Annonce
Læserbrev

Jo flere vi er, og jo højere der råbes, jo før kan vi komme de danske børn til undsætning

Men det er altså ikke blot forældrene, der råber vagt i gevær. Pædagoger, psykologer og forskere over hele landet fortæller om tilstande, der nærmer sig et landsdækkende omsorgssvigt.
Annonce

Læserbrev: I fredags samledes tusinder af forældre foran Christiansborg og gjorde oprør imod en glidende kultur i de danske daginstitutioner, imod noget, der efterhånden mere ligner et opbevaringstilbud fremfor det pædagogiske tilbud, som vi politikere har lovet dem.

De vil have minimumsnormeringer. Og det med rette. Der har aldrig været så få voksne til så mange børn, som det er tilfældet i dag.

Og alt imens kommunerne konkurrerer om, at have "mindst dårlige" normeringer, så taber vi hver dag børn på gulvet, der ikke hverken bliver set, hørt eller mødt i de behov, de små poder nu engang har.

Nogle mener, forældrene er forkælede. At vi har mange andre vigtigere ting at bruge vores skattekroner på.

Men det er altså ikke blot forældrene, der råber vagt i gevær. Pædagoger, psykologer og forskere over hele landet fortæller om tilstande, der nærmer sig et landsdækkende omsorgssvigt. Det er ikke godt nok.

Det glæder os i Alternativet, at så mange nu i kor råber op om tilstandene ude i de danske vuggestuer og børnehaver. Om at de lave normeringer, vi har i dag, ikke er forsvarlige. At vi mister for mange børn på gulvet pga. for få voksne i daginstitutionerne.

Det har store konsekvenser for alle børn. Og for socialt udsatte børn kan det have fatale konsekvenser, fordi de heller ikke derhjemme har den stabile og trygge voksenrelation, de har behov for.

Børn skal kunne berolige sig selv og regulere deres opmærksomhed og følelser. Børn skal lære at sætte sig i andres sted og blive en del af sociale sammenhænge. Det lærer de kun, når de indgår i trygge relationer og kan spejle sig i voksne rollemodeller.

Det er derfor så vigtigt for børn, at de etablerer en tryg tilknytning til en voksen og udforsker verden sammen. At de har muligheden for at tjekke ind med de voksne, når de bliver i tvivl om, hvad de skal gøre.

Vi har en stigning i børn, der mistrives, børn der får diagnoser, børn der skal have specialtilbud, børn med skolevægring. Hvad tror du grunden er?

Vi er i Alternativet ikke i tvivl om, at de historisk dårlige normeringer og den massive brug af daginstitutionerne bærer et stort ansvar. Vi er i Alternativet meget enige med SF om, at den udvikling nu skal stoppe.

Med forældres og pædagogers tydelige protest i ryggen bliver det nemmere for os politikere, der ønsker bedre normeringer, at få andre politikere med på at prioritere området.

Jo flere vi er, og jo højere der råbes, jo før kan vi komme de danske børn til undsætning.

Mira Issa Bloch. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Forstå kravet om mundbind i Horsens: Hvor skal man have dem på? Hvem kan slippe for dem? Må man bruge et af stof?

Hedensted

Skoleleder: Der er brug for bedre corona-kommunikation til tosprogede familier

Odder

Odder er ikke længere grå: Første coronatilfælde registreret

Annonce