x
Annonce
Horsens

Jobbussen har holdt i Sundparken i fem måneder: Så meget er ledigheden faldet

I september 2018 parkerede Jobcenter Horsens en jobbus i Sundparken, hvor et fasttilknyttet tværfagligt team står til rådighed for områdets beboere. Arkivfoto: Morten Pape

Siden april 2018 er antallet af ledige beboere i Sundparken faldet fra 262 til 232. Faldet vidner om, at den målrettede beskæftigelsesindsats i Sundparken er en god idé, vurderer udvalgsformand.

Horsens: Der er flere beboere i Sundparken, der står op for at gå på arbejde eller uddannelse nu, end der var for et lille år siden.

Det viser nye tal fra Horsens Kommune, opgjort på baggrund af den målrettede indsats for at få flere Sundparken-beboere i beskæftigelse, som Jobcenter Horsens satte i gang i august 2018.

I april 2018 var der 262 ledige beboere i Sundparken, heraf 200 på dagpenge, kontanthjælp, uddannelseshjælp og integrationsydelse, som er de ydelsesgrupper, den særlige beskæftigelsesindsats er målrettet.

Det tal er i februar 2019 bragt ned på 232, og heraf er 170 blandt de fire ovennævnte ydelsesgrupper.

Det svarer til en reduktion på cirka 11 procent i alt og 15 procent blandt de fire ydelsesgrupper.

Annonce

Vi hører fra medarbejderne derude (i Sundparken, red.), at de er blevet taget rigtig godt imod, og at der er mange, som kommer forbi af egen drift for at få hjælp og vejledning.

Lisbeth Torfing
Lisbeth Torfing (stående) vurderer, at faldet i antallet af ledige i Sundparken er et udtryk for, at kommunens målrettede beskæftigelsesindsats i Sundparken er en god idé. Arkivfoto: Morten Pape

Det rykker reelt noget

Reduceringen af ledige i Sundparken er meget vel hjulpet på vej af jobcentres indsats.

Siden august har et team bestående af socialrådgivere, virksomhedskonsulenter og lægefagligt personale haft særligt fokus på at hjælpe Sundparkens beboere i job eller uddannelse, blandt andet med udgangspunkt i en jobbus, som holder fast i Sundparken. Her har beboerne siden september kunnet lægge vejen forbi for at tage en snak med fasttilknyttede medarbejdere fra Jobcenteret.

Og det har haft effekt, vurderer Lisbeth Torfing (EL), formand for kommunens beskæftigelses- og integrationsudvalg.

- Tallene viser, at den fremskudte indsats er en god idé. Det er et meget bedre tiltag end de ting, der står i regeringens ghettoplan. Den fremskudte indsats rykker reelt noget for nogle mennesker i stedet for eksempelvis at smide dem ud af deres boliger, siger Lisbeth Torfing.

- Vi hører fra medarbejderne derude (i Sundparken, red.), at de er blevet taget rigtig godt imod, og at der er mange, som kommer forbi af egen drift for at få hjælp og vejledning, siger hun.

I jobbussen kan beboere i Sundparken møde socialrådgivere, virksomhedskonsulenter og lægefagligt personale. Arkivfoto: Morten Pape

Af ghettolisten i 2021

Horsens Kommune har sat en målsætning om, at Sundparken skal af ghettolisten ved udgangen af 2021.

For at det kan lade sig gøre, skal antallet af ledige i Sundparken falde med yderligere cirka 80 beboere. Det, mener Lisbeth Torfing, kan lade sig gøre.

- Jeg tænker, det er realistisk. Vi har i 2019 afsat en million kroner til den fremskudte indsats i Sundparken, og jeg vil tro, at vi også fortsætter indsatsen efter 2019. En indsats, der skaber nærhed og overskuelighed for beboerne i Sundparken, og som har været med til at opbygge et tillidsforhold mellem beboerne og medarbejderne fra Jobcentret, siger Lisbeth Torfing.

Hun peger samtidig på, at det indflytningsforbud for borgere på kontanthjælp, der fra 1. juli træder i kraft i Sundparken, får betydning for ledighedstallet.

- Jeg synes, indflytningsforbuddet er en dårlig idé, men det vil få en effekt på beskæftigelsen, siger Lisbeth Torfing.

Største reduktion blandt unge

Blandt de fire ydelsesgrupper, som beskæftigelsesindsatsen i Sundparken har fokus på, er det gruppen af unge på uddannelseshjælp (kontanthjælp for personer mellem 18 og 30 år), der har oplevet den største reduktion.

I april 2018 var der 45 beboere i Sundparken på uddannelseshjælp, mens antallet i februar 2019 er faldet til 29.

- Det er den gruppe, som jeg næsten er allergladest for at kunne gøre noget for. De har hele livet foran sig, så hvis de kan komme godt i gang, er det både rigtig godt for dem selv og for samfundet, siger Lisbeth Torfing.

Kommunens tal siger ikke noget om, hvordan udviklingen er påvirket af fraflyttere og nytilflyttere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Hedensted

On the Corner kan ikke få corona-lån: Vi ved ikke, hvornår hjælpepakkerne kommer

Horsens

Slut med venlige henstillinger: Tirsdag står politiet klar med bødeblokken ved genbrugspladsen

Horsens

Peter Sørensen om genåbning efter påske: Alle forældre ved besked på tirsdag klokken 12

Annonce