflyttere og nytilflyttere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Kan vi overleve arbejdslivet?

Horsens

Rema-lager venter på mundbind: Vi ville ikke hamstre på forhånd

Annonce