Annonce
Østjylland

Jette tog turen fra Fyn til rivegilde hos århusiansk byggematador: - Genial idé

Jette Østergaard fra Fyn var heldig at få et sæt udendørslamper fra bygningen på Ceres Allé, da Ejendomsselskabet Olav de Linde inviterede århusianere til gratis at hente byggematerialer. Foto: Tania Clausager
Olav de Linde inviterede århusianerne til gratis at hente brugte byggematerialer fra bygningerne på Ceres Allé. Men rygtet havde spredt sig.
Annonce

AARHUS: Det er ikke kun storcentre og gågader, der kan få weekendramte danskere ud af fjerene en tidlig lørdag morgen for et godt tilbud.

Ejendomsselskabet Olav de Linde havde nemlig et tilbud, som var svært at undslå, da han lørdag inviterede århusianerne til gratis at hente brugte byggematerialer fra bygningerne på Ceres Allé. Men det rygte havde spredt sig ud over kommunens grænser, og derfor havde Jette Østergaard taget turen fra Fyn.

- Jeg læste en artikel om det, sidst der var et lignende tiltag i Aarhus, hvor jeg så, at nogle havde fået en branddør, som de næsten ikke kunne slæbe derfra, og ville ønske jeg havde haft muligheden for at deltage. Og så så jeg pludselig på Facebook, at nu var der en ny mulighed, så jeg fik samlet et par stykker, der kunne tage med og hjælpe. Det er en genial idé at give alle muligheden for at genbruge gode og brugbare ting, sagde Jette Østergaard, inden hun skyndte sig videre for at finde de bedste materialer.

Jette Østergaard er projektleder for en gruppe, der håber at overtage en skole i Assens Kommune, og det var med den in mente, de gik på jagt efter gode genbrugsvarer.

Der var rift om udendørslamperne. Derudover hentede århusianerne døre, vinduesrammer, mørklægningsgardiner, stikkontakter, loftplader og meget mere, da der var gratis afhentning lørdag. Foto: Tania Clausager
Annonce

Materialer får nyt liv

Andre besøgende på Ceres Allé var der af private årsager. Unge mennesker, der står for at flytte hjemmefra. Håndværkere, der kunne finde gode materialer til byggeprojekter. Ens for alle var en stor ros til ejendomsselskabet Olav de Linde for at tænke i genbrug på denne måde.

Invitationen lød fra kl. 10.00-14.00, men allerede kl. 10.00 var der heftig aktivitet foran bygningerne, og den ene trailer efter den anden blev parkeret på sidevejene.

Den store genbrugsdag var en gentagelse af sidste års succes, da Ejendomsselskabet Olav de Linde inviterede til et lignende arrangement, da den gamle produktionsskole på Katrinebjerg skulle nedbrydes.

- Vi ønsker at understøtte genbrug af gode og brugbare bygningsmaterialer samt det sjove og kreative i at se muligheder og give materialerne en ny anvendelse. Vi har tradition for at give brugte materialer nyt liv og nye anvendelser i vores renoveringer. Vi håber, at et arrangement som dette kan skabe mulighed for, at flere kan finde nytte i brugte, men stadig gode, bygningsmaterialer, siger Olav de Linde.

Den ene trailer efter den anden parkerede lørdag morgen klokken 10.00 på Ceres Allé, men også cykelanhængeren kunne bruges. Foto: Tania Clausager
Foto: Tania Clausager
Foto: Tania Clausager
Foto: Tania Clausager
Foto: Tania Clausager
Foto: Tania Clausager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Horsens

Carsten blev fejret på sin 50-års-fødselsdag: Det skulle Mette bare ikke blande sig i

Annonce